Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis (2022) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Wat hebben een gloeiende koe, een vliegend varken en een in vlammen gehulde man in pak...
Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis

Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2022 Duur: 1 u 37 min

Wat hebben een gloeiende koe, een vliegend varken en een in vlammen gehulde man in pak met elkaar gemeen? Het zijn allemaal motieven in enkele van de meest iconografische albumhoezen uit de muziekgeschiedenis, en ze zijn allemaal gemaakt door het kunstenaarsduo Hipgnosis. Anton Corbijn vertelt het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey 'Po' Powell in zijn kenmerkende zwart-witstijl. Twee knappe koppen die nog nooit een noot muziek hadden gespeeld, maar wiens surrealistische en humoristische visioenen hen in de jaren zestig en nog vele decennia daarna tot rock royalty maakten. Corbijn krijgt anekdotische hulp van een breed scala aan wereldsterren - waaronder Pink Floyd, Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Noel Gallagher en andere rocksterren.

Creativiteit Zwart-wit Cambridge

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading