Koning van Katoren: Het Koninkrijk van Katoren wordt na het overlijden van de geliefde koning al jaren geregeerd door corrupte ministers die de macht niet willen afstaan. Totdat de jonge Stach zich bij hen meldt om de nieuwe koning van Katoren te worden. Stach, die geen ouders meer heeft en opgevoed is door Gervaas, de voormalige dienaar van de koning, krijgt een kans. De ministers sturen hem het land in met vijf gevaarlijke en onmogelijke opdrachten. Als hij alle opdrachten volbrengt kan hij koning worden. Hij wordt tijdens zijn spannende missie op de voet gevolgd door de mooie, kritische journaliste Kim die verslag uitbrengt voor de krant. Op zijn avontuurlijke reis leert Stach de duistere kanten van Katoren kennen, maar krijgt hij ook hulp van de vele kleurrijke inwoners van het land. Het volk begint in Stach te geloven, maar is hij bereid het ultieme offer te brengen?
×
Koning van Katoren
Het Koninkrijk van Katoren wordt na het overlijden van de geliefde koning al jaren geregeerd door corrupte ministers die de macht niet willen afstaan. Totdat de jonge Stach zich bij hen meldt om de nieuwe koning van Katoren te worden. Stach, die geen ouders meer heeft en opgevoed is door Gervaas, de voormalige dienaar van de koning, krijgt een kans. De ministers sturen hem het land in met vijf gevaarlijke en onmogelijke opdrachten. Als hij alle opdrachten volbrengt kan hij koning worden. Hij wordt tijdens zijn spannende missie op de voet gevolgd door de mooie, kritische journaliste Kim die verslag uitbrengt voor de krant. Op zijn avontuurlijke reis leert Stach de duistere kanten van Katoren kennen, maar krijgt hij ook hulp van de vele kleurrijke inwoners van het land. Het volk begint in Stach te geloven, maar is hij bereid het ultieme offer te brengen?
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, BelgiŽ
×
Reviews (7)Koning van Katoren
Geschreven door: Nancy
   26-12-2014
Wij hebben zojuist deze film bekeken. Hij was erg leuk! De opdrachten uit het boek zijn knap weergegeven. De special effects zijn erg goed gedaan en de acteurs spelen goed. Het is altijd moeilijk om een boek om te zetten in een film, maar dit keer is het goed gelukt.
Geschreven door: Conny
   18-08-2013
Als kind het boek gelezen en in mijn herinnering was het een super spannend boek. Nu dan de film gezien en moet zeggen dat hij niet tegenviel. Gevoelsmatig zitten er wel wat veranderingen in ten opzichte van het boek en het gevoel wat ik destijds had bij het lezen van het boek haalde de film niet, maar een prima film voor een regenachtige zondagmiddag.
Geschreven door: Anoniem
   13-06-2013
Het is een erg leuke film. Ik heb het boek ook gelezen, maar zoals altijd wordt het boek niet helemaal gevolgd. Ik vind het niveau van de spelers niet erg hoog, maar dat heeft ook wel iets authentieks. Verder is de film op sommige punten wel spannend of ontroerend. Het is een echt avonturenfilm.
Geschreven door: Joella
   01-06-2013
Meestal wil ik eerst het boek hebben gelezen voordat ik de film zie. Deze keer heb ik het boek niet gelezen. Het is er gewoon nooit van gekomen. Nu de film uit is gekomen moest ik hem wel kijken want deze klassieker moet gezien worden. De film is erg leuk en spannend. Geschikt voor jong en oud.
Je kan je verstand even op nul zetten en je mee laten voeren door een leuk, fantasierijk verhaal.
Geschreven door: Anoniem
   28-04-2013
De film was wel vermakelijk, vooral omdat ik het boek al ken. Het was wel jammer dat de acteurs niet heel erg goed waren. Verder was de draak spectaculairder in het boek dan in de film. Ik vond het jammer dat er geen ondertitels waren als er met een accent werd gepraat of een geheel andere taal. Ik vond het wel leuk dat er een hele wereld was verzonnen. Overigens vond ik het jammer dat sommige details niet mooi waren bijv.: er was een touw en dat was gloednieuw ten opzichte van de rest. Zo zijn er eigenlijk heel veel minpunten, maar ik vond het echt jammer dat je Stag niet hebt zien vallen in de kussens. Ik vond de bewegende kerken eigenlijk het leukst. Kortom: het was een leuke film maar er moet veel verbeterd aan worden!
Geschreven door: Esmeralda
   09-04-2013
Hele mooie verfilming van het boek van Jan Terlouw. Prachtige beelden en een goede verhaallijn. Ook de chemie tussen de hoofdrolspelers spat van het scherm af. De film boeide me van het begin tot aan het eind. Deze film is zeker de moeite waard om te bekijken. Een echte aanrader dus!
Geschreven door: mario
   07-04-2013
Jeugdsentiment.Puur en ongezouten nostalgie. Iedere Nederlandstalige bibliofiel moet dit wel origineel gelezen hebben. Indien niet, haal die troglodieten uit hun grot. Deze film is weliswaar een ingekorte versie van het boek, maar modernisering doet niets af van het verhaal. Ook is het spelen met locaties en het taalgebruik gewoonweg geniaal. Misschien een optie van het boek op dezelfde manier te verfilmen als miniserie, 9-delig. Intro; elke aflevering een opdracht en een epiloog.
Schrijf zelf een review
loading