Brian Banks: Brian Banks blinkt op school uit in American football en heeft daarnaast een prestigieuze universiteit in het vooruitzicht. Zijn leven wordt helemaal op zijn kop gezet, wanneer hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan. Ondanks het gebrek aan bewijs wordt Banks een celstraf opgelegd. Jaren later, na zijn vrijlating, poogt hij zijn leven te hervatten en zijn dromen waar te maken.
×
Brian Banks
Brian Banks blinkt op school uit in American football en heeft daarnaast een prestigieuze universiteit in het vooruitzicht. Zijn leven wordt helemaal op zijn kop gezet, wanneer hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan. Ondanks het gebrek aan bewijs wordt Banks een celstraf opgelegd. Jaren later, na zijn vrijlating, poogt hij zijn leven te hervatten en zijn dromen waar te maken.
Details
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland
×
Reviews (1)Brian Banks
Geschreven door: Geert
   26-12-2019
Film gebaseerd op ware feiten en dat geeft de film wel een bijkomende boost. Brian heeft alle toekomst perspectieven als professioneel football speler. Doch 1 moment samen met een medescholiere brengt hem in en lastig parket en zal hem alle dromen kosten. Geen topcast maar toch heel geloofwaardig neergezet. Het rechtssysteem wordt in vraag gesteld en de zwakke punten komen naar boven. Knap dat mensen zich inzetten om zulke zaken recht te zetten. Op het einde passeren de echte beelden en echte personen, toch even bij stilstaan.
Schrijf zelf een review
loading