The Purge (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In het welvarende Amerika van de nabije toekomst heeft de overheid een jaarlijkse periode ingelast waarin elke vorm van...
The Purge

The Purge

Actie Horror
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 22 min

In het welvarende Amerika van de nabije toekomst heeft de overheid een jaarlijkse periode ingelast waarin elke vorm van criminaliteit, zelfs moord, 12 uur lang ongestraft blijft: The Purge. Ziekenhuizen sluiten de deuren en de politie beantwoordt geen enkele oproep... een epidemie van geweld die de rest van het jaar rust moet verzekeren. Tijdens deze 'zuiveringsnacht' wordt een gezin tot het uiterste gedreven wanneer de meedogenloze buitenwereld plots bij hen aanklopt... Zullen ze de nacht overleven?

Spannende sfeer Donkere toon Jaarlijkse zuivering Grimmige visualisatie Beveiligd huis

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Ik kan niet meer slapen

Reviews

Anoniem
erg leuke film, lekker spannend
Anoniem
Bizarre film, maar ik kan dit soort films wel waarderen. Spannend en leuk voor een avondje op de bank als er niets op de tv is.
Sonja
Ik vond het een zeer spannende film. Weinig schrikfragmenten, maar wordt al snel spannend en je blijft de film vol spanning kijken! Begin wordt in het kort een duidelijk beeld van Amerika weergegeven en dan volgt al snel de spanning dus geen langdradige film. Ben blij dat dit niet de realiteit is anders zag de wereld er schokkend uit!
Al met al wel een aanrader om hem te kijken!
Anoniem
Topfilm. Goeie verhaallijn, je wordt niet afgeleid door andere dingen. Superspannend
Anoniem
These types of films like YouTube are very popular these days. The, topic, theme and content is very applicable to Canada and America and it's also spreading to Europe and even NL where we also have similar incidents in our streets across such security cameras. And, indeed, there is no such thing as perfect security, however now and then you just gotta purge your system of all that old crap. But not, of course, if it amounts to the worst Racist crap either way, which some forget, since you can also be the worst Reverse Racist. I like topics and themes about so-called 'How do we save America, again...' Well, no, 'I am not trying to save the medium either...' I think anarchy, chaos and death cannot fail to reign upon us all just like it has done throughout history but then you have one point of light which she says at the conclusion. That was a great ending. I dock it some points because of, once again, filming in the dark too much when you can just simulate that and at least on my computer screen it's a little bit too low res with that bg shifting.
Anoniem
Echt een goeie film!
Robbert
De film begon sterk en de spanning is te snijden, tot de gewelddadige scènes beginnen... De scènes zijn overdreven en zijn af en toe ongeloofwaardig. Had er iets meer van verwacht.
Anoniem
Apart verhaal met enige spanning.
Anoniem
Een zeer goed bedacht verhaal, erg spannend! Het houdt je vast tot het einde
Anoniem
Simpelweg vermaak tot de laatste minuut, alleen al het tot stand komen van het concept is al briljant!! Absolute aanrader.
Anoniem
Best een goed verhaal, goed te volgen ook, wel een tikkeltje voorspelbaar.
Sharif
Als je van spannende thrillers houdt dan ben je bij deze film ah juiste adres. Tijdens de zuiveringsnacht, die eenmaal per jaar plaatsvind in Amerika, laat de zoon van een gezin die niet aan die nacht meedoet, iemand binnen die wordt opgejaagd. Vanaf dat moment wordt de film steeds spannender! Nu maar hopen dat het nooit waarheid wordt dat je 1x per jaar ongestraft mag moorden!
Anoniem
heb alleen voorstukje gezien
Patricia
Best een goede film, had er wel wat meer van verwacht maar krijgt toch een 7. Hij is spannend en origineel.
Zeker een aanrader als je van een goede thriller houdt.
Bouwt ook snel op, geen langzame film dus!
Boeiend van begin tot het eind.
De wending die de film heeft verwacht je er niet van dat maakt de film ook meer spannend.
Anoniem
Echt een goede film!
De spanning zit er vanaf het begin goed in en gedurende de hele film wordt deze spanning goed vastgehouden.
Je hebt geen idee welke kant de film opgaat en dat maakt dat je er van begin tot eind echt goed in zit!
Het einde vond ik verrassend, ik vraag me af of ik dezelfde keuzes gemaakt zou hebben.
Dit is dan ook echt de kracht van de film, de vraag of je dezelfde keuzes als de hoofdrolspelers zou maken!
Spannende film, een 8!
Anoniem
Niet echt boeiend, alles wel voorspelbaar
Anoniem
Te ziek, gewoon outlaw
Anoniem
Erg origineel concept, maar had er toch meer van verwacht dan wat er uiteindelijk is uitgekomen.
De spanning zat er wel in, en het is zeker een aanrader.
Sander
Wat een geweldige film is The Purge! Zeker een aanrader. De nieuwe regel in Amerika om een keer in het jaar een zuivering toe te passen zodat iedereen een jaar lang niks uit haalt is mooi verzonnen. Moet er alleen niet aan denken dat dit echt gaat gebeuren. Spannende en zeker een vernieuwende film.
jessica
The Purge is een goed verhaal, wel had dit verhaal nog spannender gekund. Het gaat over een perfect Amerika waarbij 1 dag per jaar geweld is toegestaan. In deze film zitten maar een paar schrikmomenten, maar de film laat je wel nadenken en meeleven, 'wat zou jij doen?'... De film speelt zich op een plaats af met 1 gezin. De acteurs zetten het verhaal prima neer. Ik geef deze film een 7
Anoniem
Eerst de trailer bekeken. Naar aanleiding daarvan meer van verwacht. Er had meer ingezeten....
Levi
The Purge is een speciaal en vergezocht verhaal.
Het idee om de elite hun ziel te laten zuiveren om zo een betere samenleving te vormen is in zoveel opzichten fout, maar het levert wel een spannende film op. Je wordt eerst wat meegezogen in het "nieuwe" Amerika en dan begint het. De situatie die zich voordoen, doen je nadenken. Wat zou ik doen in zo een situatie? Het acteerwerk is goed en de plotwendingen houden het spannend. Geen topthriller, maar toch eentje dat de moeite waard is om te huren
Anoniem
Deze film was echt geweldig, 3 schrikmomenten! Maar de hele film is goed. Van begin tot het einde even spannend.
Je zou denken dat je er nooit aan mee moet doen, maar als het erop aankomt vecht je voor jezelf, maar ook voor je gezin!

Zeker een aanrader
Anoniem
Deze film is zeker het kijken waard. Als je hier geen kippevel van krijgt weet ik het niet meer hoor. Veel kijkplezier. Ik raad deze film zeker aan
Joyce
Een heerlijk spannende film met een leuke onverwachte twist. In het begin krijg je vooral te zien hoe de perfecte wereld er uitziet en hoe de overheid bepaalde regels heeft neergelegd. Het idee van 1 dag overal mee weg komen is behoorlijk bruut en tegelijkertijd ver gedacht psychologisch gezien. Het enige jammere vind ik dat de scènes vrij beperkt zijn qua ruimte, alles speelt eigenlijk af in het huis, ergens vond ik dat gewoon wel jammer. De nieuwsbeelden verwerkt in de film zijn brute meerwaarde maar soms ook echter over de top. Goede film, ik heb 'm zelfs een tweede keer gekeken.
Anoniem
geweldig!
Anoniem
Erg origineel concept, maar had er toch meer van verwacht dan wat er uiteindelijk is uitgekomen.
De spanning zat er wel in, en het is zeker een aanrader.
Anoniem
Geef hem net iets lager dan de 5.5 op imdb. Verhaal met actie en spanning maar helaas niet goed doordacht.
Anoniem
Eng
Anoniem
Gave film
Anoniem
Lekker zo een enge film die je als vrouw alleen zijnde moet kijken in het donker
Nicole
Deze film was ik helaas mis gelopen toen hij in de bioscoop draaide, dus ik was verrast en nieuwsgierig toen hij op de site stond. Heb deze film samen met mijn kinderen gekeken. The Purge - De Zuivering waarin 12 uur lang misdaad, wraak, moord etc. is toegestaan. Het is zeker een goede film, alleen vonden we het erg jammer dat het verhaal en de scenes zich maar in een klein gebied/ruimte afspeelde, je zou juist verwachten bij zo'n zuiveringsdag dat het verhaal zich dan ook wat breder af speelt, b.v. in verschillende delen van Amerika, dus wat dit gedeelte aan gaat hadden we er iets meer actie en spanning in verwacht. Ondanks dat is de film toch interessant en spannend genoeg om te kijken. Er zitten stukken in die een nogal voorspelbaar zijn, maar er zitten ook zeker een aantal verrassende wendingen in. De cast vonden we wel goed en ook de acteurs pasten goed in hun rol die ze moesten neerzetten. Samengevat we hadden er ietsjes meer van verwacht, maar desondanks toch een goede film. En.. een duidelijke boodschap: dat hoe deftig en netjes je bent opgevoed, als je moet vechten om te overleven, doe je daar echt alles voor en haalt het het slechtste in de mens naar boven!
Anoniem
Bestaat de term Sociale Science Fiction al? Want dat is de Purge, geen mooie technische snufjes of ruimtegedoe, maar een denkbeeldig sociaal systeem.
Geweld is zo goed als uitgebannen in dit Amerika van de niet zo verre toekomst. Uitgebannen? Niet helemaal, want 1 dag per jaar is van 7 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends alles toegestaan.
De rijken beschermen zich met dure systemen, de armen zijn slachtvee. Want het moorden beperkt zich niet tot wraak of vergelding maar wordt ook een jacht, of zelfs onderdeel van een feest.
Het gezin dat we volgen is rijk geworden van de verkoop van beveiligingssystemen en denk de purgenacht veilig door te komen achter hun eigen luiken en deuren....
Ik vond het een goede film, sterk verhaal met goede plottwists. Doet je toch even nadenken over de menselijke natuur met al haar minder mooie kanten.
loading