John Lewis: Good Trouble (2020) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Deze meeslepende documentaire over legende John Lewis is een ode aan zijn levensloop waarin hij zich...
John Lewis: Good Trouble

John Lewis: Good Trouble

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2020 Duur: 1 u 33 min

Deze meeslepende documentaire over legende John Lewis is een ode aan zijn levensloop waarin hij zich ontwikkelde van Amerikaans congreslid tot fanatiek activist voor de burgerrechten. De documentaire is gemaakt naar aanleiding van Lewis' overlijden in juli 2020. Als John Lewis op jonge leeftijd de kans krijgt om Dr. Martin Luther King Jr. te ontmoeten, wordt hij binnen de kortste keren een van Kings naaste bondgenoten. Hij organiseerde 'Freedom Rides' die hem bebloed achter lieten of gevangen zetten. Ook stond hij aan de frontlinie in de historische marsen op Washington en Selma. De film behandelt meer dan 60 jaar sociaal activisme van de Georgische vertegenwoordiger op het gebied van burgerrechten, stemrecht, wapenbeheersing, hervorming van de gezondheidszorg en immigratie.

Amerikaanse geschiedenis Inspirerend Historisch Burgerrechten Archiefbeelden 1960s Washington

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading