Red Lights (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Niets is wat het lijkt in deze heftige thriller over de paranormale wereld. Is alles list en bedrog of bestaan er toch...
Red Lights

Red Lights

Thriller Mysterie
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 49 min

Niets is wat het lijkt in deze heftige thriller over de paranormale wereld. Is alles list en bedrog of bestaan er toch mensen met een onverklaarbare kracht en kennis? Professor Matheson heeft er als wetenschapper haar missie van gemaakt om alle mediums, helderzienden en paragnosten te ontmaskeren. Haar assistent, student Tom Buckley, heeft geleerd alle trucs te doorzien om te onthullen hoe het goedgelovige publiek bedrogen wordt. Slechts één man heeft Matheson nooit kunnen betrappen op vals spel bij zijn immens populaire shows: de blinde Simon Silver. Als de ongrijpbare Silver na jaren afwezigheid een grote show aankondigt, wil Tom niets anders dan ook zijn 'gave' aan hun tests onderwerpen. Ook al wordt het hem verboden door zijn professor, die bang lijkt te zijn dat Silver haar het ondenkbare zal laten erkennen: het bestaan van paranormaal begaafde mensen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Red Lights aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Amber
Na de reviews te hebben gelezen, wist ik niet zo goed meer wat ik kon verwachten. Worden alle zogenaamde paranormaal begaafden ontmaskerd? Blijkt alles een farce? Nee toch niet. De film bouwt zich inderdaad langzaam op, maar iemand zoals ik die een film al snel eng vindt, was dit voor mij vanaf de eerste minuut al spannend genoeg. Een film die denk ik alleen leuk is voor diegenen die het paranormale interessant vinden. Als je daarvoor openstaat dan is het een goeie film. Vrijwel allemaal worden zij ontmaskerd en men laat ook zien hoe er gewerkt wordt, wat op zich al heel interessant is, maar iets knaagt er gedurende de hele film en dat gevoel wordt dan spectaculair beantwoord aan het einde van de film. Meer kun je niet zeggen anders verraad ik het einde, wat ik persoonlijk prachtig vond. Deze film krijgt van mij een dikke 8,5!

Reviews

Anoniem
De eerste driekwart van deze film is erg leuk om naar te kijken. Je verwacht een hoop en het heeft heel wat potentie. Helaas is het einde een beetje een afknapper en komt het ook wat afgeraffeld over. Op zich best een leuke film, maar helaas loopt het met een sisser af...
Anoniem
Door de gematigde reacties met enige twijfel, maar met Robert de Niro in een belangrijke rol, toch maar de gok gewaagd de film te bekijken. In het algemeen helemaal geen slechte film, het verhaal redelijk boeiend, maar zeker ook spannend. Het einde van de film vond ik wat gemaakt, niet nodig, want voegt niks extra's toe aan de film. Verder geen moment verveeld en in redelijke spanning zo nu en dan. Zeker wel een aardige film.
Sjoukje
Boeiende film. Je moet er achteraf over nadenken wat je gezien hebt, maar dat gaat meer over hoe de film in elkaar zit dan over het thema: het paranormale. Ingenieus plot. Niet echt heel eng.
HESTER
Wat zal ik zeggen, ik vond het een leuke film met een goed verhaal.
Alleen werd de vaart er op sommige momenten behoorlijk uitgehaald door enkele tekst-en-uitleg-scènes.
Nou vind ik een verhaallijn die zich in langzaam tempo ontrolt opzich helemaal geen probleem.
Jammer is toch dat soms grote hoeveelheden achtergrondinformatie, feiten en tekst onze kant opkomen die de ontwikkelingen in het verhaal afremmen. Verder heb ik niet veel slechts over de film te zeggen.
De film heeft een goeie twist aan 't einde (die ik uiteraard niet zal verklappen).
En goed acteerwerk van Robert De Niro, Sigourney Weaver en nieuwkomer Cillian Murphey maken deze film toch zeker tot een aanrader!
Lynn
Na het lezen van de diverse reviews en de filminfo, verwachtten wij een ontzettend goede thriller. Met Robert De Niro in de hoofdrol zou dit helemaal goed komen! Helaas vonden wij deze film een echte tegenvaller! Vonden de film een abrupt einde hebben en het verhaal zat niet goed in elkaar! Daarnaast ging de film van de hak-op-de-tak en vonden we het fijn dat hij uiteindelijk afgelopen was! Een afrader als je zin hebt in een steengoede thriller!
Mariska
Na het lezen van de verschillende reviews had ik een steengoede film verwacht. Hou zelf ook wel van het paranormale. Helaas vond ik de film enorm tegenvallen. Geen goed verhaal, weinig spannende fragmenten en Robert De Niro speelt pas een rol in de laatste helft van de film. Het is een redelijke film voor een luie zondagmiddag, maar daar houdt het dan ook echt op. Er gebeurt in ieder geval niets verrassends en na het zien van de film weet je nog net zoveel van de paranormale wereld als daarvoor..... Zelfs voor de leken onder ons.
Ria
Degenen die zich afvragen of er nu inderdaad meer is tussen hemel en aarde zouden deze film echt moeten gaan zien! De invalshoek van deze film is niet dat men tracht te bewijzen dat er inderdaad mensen bestaan die meer zien, voelen en horen dan de gewone mens, maar juist het leveren van bewijs dat dit allemaal onzin is! De film komt wel wat traag op gang, maar de spanning is vanaf het begin al voelbaar. En vanaf het moment dat Robert De Niro zijn intrede doet, wordt de spanning flink opgevoerd, tot...een héél verrassend einde!!
Kevin
Red Lights is een leuke en spannende film, waar ik met veel plezier naar heb zitten kijken. Ik vind het alleen niet echt een thriller, omdat er niet echt hele spannende stukkjes in voorkomen, maar het is een leuke film :)
Sander
Red Lights was een vermakelijke film. Niet bijzonder of zo, maar je kijkt hem wel af. Alleen al om er achter te komen hoe Derek Ogilvie toch alles doet. De film gaat zeer snel. Je moet goed opletten om alle informatie op te kunnen vangen. Het einde van de film is best verrassend gezien het verhaal en de boodschap van de film.
Anoniem
Spannende film, goed opgebouwd.
Het einde had niet gehoeven, maar misschien vinden sommige mensen dat wel leuk.
Goed gespeeld, leuke special effects, goed verhaal en spannende stukjes.
Anoniem
De film komt langzaam op gang. Op een gegeven moment dacht bij mezelf: 'Wanneer gebeurd er nou eens wat?'. Op een gegeven moment komt de spanning wel in de film met op het einde een verrassend plot. Mijn partner vond de film geen moment spannend worden. Goede film, maar geen top film!
Anoniem
Wat jammer toch dat Sigourney Weaver zo een korte rol vertolkt. Ik had haar wel tegenover Robert De Niro willen zien staan in de slotscène. Helaas is dat is niet zoals het verhaal het wilde en nodig achtte. De film geeft een redelijk beeld van de vervaging tussen de realiteit en onverklaarbare zaken. De film is redelijk spannend en soms zelfs lachwekkend door de droge wetenschappelijke opmerkingen. Het einde is wel verrassend. Voor wie van spanning houdt... kijken! Hij krijgt van mij een 8.
Anoniem
Mooie film met een verrassend einde. Aanrader!
Anoniem
Een film over het wel of niet bestaan van paranormale verschijnselen, mensen die claimen dat ze paranormaal zijn en twee wetenschappers die deze mensen willen ontmaskeren. Sterke rollen van Robert de Niro, Sigourney Weaver en Cillian Murphy.

Film moet wel behoorlijk op gang komen en wordt pas na 45 minuten spannend. In de eerste 45 minuten is er veel dialoog en gebeurt er niet veel. De film wordt na 45 minuten spannend en steeds spannender tot een heftig, verrassend eind.
Anoniem
Geen snelle film maar hij blijft boeien tot het einde. Geweldige acteurs en het eind is erg verrassend! Blij dat ik hem heb gezien!
Ashna
In de eerste helft valt er nog wat te genieten. Het eerste deel van Red Lights is zelfs heel leerzaam. Vooral voor mensen die zich door zogenaamde helderzienden om de tuin laten leiden. Daarna draait de opgeklopte climax uit op een teleurstelling. Ik had veel meer verwacht van deze film. Het einde is ook zo vaag. Is alles list en bedrog of bestaan er toch mensen met een onverklaarbare kracht en kennis? Van mij krijgt ie een magere 6.
Joyce
Een erg leuke en spannende film over het paranormale. De hoofdrolspelers doen het erg goed met de karakters in de film. Er zijn verschillende kleine wendingen die het verhaal erg leuk en aantrekkelijk maken en zeker boeiend om af te zien! Het onderwerp van de film sprak me niet direct aan, maar na het zien van de film was ik aangenaam verrast door de verschillende verhaallagen in de film.
Anoniem
Persoonlijk had ik me meer van deze film voorgesteld. Niet slecht: een 7
Anoniem
Spannend!! Over de clou hebben we even goed moeten discussiëren, goed verrassend einde! Echt een aanrader voor een goed en spannend film-avondje!!
Anoniem
Goede film over het paranormale. Een onderwerp dat altijd blijft boeien en wat deze film ook bij elkaar houdt. Sigourney Weaver speelt ook hier weer voortreffelijk maar haar mannelijke medespeler doet daar zeer zeker niet aan onder. Robert de Niro vond ik persoonlijk wat vreemd in zijn rol. Het was niet slecht maar ook niet heel indrukwekkend. Aan het eind een soort van stroomversnelling waar je even dient te schakelen. Het is in ieder geval verrassend. Had het niet zien aankomen.
Anoniem
Een toppertje!
Alexander
Red Lights is een vrij geslaagde mysterieuze thriller van de Spaanse regisseur Rodrigo Cortés. Deze Amerikaans-Spaanse co-productie wordt gekenmerkt door een interessant onderwerp, een goed tempo, degelijke dialogen, systematisch opgedreven spanning en een eerder verrassend einde. Er wordt zeer efficiënt geacteerd door Sigourney Weaver, Cillian Murphy en Toby Jones. Robert de Niro vond ik daarentegen een beetje ontgoochelend in zijn rol. Al met al een vermakelijke film en een aanrader voor wie interesse heeft voor paranormale zaken. De ontknoping van deze prent deed mij denken aan een oud Aziatisch spreekwoord: 'Een goudvis zal de laatste zijn, om te ontdekken, dat hij in het water zwemt.'
loading