Brotherly Love and Basketball- New York TimesShooting Stars 2023 is een inspirerend origineel levensverhaal van Amerikaanse basketball superheld LeBron James Chris Robinson
background image

SHOOTING STARS (2023)

Door Eva, 20-10-2023

Brotherly Love and Basketball

- New York Times

 

Shooting Stars (2023) is een inspirerend origineel levensverhaal van Amerikaanse basketball superheld LeBron James. Chris Robinson regisseerde de film, gebaseerd op de door James zelf geschreven gelijknamige biografie, met Buzz Bissinger als co-auteur. Bissinger won onder andere de Pulitzer prijs voor zijn roman 'Friday Night Lights'.

LeBron James (Mookie Cook) groeit op in Akron, Ohio en speelt al basketball voor zijn St Vincent St Mary High School. Hij wordt gespot door de media en bejubeld als toekomstige NBA superstar door zijn allround kwaliteiten in scoren, passes geven, atletisch vermogen en tactisch spel. Al snel werd hij een van de NBA League beste spelers. 

De film vertelt hoe LeBron James en zijn beste vrienden hun High School nummer 1 werd in Amerika. Het was het begin van de duizelingwekkende carrière als viervoudig NBA kampioen, 2-voudig winnaar van Goud op de Olympische Spelen en NBA's topscorer aller tijden. 

James werd op 30 december 1984 geboren, van zestienjarige moeder Gloria Marie James en vader Anthony McClelland. Zijn vader was al snel niet meer in beeld vanwege zijn heftige criminele leven. James' vroege jeugd was zwaar, vele verhuizingen in slechte buurten van Akron. Toen hij 12 jaar oud was bracht zijn moeder hem uit liefde onder bij de familie van Frank Walker, zijn gedreven en menslievende basketbalcoach. Nu is James met zijn 38 jaar de oudste speler in de NBA competitie. Zijn droom is dit nog een aantal jaar te doen en ook samen of tegen zijn twee basketballende zoons te spelen!

Een verfrissende feel good film, waarin de band tussen vijf vrienden en geboorteplek Akron centraal staat. De cast is steengoed, karakters worden echt, je voelt met ze mee. Inspiratie, relaties, enorme inzet en grenzeloze ambitie, teleurstellingen en tal van overwinningen. Basketbal is het thema vol roem, maar het echte verhaal gaat over vriendschap en opgroeiende jeugd. Waarin een jongen uitblinkt en zijn weg vindt naar topprestaties, gesteund en gevoed door zijn vrienden, familie en basketbalfamilie. Een film in de sfeer van  "I Vitelloni", "Boyz N the Hood", "Mean Streets", "Cooley High", "The Wood", en "Stand By Me". 

Mooi, snel en inspirerend gefilmd, met droneshots vliegensvlug van een fietstochtje, naar een appartement en vervolgens een slam-dunk op het basketbalveld!

 

 

Bekijk film

Actueel

 • Retribution

  Door Eva, 2023-12-08

  Recensie

  Nimród Antal regisseerde de thriller Retribution (2023) als remake van de Spaanse versie 'El Desconocido' (2015). Hij laat onder meer Liam Neeson, Embeth Davidtz, Noma Dumezweni, Jack Champion, Arian Moayed, Emily Kusche, Lilly Aspell, Jerry Kwarteng en Matthew Modine stralen op het... Lees meer

 • Oppenheimer

  Door Eva, 2023-11-24

  Recensie

  De film 'Oppenheimer', geregisseerd door Christopher Nolan, vormt een indrukwekkende biografische schets van J. Robert Oppenheimer, de architect van de atoombom. Nolan, bekend om zijn unieke stijl, brengt een karakterdrama dat diep duikt in het leven en de psyche van Oppenheimer; van zijn vroege... Lees meer

 • The Equalizer 3

  Door Eva, 2023-11-10

  Recensie

  'McCall versus the maffia. Worse than a hurricane. Ready to fight the mafia and everyone else who gets in his way...' - Denzel Washington The Equalizer 3 is een edgy gewelddadige actiethriller geregisseerd door Antoine Fuqua. Het is het derde en afsluitende deel van de Equalizer trilogie waarin... Lees meer

loading