Lawless (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Bondurant Boys is een beruchte bende die drank smokkelt door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende...
Lawless

Lawless

Drama Misdaad
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 51 min

De Bondurant Boys is een beruchte bende die drank smokkelt door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit drie broers. Forrest is de oudste; fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard, de middelste broer, is een grote man, veranderd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste, heeft een voorliefde voor luxe en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lawless aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Christel
Goede afwisseling met spanning en humor. Af en toe heftige scènes (bloederig) waar ik niet zo een held in ben, maar dat wordt goed afgewisseld en wordt niet irritant. Ik dacht dat het een typische mannenfilm is, maar ik ben er van onder de indruk. Mooie setting, spannend, met een goed verhaal.

Reviews

Anoniem
Een film waarbij je vanaf het begin op het puntje van je stoel zit! Mooi verhaal met verschillende karakters die dit verhaal goed neerzetten. Het is vooral spannend en voor degene die van actie houden een echte aanrader! De film vonden wij in ieder geval de moeite waard en daarom hebben wij een acht gegeven.
Hans
Fantastisch geschoten, gecast en gespeelde 'misdaad'-film ten tijde van de drooglegging (1920-1933) in het zuiden van de VS. Het script is van Nick Cave en de muziek (behalve de country en andere stemmige songs) van Nick Cave en Warren Ellis. Schitterend verhaal van de 'onsterfelijke' Forrest Bondurant en de illegale stokerij business. Stemmig, grimmig soms, met Guy Pearce als vreselijke badguy (in dienst van de overheid). Mooie beelden, spannend verhaal, het nodige geweld en aparte zuid-VS sfeer. Vet!
Anoniem
Dit is een goede film. In het begin moet je even wennen, maar na een tijdje wordt de film alsmaar beter. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het een bijzondere film maakt. Ik vind deze film verder goed omdat er genoeg spanning wordt opgebouwd en er genoeg actie is. Er wordt een mooie sfeer in de film neergezet, onder andere door de mooie oude auto's. Kortom: een mooie film met actie, spanning en een goed verhaal. Kijken dus.
Robert
Heb deze film in de bioscoop gezien en was blij dat ik hem weer kon zien. Topfilm met een goede cast en de film blijft van het begin tot einde boeien. Hoewel het einde niet het beste was (iets te ongeloofwaardig), zijn vooral de karakters goed neergezet. Tom Hardy vond ik top!
Ashna
Zeer goede film! Lawless is mooi gefilmd en het verhaal is ook geloofwaardig. Geweldspiraal gaat van grof tot grover met dramatische loop. Bane (Tom Hardy) bleek een ideale filmheld.
Shia mocht wel meer ballen vertonen. Al met al, Lawless is een heerlijk ouderwets aandoende gangsterfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Een 7.5 naar mijn mening, maar rond het wel af naar 8!
Kevin
Prachtige film, hij neemt je mee terug naar de jaren '30. De rollen zijn goed vertolkt door de acteurs en er zit ook genoeg spanning in. Het doorzettingsvermogen en deels de arrogantie van de personages maakt dat je voor ze juicht. Het einde maakt je aan het lachen. En dat het naar een waar gebeurd verhaal is maakt dat je naar een stukje geschiedenis kijkt.
Ce
Goede film. Biertje, wijntje erbij en laat maar komen. Heerlijke verhaallijn. Mooie shots. Doen.
Tom
Lawless is een spannende film over de drie broers Bondurant (historische personages) die tijdens de drooglegging in de jaren twintig in de VS illegaal drank stookten. Het camerawerk en de plaatjes zijn indrukwekkend en nemen de kijker direct mee naar het platteland van de vooroorlogse VS. De oppervlakkige en redelijk voorspelbare verhaallijnen laten de film echter helaas op de oppervlakte drijven. De acteurs weten nog wel een laagje toe te voegen door hun goede acteerprestaties, maar veel verder gaat de film de diepte niet in. Ook al is het een leuke film om te kijken, het voelt ook een beetje als een gemiste kans.
Geert
Goede film in het genre van The Untouchables, maar dan vanuit het andere standpunt. In de jaren '30 was het illegaal alcohol stoken big business. De 3 broers verdienen een aardige duit, maar betalen ook geregeld de rekening van hun ruw bestaan. De corrupte politie zit hen op de hielen en een rechtstreekse confrontatie is onvermijdelijk. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. De personen hebben werkelijk bestaan, dit geeft een extra dynamiek aan het verhaal. Mooi verfilmd en goed geacteerd. Een aanrader.
Anoniem
Indrukwekkende film over de drooglegging in de VS in de jaren dertig. Geen Untouchables Capone, maar een bijzondere familie die niet wenst mee te werken aan de corruptie van de overheid. Rol van Guy Pearce als Charlie Rakes is ongelooflijk goed neer gezet. Een ware aanrader en verademing onder de hedendaagse films.
Roy
Echt een hele goede film. Deze moet je gezien hebben.
Anoniem
Enigszins een wanne be... Quality pictures, karakters geforceerd vormgegeven. Acteerniveau in het algemeen: not that great folks!
M.a.w. het is geen Boardwalk Empire!
Waarderingscijfer: 7
Anoniem
Een absolute aanrader deze film! Van het begin tot het eind blijft de film interessant. Ik was van te voren bang voor een hoog dramagehalte of te veel verhaallijn (lange dialogen e.d.). Het was gewoon een goed verhaal, goede acteerprestaties, actie en spanning. Wat mij betreft de beste film die ik de afgelopen maanden gezien heb. Zal aanslaan bij diverse genre liefhebbers.
Anoniem
Een toppertje!
loading