Het team waarmee ik werkte dat mij hielp de film zo groot en grand te maken Deze reis over allerlei scenarios van het leven dat maakte je go WOW- Benjamin RennerEenden in de
background image

Vogelvlucht

Door Eva, 22-03-2024

'Het team waarmee ik werkte, dat mij hielp de film zo groot en grand te maken... Deze reis over allerlei scenario's van het leven, dat maakte je go WOW! 
- Benjamin Renner

Eenden in de hoofdrol! Hartverwarmende animatiefilm, humoristisch en leerrijk voor iedereen. Vogelvlucht is de nieuwste film van de Amerikaanse animatiefilmstudio Illumination, die ken je van onder andere Minions, The Super Mario Bros en Despicable Me. Nadat Illumination in 2016 Sing uitbracht, is deze familiefilm van Franse regisseur en schrijver Benjamin Renner, in 2012 Oscargenomineerde voor "Ernest & Celestine", nu al te huur. Zit je er klaar voor? We nemen je mee naar New England, waar de eendenfamilie Mallards een lekker rustig leventje leidt. 

In Moosehead Pond houdt de overbeschermende vader Mack zijn vrouw Pam en kids Dax en Gwen veilig in hun kleine wereldje in het bos. Maar de winter komt er aan. Tijd om de wereld te gaan verkennen en op vogeltrek te gaan. Overwinteren op tropisch Jamaica! De reis loopt al meteen in de soep met Mack als navigator; ze vliegen per ongeluk via een moeras naar de smog van New York. Komen ze nog op de eindbestemming? De rest van de film is een grappig en liefdevol avontuur vol met familieliefde, charme en het maken van nieuwe vrienden. Als je goed doet, ontmoet je goed!

Over het verlaten van je veilige nest, goed zijn voor anderen, durven loslaten en risico's nemen. Alles prachtig vormgegeven met veel natuurlijke details geïnspireerd door dieren die leven in het wild. Renner zegt 'Ik houd van het fabel-aspect, dieren symboliseren relaties tussen mensen en de staan voor de menselijke maatschappij'.  

Elizabeth Banks over Mack; 'I wanted to see him in a new light, to rewoo me and show off a little bit and that he can overcome his challenges'.

Muziek van de bekende Britse componist John Powell (1963). Powell, die veel geleerd heeft van werken met Hans Zimmer heeft meer dan 50 soundtracks op zijn naam staan, waaronder die van The Bourne films, Face/Off, X-Men, DreamWorks Animation films, Happy Feet en Ice Age films.

De film doet het steengoed in de bioscopen, met nu al een wereldwijde opbrengst van $286.9 miljoen. 

"Fortunately, a screenplay by White Lotus creator Mike White elevates proceedings with an enjoyably sardonic bite."
- The Observer, London, UK

Bekijk film

Actueel

  • Priscilla

    Door Eva, 2024-04-26

    Recensie

    We kennen allemaal Elvis Presley, maar wie was Priscilla Presley? Sofia Coppola (Lost in Translation) schreef, regisseerde en produceerde Priscilla, een fenomenale biopic. Een soort 'behind closed doors', een verfilming van de memoires 'Elvis and Me' (1985) door Priscilla. Coppola over Priscilla:... Lees meer

  • Ferrari

    Door Eva, 2024-04-19

    Recensie

    "Michael Mann puts you in the driver's seat. The cars were beautiful and absolutely savage."  "A deadly passion. A terrible joy. First great car movie with great racing and a great human story." Venice Film Festival, augustus 2023. Een zeven-minuten durende ovatie klinkt na de vertoning van... Lees meer

  • Argylle

    Door Eva, 2024-04-12

    Recensie

    Don't let the cat out of the bag... Spionnen op oorlogspad! "The book is phenomenal sweetie, but what happens next...?" Matthew Vaughn (Kingsman) regisseerde Argylle, een Brits-Amerikaanse film geschreven door Jason Fuchs naar een roman van Elly Conway. Heerlijk een gemakkelijke en schimmige film... Lees meer

loading