Elysium (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In het jaar 2154 bestaan er twee klassen onder de mensheid: de zeer rijken, die wonen op het prachtige ruimtestation...
Elysium

Elysium

Actie Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 45 min

In het jaar 2154 bestaan er twee klassen onder de mensheid: de zeer rijken, die wonen op het prachtige ruimtestation genaamd Elysium en alle anderen, die leven op de overbevolkte Aarde. Max is de enige persoon op Aarde die voor gelijkheid kan zorgen tussen deze twee werelden. Hij onderneemt een gevaarlijke missie naar Elysium waar hij het moet opnemen tegen Secretaris Rhodes, een hardvochtige regeringsleider die er alles aan doet om de luxe levensstijl van de bewoners van Elysium te beschermen...

Innovatief Spannend Toekomstvisie Sociale ongelijkheid Futurisme 2154 Verwoeste Aarde

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Elysium is echt een heerlijke wegkijkfilm. Ik zat al een hele tijd op deze film te wachten en was het wachten meer dan waard, het genre is een beetje a la District 9, ook echt een topper.
Elysium speelt zich af in de toekomst waar de rijken en de armen apart leven, de armen leven op aarde en de mensen met het grote geld wonen op Elysium. Een plek waar je nooit ziek of ouder wordt en dat wil iedereen wel... Matt Damon zijn acteerkunsten zijn weer echt top in Elysium, Jodie Foster daarentegen vond ik echt tegenvallen. De grote schurk in het verhaal Sharlto Copley die in District 9 de hoofdrol speelt is echt top in Elysium met name door zijn gave accent. Ik vind de film Elysium zeker het kijken waard en geef deze film dan ook een 8.

Reviews

Johan
Hallo,

Dit was een redelijk goede film, maar heb betere films gezien van de acteur matt damon
de acteur matt damon speelde zoals altijd ook in deze film goed. de versterkte pakken had wel iets weg van de film edge of tomorrow. op zich een goed verhaal, een film waar je lekker voor kan gaan zitten en gewoon kijken. wij geven deze film dan ook een 7.

gr Johan
Anoniem
Beetje vreemd
Anoniem
Hele mooie film!
Anoniem
Uitstekend!!
Anoniem
Super spannend en het kijken waard. Science fiction style met actie... Gewoon goeie combinatie. Misschien wel iets wat ooit echt gaat gebeuren.
Anoniem
Deze Science Fiction film is wel goed, maar het verhaal is net iets te. Matt Damon is een goede acteur, net als Jodie Foster.
Het verhaal met de armoe op aarde en het ruimte station voor de rijke wordt wel goed neer gezet. Maar er zit veel drama en wat weinig actie. Heeft veel Flashbacks wat wel goed het motief in het verhaal aangeeft.
Anoniem
Wooooowww in 1 woord fantastisch... En niet over 150 jaar wat techniek betreft. Maar geheel onmogelijk is het absoluut niet. Uiteindelijk had Jules Verne ook veel voorspellingen die uitkwamen... Echt een aanrader deze film en van begin tot eind heeft het je te pakken. Heel goed
Anoniem
Zeer vermakelijke film, er zit een goed verhaal in en Matt Damon blijft een goeie speler. Zeker een aanrader deze film, dus kijken. Gr
Anoniem
Goed verhaal, leuke film om te kijken. Komt bij veel zaken wel ongelovig voor.
Anoniem
Echt een fijne actiefilm!
Matt Damon back in action. Het vreemde verhaal wordt zo realistisch gebracht, dat je als kijker helemaal meegetrokken wordt in het verhaal. De hele film blijft spannend wat er te gebeuren staat. Een aanrader die raakvlakken heeft met onze maatschappij… Wat is de ideale wereld?
Stefan
Ja, gave film! Matt Damon, altijd goed. Originele verhaallijn, futuristisch maar dat weet je voor je eraan begint en de special effects zijn oké te noemen. Een voorspelbaar einde, dat is jammer, maar het maakt de film niet minder interessant om te kijken gelukkig. De film is zeker de moeite waard als je van het genre houdt, maar niet goed genoeg om nog eens te kijken. Daarom geef ik maar een 6.
Anoniem
Goede acties, zou de toekomst er zo uit gaan zien?
Harry
Over deze film is al heel wat geschreven sinds haar verschijning. Los van deze reviews toch gaan kijken. Altijd weer super special effects in dit genre films en ook hier weer. Toch wel weer een gave hoofdrol voor Damon. Hij speelt alle genres met volle overgave en dat is wel wat een goede acteur onderscheid. het script is leuk geschreven maar inderdaad hier en daar wat langdradig. Toch kluistert het je aan het scherm van begin tot eind. Hou je van sf, dan gewoon kijken en zelf oordelen.
Anoniem
Matt Damon speelt in Elysium weer een prachtige rol.
Goede special effects. En als je van actie houdt zit je het laatste deel van de film helemaal goed. Ik vond persoonlijk de verhaallijn in de film wat flauwtjes. Maar de effecten en het geluid maken dit ruimschoots goed. Vier sterren wat mij betreft voor deze science fiction film.
Anoniem
Ik vond deze film echt mooi
Anoniem
Ik had erg veel van de film verwacht, ik denk dat hij me daarom een beetje tegenviel. Het verhaal is leuk bedacht, maar de film werd wat langdradig vond ik. Ik vond Jodie Foster erg tegenvallen. Jammer, want meestal vind ik haar erg goed. Matt Damon was wel erg goed in deze film. Het eind duurt ook iets te lang. Kortom, best een leuke film om te kijken, maar ik vond het ietwat gemiddeld.
Anoniem
Ik vond het wel een spannende actiefilm en hopelijk zijn de films in maart nog beter!!
Anoniem
Zeer goede film. In het begin had ik mijn twijfels over de film, maar de actiemomenten zaten op de goede plaatsen. en het verhaal stak goed in elkaar. Voor de rest heb ik heel erg genoten van de film.
Anoniem
Deze film was niet echt wat voor mij, maar misschien vinden jullie het wel wat. Veel kijk plezier
Anoniem
Superfilm
Anoniem
Een hele mooie film, speelt zich af in de toekomst. Je ziet hoe arm niets heeft en de rijke alles inclusief verse lucht. Lekker spannend, topper... Het kijken waard
Joyce
Matt Damon en Jodie Foster, dit kan alleen maar een succesverhaal worden, dacht ik. Niets is minder waar, de rol van Matt word middelmatig neergezet en Jodie vond ik van alles behalve goed. Beide hoofdrolspelers hebben een beetje verzaakt naar mijn mening, de karakters zouden veel steviger neergezet kunnen worden en veel geloofwaardiger gespeeld kunnen worden. Ik was helaas een beetje teleurgesteld in deze film.
Anoniem
Goeie film
Anoniem
This is a film at the top of its genre, there has never been a better film made to date with its eco, humanitarian and military elements to help save the future of Humanity even if we have to build a space station in orbit, Luna and/or Mars. We of course have to fight for freedom to gain peace if not an antidote for all of such sicknesses and diseases which the hyper modern laboratories are trying to find a gene cure for... I also very much like the Cyborg Soldier and her Evil Leader and his CEO Corporate roles which symbolize our state of affairs on the nose... You max out in my system again.
Anoniem
Matt Damon in een futuristische actiefilm. Heerlijk. En tel daarbij op een valse Jody Foster en je snapt dat je je verstand op nul moet zetten en lekker onderuit moet zakken op de bank en deze film over je heen moet laten komen. Lekker voor in het weekend. Aan het eind van de film blijft het Jan Pierewietversje hangen...
Anoniem
Hele goeie
Mariska
Normaliter geen sf-fan maar deze film is echt leuk. Er zit een goed verhaal en en de beelden zijn fantastisch. Matt Damon wederom een top-acteur. Deze man kan iedere film de moeite waard maken om te kijken.
Mooie actiescènes en ook het verhaal blijft boeiend tot aan het einde. Kortom een aanrader....
Anoniem
Het is een mooie film. Ik genoot er echt van. Alleen het einde is zielig, maar verder super.
Anoniem
Goede film.
Anoniem
Vond deze film echt super mooi en heel erg spannend. Uniek is deze film. Dikke 10!
Anoniem
Een behoorlijke Scifi. Met de hedendaagse technieken hadden er wel wat meer technische hoogstandjes ingekund, zeker omdat de film het niet van het verhaal heft wat Oblivion bijvoorbeeld wel had. Matt Damon speelt een behoorlijke rol, maar de echte rol en ultieme vechtmachine is natuurlijk Sharlto Copley als Kruger met zijn al eerder genoemde coole Zuid Afrikaans accent. De wapens van het leger waren ook super. Met een wat beter verhaal, zeker met de acteurs die erin acteren, had dit een topper kunnen zijn, helaas...
Anoniem
Leuk.
Anoniem
Goede film met mooie special effects. Voor de Science Fiction liefhebbers met goede actie en verhaal.
Anoniem
De film had nog beter kunnen zijn indien er voor gekozen zou zijn om iets meer drama in te bouwen tussen de verschillende personages, in plaats van de laatste 40 minuten gewoon volledig te gaan voor de langdradige schiet-achtervolging. De beelden zijn wel indrukwekkend, met een Max die half mens half robot geworden is. Damon lijkt in sommige andere films beter uit te komen, maar het is duidelijk dat hij deze rol met veel enthousiasme en emotie vertolkt. Elysium is een stevig en intelligent avontuur die ons net niet op het puntje van onze stoel laat zitten.

Kortom, aardig tijdverdrijf met knap beeld- en geluidswerk, leuk eens gezien te hebben, wel meer van verwacht.
Anoniem
Elysium is echt een heerlijke wegkijkfilm. Ik zat al een hele tijd op deze film te wachten en was het wachten meer dan waard, het genre is een beetje a la district 9, ook echt een topper.
Elysium speelt zich af in de toekomst waar de rijken en de armen apart leven, de armen leven op aarde en de mensen met het grote geld wonen op Elysium. Een plek waar je nooit ziek of ouder wordt en dat wil iedereen wel... Matt Damon zijn acteerkunsten zijn weer echt top in Elysium, Jodie Foster daarentegen vond ik echt tegenvallen. De grote schurk in het verhaal Sharlto Copley die in District 9 de hoofdrol speelt is echt top in Elysium met name door zijn gave accent. Ik vind de film Elysium zeker het kijken waard en geef deze film dan ook een 8.
Anoniem
Hij is wel ok.
Junita
Wij vonden Elysium een behoorlijk goede film, die veel genres combineert tot een goed wegkijkende Science fiction, actie en thriller film. De acteerprestaties zijn vrij goed. Het verhaal is een harde realiteit uit de toekomst. Wij gaven de film een acht. Er zijn genoeg betere films, maar deze mag er ook zijn.
Anoniem
Een lekkere makkelijke Science fiction voor een regenachtige zondagmiddag. Maar de potentie van het script en/of deze mogelijke toekomstvisie wordt niet echt uitgediept. Ook niet al te best acteerwerk van Matt Damon en Jodie Foster. Wel goede special effects en een lekker rauw beeld van een mogelijke toekomstige maatschappij met nog grotere verschillen tussen arm en rijk.
Wouter
Een originele verhaallijn en een door de wol geverfde cast zou een goede mix voor een vette Science fiction film moeten zijn. Jammer genoeg viel Elysium toch tegen. Dit had vooral te maken met de voorspelbaarheid en af en toe belabberde acteerwerk. Wanneer je een easy going scifi actiefilm wil zien is Elysium een goede tip. Maar verwacht er niet meer van.
Anoniem
Goed!
Anoniem
Hele spannende film, met een nieuw concept. Goede acteurs. De film beleef boeien tot het einde.
Nicole
Elysium is een film waarbij vele genres komen kijken, actie, Science Fiction en drama. Moet eerlijk zijn dat ik meer van de film verwacht had als hij waar heeft gemaakt, vooral omdat er twee top acteurs Jodie Foster en Matt Damon in mee speelden. De rol van Jodie Foster viel erg tegen, heb haar vele malen beter gezien. Matt Damon had een van de hoofdrollen, maar ook hem vond ik wat matig presteren. Het verhaal op zich vond ik goed bedacht, alleen op de een of andere manier kwam de film niet op een hoogtepunt en bleef de spanning op een laag pitje. Zeker geen slechte film, het gemiddelde niveau is matig? Vond wel dat de film lekker relax wegkeek en makkelijk te volgen is. Dit is ook weer een film die gebaseerd is op je persoonlijke smaak, maar ik heb er geen spijt van dat ik hem gekeken heb!
Alexander
'Elysium' is een spannende Amerikaanse actiefilm, geregisseerd door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Neill Blomkamp. Het verhaal is boeiend en het toekomstbeeld dat er in wordt geschetst is angstaanjagend. Er wordt overtuigend geacteerd. Matt Damon is goed als de heldhaftige Max. En de drie slechteriken worden effectief vertolkt door William Fichtner (als Carlyle), Sharlto Copley (als Kruger) en Jodie Foster (als Delacourt). De decors, de kostuums en de locaties zijn verzorgd. De speciale effecten zijn dik in orde. De actiescènes zien er realistisch uit. Een aanrader binnen zijn genre...
loading