Taken 2 (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Ooit ontvoerde de Albanese maffia in Parijs de dochter van voormalig CIA-agent Bryan Mills. Dit bleek een kapitale fout....
Taken 2

Taken 2

Actie Thriller
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 28 min

Ooit ontvoerde de Albanese maffia in Parijs de dochter van voormalig CIA-agent Bryan Mills. Dit bleek een kapitale fout. Een beslissing die hun zuur opbrak. Nu zijn ze uit op wraak. Wanneer hij met zijn gezin naar Istanboel reist, ruiken ze hun kans. Maar Mills is tot alles bereid om zijn gezin te beschermen...

Actiescènes Spannend Spanningsvol Actiethriller Achtervolgingen Vakantie Istanboel

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Taken deel 2 is het spannende vervolg op taken deel 1. De film sluit goed aan op het eerste deel en is van het begin tot eind spannend. Dit keer wordt niet de dochter ontvoerd, maar Liam Neeson en zijn ex vrouw zelf, en deze keer gaat het niet om jonge maagden die voor de hoogste prijs worden verkocht in een bordeel maar om pure wraak van de familie van de vermoorde mensen in taken deel 1. De film is spannend en zit goed in elkaar, heeft goeie actie en is echt een gave film en zeker het kijken waard als je deel 1 al goed vond. Daarom geef ik deze film een dikke 9 !

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Steph
Ondanks dat je eigenlijk weet wat er komt toch zeker wel het kijken waard! Goeie actiefilm die niet al te ingewikkeld is maar toch goed in elkaar zit! Ondanks dat het niet ingewikkeld is zou ik toch wel even deel 1 kijken!
Stefan
Je krijgt wat je verwacht. Onvervalste harde actie. En ja, Taken 1 was spannender. Maar de actie was gewoon prima. En eigenlijk vind ik Liam Neeson juist de goede acteur voor dit verhaal, omdat hij er gewoon normaal uitziet. Geen overdreven spierballen of het hoofd van Brad Pitt...redelijk geloofwaardig dus. En Famke Jansen...do i need to say more? Lekker wijf is dat en ze kan nog acteren ook! Yup, prima filmpje.
Anoniem
Taken 2 was vol spanning, vond alleen het einde wat vaag of ik was teurgesteld dat het klaar was!
Judy
Taken 1 was spannend, Taken 2 viel tegen. Liam Neeson ia toch ook niet helemaal goed gecast voor deze rol.
Anoniem
Deel 1 was veel actie, en daar houd ik van. Daarom ging ik deel 2 kijken. Taken 2 is iets minder spannend dan Taken, maar lekker veel actie en goed acteerwerk maakt het de moeite waard om deze film te kijken.
Anoniem
Heb het eerste deel niet gezien en wist dus ook niet waar het over ging. Vond de film wel aardig en kreeg wel een goede indruk van wat zich in deel 1 moest hebben afgespeeld. Best een aardige actiefilm met leuke actiescènes tussendoor. Film duurde 1,5 uur en dat was ook genoeg. Kortom: leuke film met verhaal, maar de uitvoering en intensiteit kwam niet geheel tot z'n recht.
Anoniem
Nadat ik deel 1 op tv had gezien was ik erg nieuwsgierig naar deel 2.
Ik vind het leuk dat ze op deel 1 voortborduren, ook al is het verrassingseffect minder dan in deel 1.
Toch nog steeds een goede film met mooie actie. Liam en de actrice die de dochter speelt is een mooie spannende combinatie. Ik heb met veel plezier gekeken.... dus een vette acht.
Anoniem
Ook ik heb de eerst film gezien. De tweede is anders, maar zeer goed. Veel actie en toch een goede verhaallijn. Daarbij vind ik Liam Neeson een top-acteur. Ken hem ook van de beroemde film Schindler's List, waar hij veelal een perfecte rol speelde. In deze film is hij totaal anders, maar net zo geloofwaardig. In Taken 2 gaat hij vol voor zijn familie, wat veel actie en spanning in de film geeft. Ik vind het een aanrader.
Anoniem
Echt een goede film. Ik vond 1 al helemaal top en deel 2 is zeker een goed vervolg. Ook weer een goede rol voor onze Famke. Ondanks dat Liam Neeson niet de jongste is, is het een snelle film met snel denkwerk en daar mag ik graag naar kijken. Niet lang nadenken maar direct aanpakken om geen kostbare seconden te verspelen.
Christel
Taken 2 is een topper voor mij. Verwachtte er weinig van na een knaller als Taken 1, maar boven verwachting heeft hij betere en snellere beelden, interessante ditjes en datjes erbij (tellen), is het mooi hoe de hoofdrolspeler en zijn dochter op elkaar inspelen en is onze Famke ook weer toppie! Taken 3: ik teken ervoor
Raymond
Eerlijk gezegd had ik niet zo'n hoge verwachting van deze film. Misschien wel beter zo omdat ik het uiteindelijk wel leuk vond. Deel 1 was wel stukken beter. Het is gewoon te moeilijk om die te overtreffen. Maar deze was gewoon leuk om te zien. Vooral Istanbul als locatie was perfect. Ik kan niet wachten tot deel 3 uitkomt. Ik kan echt niemand anders bedenken dan Liam Neeson voor de rol van Bryan. Zo goed. Gelukkig hebben ze Maggie Grace iets volwassener laten spelen. Ze was gewoon te irritant in deel 1. En Famke Janssen was weer toppie.
Brigitte
Zeer goede actiefilm. De film is lekker spannend van begin tot het eind. Hij sluit mooi aan op het eerste deel. En ook erg prettig dat ook de spelers van de vorige film weer meedoen in dit deel. Dat maakt het kijken alleen maar prettiger. Dit soort actiefilms mogen ze vaker maken.
En gelukkig niet zo'n standaardlocatie waar gefilmd is.
Johan
Vond de film tegenvallen helaas... Taken 1 is stukken beter!
Anoniem
Als je deel 1 hebt gezien, en dit leuk vond: kijken! Het is een film die lekker wegkijkt. Weinig diepgang, maar gewoon een goed stukje vermaak dat je kan kijken terwijl je lekker met vrienden een biertje drinkt. En natuurlijk onze Nederlandse trots Famke Janssen goed in beeld.
Shirley
De Albanezen die de dochter van Bryan hadden ontvoerd in deel 1, komen wraak nemen als hij met zijn vrouw en dochter op vakantie is in Istanbul. En ook ditmaal komt het hun duur te staan. Dit keer speelt de dochter van Bryan een hoofdrol en staat ze haar vader bij in de strijd tegen de Albanezen. Hele leuke actiefilm met een leuke rol voor Liam Neeson en Famke Janssen. Het is spannend van begin tot eind. Het kijken waard.
Anoniem
Wat een spannende film is dit! Echt een topfilm. Het verhaal is niet heel origineel, maar het is een goede actiefilm. Veel auto's, schieten en vechten. De film is mooi gefilmd. Het acteerwerk is weer erg goed, net zoals bij deel 1 van deze film. Zeker de moeite waard om te kijken!
Davut
Taken 2 was lang niet zo goed als het eerste deel. Liam Neeson is in beide delen erg sterk, maar het verhaal is gewoon niet zo goed als deel 1. De stad Istanbul maakt het een klein beetje goed, maar jammer dat het een slap aftreksel is van deel 1!
Anoniem
Taken 2 is slechts een aftreksel van Taken. Die film was weergaloos. Liam Neeson is wel goed, as usual, maar deze film lijkt tussen de soep en de koffie te zijn gemaakt. Zeer voorspelbaar en vele momenten van ongeloofwaardigheid. Onze Famke is een mooie vrouw om naar te kijken, maar gaat zeker geen Oscars verdienen met deze film.
sidney
Ik heb het eerste deel niet gezien, maar vond de film sterk. Zeker als je naar budget van de film kijkt, hebben ze naar mijn inzien een goede en spannende film neergezet. Vergeet niet dat de filmmaatschappijen na 2008 ook minder geld hebben. Ik hoop dat Taken 3 weer in een beter economisch klimaat, met 50 miljoen extra, kan worden gemaakt. Geef toch een dikke 8 voor deze film!
Charissa
Taken 2 is een spannende actiefilm. Het begin waarin hij tegen zijn dochter zegt dat hij ontvoerd gaat worden is een beetje vreemd, voor het zelfde geldt werden ze dood geschoten. In deel 1 is alles veel onverwachter, je ziet het allemaal niet aankomen. En het blijft maar doorgaan. Toch is deel 2 met de reddingactie van zijn dochter ook knap bedacht. Nadat de film was afgelopen, had ik sterk het gevoel dat hij korter was dan deel 1. Desondanks wel erg van de film genoten. Ik vind Liam Neeson een goede en overtuigende acteur.
Peter
Spannend vervolg op de vorige editie, vooral de achtervolging door de kleine straatjes van Istanbul. Echt een aanrader!
Jan
Een mooie actiefilm om niet bij na te hoeven denken. Super!
Anoniem
Taken 2 gaat verder op waar het oorspronkelijke deel is geëindigd. De verrassing is er daardoor wel een beetje af en het geheel lijkt een uitgekauwde melkkoe. Deel 2 is zeker niet zo onderhoudend als deel 1 was. Desalniettemin toch een leuke film met redelijke cast en prachtige opnames in Istanbul.
Anoniem
Top actiefilm a la Neeson. De film heeft me op een goede manier op het randje van mijn stoel gehouden. De achtervolgingsscène waar de dochter een stickshift moet rijden terwijl ze zelf nog geen rijbewijs heeft, kan je over het hoofd zien. Absoluut aanrader. Een dikke zeven.
Ilana
Weer een goede actiefilm met Liam Neeson, net als Taken. Een heel ander verhaal, maar zeker zo spannend en met de dochter (Maggie Grace) die nu tot actie overgaat. Weer een leuke wending in het geheel. Famke Janssen, die de rol weer heeft als de moeder, is gewoon een goede actrice. Net als Liam Neeson, die de rol van haar ex-man speelt. Toch een aanrader, vinden wij. We geven deze film een dikke 8.
Anoniem
Taken 2, de opvolger van Taken, laat heel wat te wensen over. Sowieso ben ik altijd bevooroordeeld wat betreft opvolgers, omdat die naar mijn mening maar weinig kwaliteit bevatten. Als je het eerste deel Taken gezien hebt, dan zijn er hoge verwachtingen gecreëerd. Helaas voldoet Taken 2 niet aan deze hoge verwachtingen. Hoewel ze het naar mijn mening wel geprobeerd hebben, zit er niet veel diepgang in de film. De actiescènes zijn maar matig, de doorloop van de film voelt erg rap en afgeraffeld aan. Het einde is een zeer grote anticlimax. Ze hebben geprobeerd om de relaties tussen de personages wat meer diepgang te geven, maar het gevoel is er gewoon niet en je hebt niet het idee dat ze hun best doen in de film.
Kortom, deze film is misschien leuk om op te zetten op de achtergrond als wat afleiding, maar niet om er serieus naar te kijken. Voor echte filmliefhebbers is deze film helaas niet geschikt.
Anoniem
In een opeenstapeling van zeldzaam ongeloofwaardige actiescènes, wordt de stugge, berekende vechtersbaas (wederom Liam Neeson) ditmaal zelf ontvoerd door de op wraak beluste familie en vrienden van de Oostblokboeven uit het eerste deel welteverstaan...
Kees
Deel 1 is toch een stuk beter dan deel 2. Kijkt wel lekker weg, maar geen topper.
Ronny
Deze film was evenals deel 1 een erg leuke spannende film met voldoende actie. Alles wat een goede film nodig heeft zit er in. De film verveelt geen moment en is spannend tot het einde. Kortom houd je van een spannende film, dan is dit echt een aanrader.
Anoniem
Taken 1 vond ik een zeer spannende film. Taken 2 suggereert dat er wederom zaken gaan plaats vinden die met mensenhandel te maken hebben, daar in deel 1 de dochter van de hoofdpersoon ontvoerd wordt door mensensmokkelaars. Echter is het meer een wraakfilm en voldeed de film niet aan mijn verwachtingen. Ik vond de actie minder goed dan in deel 1 en de dochter in het verhaal wist wel heel goed mee te werken aan een ontsnapping die toch de nodige ingewikkelde trucs vereiste.
Jammer, Taken 1 vond ik een super spannende film en die laat dit vervolg toch in de schaduw staan.
Anoniem
Taken verraste alweer bijna vijf jaar geleden met flitsende, degelijke actie en vooral Liam Neeson als actieheld. Waarom er toch nog een tweede deel gemaakt moest worden, vraag ik mij nog steeds af. Dit tweede deel valt behoorlijk tegen. Begrijp me niet verkeerd. Op zich is het wel een redelijke actiefilm, maar daar heb je dan ook echt alles mee gezegd. Van een acteur van het kaliber Neeson verwacht ik toch echt wel iets meer dan dit. Ik ben benieuwd of Hollywood er toch nog heil in ziet om een derde deel te maken? Dan waarschijnlijk met de dochter als wraakzuchtige kick-ass superhero? Time will tell...
Anoniem
Spannende film. Het is een vervolg op Taken, maar wel zelfstandig te bekijken. Liam Neeson is wederom een ware killer en redder om zijn vrouw en dochter uit de handen van Albanese criminelen te houden. De acties spetteren van het scherm en Famke Janssen is mooi als echtgenote van de CIA-held. De film speelt af in Istanbul, wat de nodige prachtige plaatjes van die stad oplevert.
Ik geef de film een dikke 7.
Geert
Zoals de meeste sequels moet ook deze qua spanning en originaliteit onderdoen aan het origineel. Terwijl de eerste film alles nog spannend houdt en vrij geloofwaardig overkwam, had ik bij deze film nooit datzelfde gevoel. Alles gaat te gemakkelijk en als dan ook de dochter zelf nog eens alles mee gaat regelen.... Voor mij hoefde het niet. Beetje gemiste kans, want ik ben een fan van Neeson en vond Taken (1) een zeer sterke film. Taken 2 kon beter.
Johan
Leuke film. Niet zo spannend als deel 1 , maar wel leuk gemaakt. Beetje overdreven, ben wel benieuwd of dit op een waar gebeurd verhaal is gebaseerd, net als in deel 1. Het zal je kind maar wezen. Mag wel een beetje meer naakt in voorkomen, is aantrekkelijker voor de film. Voor de rest wel leuke actie trouwens.
Anoniem
Eigenlijk kun je hetgeen in deze film gebeurt in één zin samenvatten, maar toch..... is het een goede film. Heb mij geen seconde verveeld tijdens het kijken. Wel vond ik de vlucht- en schietscènes af en toe wat langdradig. De acteerprestaties zijn net als in het eerste deel geweldig goed. Ik zeg; aanrader deze film, een 8!
Anoniem
Zeer boeiende film. Sterke pluspunten zijn de vette acties, het goede acteerwerk en het goede camerawerk. Minpunt is de korte, ietwat slappe verhaallijn. Maar zeker een aanrader voor degene die van actie houden.
Mariska
Uiteraard weer een film waar we trots op onze eigen Famke kunnen zijn. Echt weer een knap stukje acteerwerk. Verder is het een goede actiefilm de vechtscènes zijn erg goed. Als je deel 1 hebt gezien, heb je soms wel het idee een dejavu te hebben. Dit omdat zowel de good guys als de bad guys exact dezelfde mensen zijn als in deel 1.... Toch verveelt deze film niet en blijf je geboeid tot het einde. Zeker een aanrader voor de actieliefhebbers. M.
Anoniem
Taken 2 is echt een goede actiefilm. Deel 1 heb ik zelf ook gezien. Had eigenlijk wat heel anders verwacht, niet verwacht dat nu de ouders geholpen moeten worden door de dochter. Echt een goede actie!
Normaal geen fan van actiefilms, maar deze kijk ik nog een keertje.
Anoniem
Taken 2 is een heel leuke actiefilm. Zit mooie actie in. Heb 1 niet gezien, maar vond dit een goede actiefilm, zeker de moeite om te kijken. Zit een goed verhaal in, als je ziet hoe veel hij doet om de geliefde te helpen.
Amber
Wij met griep op de bank, te zwak om een zakdoekje uit het pakje te trekken terwijl Liam Neeson wederom de held uithangt en alle slechteriken de nek omdraait. Mijn vriend zei: "Schat als ze jou ontvoeren zul je toch ff een weekje moeten wachten totdat ik me beter voel, voordat ik jou kan komen redden!". Ik ben het met de andere reviews eens: deel 1 was beter, maar deel 2 was toch zeker de moeite waard. Heb je deel 1 nog niet gezien, dan raad ik je aan dat eerst te doen. De film moet even op gang komen. Taken was vanaf de eerste minuut al spannend, Taken 2 had 20 min nodig. Deel 1 een dikke 9, deel 2 een dikke 8!
Anoniem
Deze opvolger van Taken is een redelijk goede film. Niet zo goed als de eerste, maar wel de moeite waard om te kijken. Liam speelt weer een prima rol en is in dit soort films helemaal in z'n element. Het zou mij niet verbazen als er nog een derde deel gaat volgen. Wederom goede achtervolgings- en vechtscènes, maar het verhaal is wel wat slapper dan in deel 1. In ieder geval wel het huren waard. Veel kijkplezier!
Anoniem
Een mooie actiefilm. Net als bij Taken 1, maar dan weer net een ander verhaal. Er zitten mooie en spannende scènes in. Maar toch vind ik Taken 1 wel spannender, maar wel een echte aanrader om hem te huren. Je krijgt er zeker geen spijt van. Veel plezier met het kijken van deze film.
Nicole
Taken 2 is een heel goed vervolg op de eerste film Taken. Meestal een een tweede uitgebrachte film slechter dan de eerste film, maar dat is in dit geval zeker niet het geval. De regisseur weet de spanning er van begin tot het einde goed in te houden, je weet ook totaal niet welke kant de film opgaat. Sterk verhaal dat ook echt de eerste film opvolgt (raad daarom ook aan om eerst deel 1 te kijken!). Het decor/set van de film is mooi van opzet, verder zijn de actie/vechtscènes perfect in beeld gebracht. De cast in deze film vind ik echt helemaal geweldig. De drie hoofdrolspelers vullen elkaar perfect aan, vooral Liam Neeson (Bryan) en Maggie Grace (Kim) vond ik erg aan elkaar gewaagd, zij spelen in deze film vader en dochter. Alles bij elkaar een ruige, goede en spannende actie/thriller met topacteurs. Ik geef een dikke 9!
gerline
Een best aardige, matige film. Het verhaal was duidelijk hoe het ging aflopen. Er zitten geen spannende verhaallijnen in of plots die in elkaar vallen aan het eind. Toch leuke acties gefilmd en daardoor wel leuk om naar te kijken. Ik geef de film hiervoor een 7. Van mij had er meer aandacht aan het verhaal besteed mogen worden. Acteurs zijn goed om naar te kijken. Geloofwaardig in ieder geval.
Anoniem
Ik had de film eigenlijk in de bioscoop willen zien en had daarom hoge verwachtingen van de film. Het eerste deel vond ik erg goed. Nu ik hem heb gezien ben ik blij dat niet naar de bioscoop ben gegaan. Het is een spannende actiefilm, maar hij verrast niet meer!
loading