The Wolf of Wall Street: In 1987 gaat Jordan Belfort werken voor een gehaaide beurshandelaar die hem het vak leert. Samen met zakenpartner Donnie Azoff start hij op 26-jarige leeftijd een eigen firma. Het bedrijf gaat als een speer. Jordans tomeloze obsessie met geld leidt tot een leven vol fraude, drank, prostituees en coke. Hij sluist miljoenen aan zwart geld naar een Zwitserse bank. De beruchtste geldwolf van Wall Street waant zich onaantastbaar, totdat het net van de FBI zich om hem begint te sluiten.
The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street

Drama Misdaad 8.10
Ondertiteling:Nederlands Taal:Engels Geluid:Stereo Jaar:2013 Beeldformaat:16:9 Speelduur:2 uur en 52 minuten
In 1987 gaat Jordan Belfort werken voor een gehaaide beurshandelaar die hem het vak leert. Samen met zakenpartner Donnie Azoff start hij op 26-jarige leeftijd een eigen firma. Het bedrijf gaat als een speer. Jordans tomeloze obsessie met geld leidt tot een leven vol fraude, drank, prostituees en coke. Hij sluist miljoenen aan zwart geld naar een Zwitserse bank. De beruchtste geldwolf van Wall Street waant zich onaantastbaar, totdat het net van de FBI zich om hem begint te sluiten.
Huurprijs: €2,99 of 6 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Deze film komt ook voor in

Reviews (19)

8.10/10.0
8
Jaimy
13-07-2015
Gave film. Ongelooflijk dat het er in sommige kringen in de jaren '80 zo aan toe ging. Echt super geacteerd, zoals je mag verwachten bij zo'n mega productie. Jordan Belfort heeft overal lak aan, heeft aan politieke correctheid een broertje dood en wil alleen maar geld verdienen en lol maken. Mooie vrouwen (Margot Robbie...), snelle auto's, drugs en decadent geld over de balk smijten.
10
Anoniem
06-01-2015
Erg goede film!

Onbegrijpelijk dat deze film vorig jaar geen elke oscar gekregen heeft!
8
Anoniem
29-12-2014
Een goeie film, DiCaprio speelt een goede rol net als in "Catch me if you can"
8
Peter
11-11-2014
Ondanks het feit dat dit een hele lange film is heb ik hem in ťťn keer uitgekeken want hij bleef spannend tot op het laatst
7
Sander
25-10-2014
Op zich een goede film en de film is het zeker waard om een keer te huren. Houdt er wel rekening dat de film erg lang duurt en naar mijn menig had de film rustig een uur ingekort kunnen worden.
Toch mooi om te zien hoe iemand zichzelf omhoog kan werken, ook al is dat dan niet op een eerlijke manier. De vraag is natuurlijk wel; gaat het er op wall street echt zo aan toe of is het zwaar aangedikt? Geen idee maar wel een vermakelijke film. Het is het zeker waard om te huren en te kijken
8
Stefan
12-09-2014
Geweldige film. Al is het verhaal ronduit walgelijk! Nu snap je ineens hoe de financiŽle crisis is ontstaan. De film legt feilloos bloot hoe verwerpelijk de financiŽle wereld in elkaar zit. Het acteerwerk is prima, het verhaal verwerpelijk maar toch ook meeslepend. Je krijgt zelfs bijna medelijden met de hoofdpersoon...
Ja, Leonarda Di Caprio is een top acteur! Een dikke 8!
8
Gerard
10-09-2014
Leuke film maar hij duurt wat lang. Op het acteren valt niets af te dingen. Als je filmhuisfilms gewend bent is het toch af en toe een lange zit en het besef dŗt je inderdaad naar een film zit te kijken. Mooie karakters. Als maar de helft van het verhaal klopt dan is het toch een behoorlijk zieke wereld waar ne naar kijkt.
9
Tom
26-07-2014
De combinatie Martin Scorsese - Leonardo DiCaprio blijkt na het zien van deze film wederom een succesformule. DiCaprio speelt geweldig en krijgt daarbij ondersteuning van een degelijke cast. Het tempo ligt erg hoog, maar dat is juist een pluspunt. De gejaagdheid van het Wall Street wereldje wordt op die manier door de kijker ook gevoeld. Een spannende en soms bizarre biopic die zeker de moeite waard is.
10
Anoniem
17-06-2014
Hele goeie film , hoog tempo en perfect geacteerd door Leonardo Di Caprio. Overmatig drugsgebruik is lollig en scheepsladingen geld en vrouwen is om jaloers op te worden.
Deze film is een echte aanrader.
9
Anoniem
14-06-2014
Een lange goed geacteerde film! Blijft het kijken waard. Heb hem zelfs 2x gekeken, zo gaaf was die.
9
Anoniem
11-06-2014
Wat een steengoede en humorvolle film! Bizar om te bevatten dat dit grotendeels echt gebeurd is. Waanzinnig script en echt vakwerk van Martin Scorsese. Acteerwerk is bij vlagen echt briljant. Timing tussen Leonardo DiCaprio en Jonah Hill is subliem. Andere acteurs laten soms wat steken vallen, maar omdat het voor de rest zo briljant geschreven en geregisseerd is, is dit te verwaarlozen. Zeker wanneer je van de snelle geld- en verkoopwereld houdt, moet je deze film zien. Maar ook als je juist kritisch bent. Maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar een documentaire over de echte betrokkenen. Een dikke 9!
6
Anoniem
08-06-2014
Met zin aan deze film begonnen, echter na ca. een half uur duidelijk dat het matige acteerwerk en de matige verhaallijn niet beter gaan worden.

Wel wat over the top grappige momenten in deze film. Als je niet heel veel beters te doen heb, kan je een poging wagen.
7
Nicole
08-06-2014
Op zich is dit zeker een goede film, maar helaas niet voor mij. Dit genre valt voor mij buiten mijn comfort zone, ik was toch nieuwsgierig, maar ben halverwege toch gestopt. Zat niet lekker in het verhaal. Ondanks mijn persoonlijke mening is de film wel goed van opzet en perfect neergezet met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, hij zet het personage neer van aandeelhouder Jordan Belfort, welke hij erg goed vertolkt. Dit is een film waar je echt van moet houden. Mijn man heeft deze film ook gekeken en vond hem wel weer heel erg goed! Daar mijn man en ik een andere mening hebben over deze film geef ik een gemiddeld cijfer!
5
Anoniem
01-06-2014
Zoals wel vaker gezegd, je moet er van houden.
Jonah Hill en Leonardo diCaprio maken deze film, maar het script zeker niet. Te voorspelbaar en langdradig, 2,5 uur voor een niet al te bijzonder script vind ik wat aan de lange kant.
Camerawerk wel goed maar niet zo belangrijk om daar ook maar een half punt voor te geven. Af en toe een vleugje humor. Harddrugs worden weggezet als de oplossing van vele dingen. Gelukkig lieten ze er ook wat nadelen van zien. Door de 'echte' critici bejubeld maar niet door mij. Maar ja dat is mijn mening maar....
8
Anoniem
29-05-2014
Zeker de moeite waard en het geeft onderbouwd voeding aan wantrouwen in de wereld van banken en beleggers die feitelijk de oorzaak is van onze huidige crisis waarin de halve wereld moet bloeden om de schade te herstellen.
Absoluut kijken!
4
Anoniem
27-05-2014
In The Wolf of Wall Street wordt een onthutsend beeld getoond van hoe het er in de jaren tachtig vermoedelijk aan toe ging in de effectenwereld. Het is goed voor te stellen dat dit soort excessen tot niet al te lang geleden en mogelijk zelfs in de huidige tijden gebezigd werden en nog steeds worden.

Al met al een erg rauwe weergave van deze onvoorstelbare wereld, waarin winst en verrijking als enige waarde en norm bestonden. Helaas niet ondersteund door een sterk filmscript, noch indrukwekkend acteerwerk en dat is toch jammer te noemen - daar heeft men ironisch genoeg welt de winst laten liggen.
10
Anoniem
24-05-2014
Topfilm. Geeft een prima beeld van de jaren tachtig en hoe geslepen beurshandel kan zijn. Pracht mix van ernst en humor. Vol van details en bijzondere bijrollen. De drie uur vlogen voorbij. De moraal is ook sterk van de film; de droom spat uiteen en laat de leegheid hard zien.
9
Alexander
24-05-2014
The Wolf Of Wall Street is een fascinerende prent geregisseerd door Martin Scorsese. De film is gebaseerd op het autobiografische boek van Jordan Belfort en geeft een realistische kijk op de levenswijze van een stelletje geldwolven zonder scrupules. Er wordt goed geacteerd. Leonardo DiCaprio is uitstekend in de rol van Jordan Belfort en zet een onvergetelijke acteerprestatie neer. Ook Jonah Hill is bijzonder goed op dreef en is werkelijk schitterend in zijn rol van Donnie Azoff. Er zijn ook leuke bijrollen voor o.a. Matthew McConaughey en Joanna Lumley. Het scenario is sterk. De dialogen zijn uitstekend. Het camerawerk is zeer goed. Dit is een meesterwerk van een oude rot uit het vak. Het is een film die je beslist gezien moet hebben. Aanrader!
9
Harry
23-05-2014
Is dit realiteit?? ja, dus.... dit gebeurt werkelijk in de wereld. Over de rug van anderen erg veel geld verdienen. Geen bijzonder verhaal, maar wel erg gaaf gefilmd. Gezien de lengte van de film blijft het boeiend tot aan de laatste minuut. Echt een acteerprestatie van jewelste door L. DiCaprio. Gordon Gekko verbleekt hierbij... ha ha. Kijken dus.
loading