Prometheus (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In Prometheus reist een team van wetenschappers en ontdekkingsreizigers naar de donkerste uithoeken van het heelal op...
Prometheus

Prometheus

Sciencefiction Thriller
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 59 min

In Prometheus reist een team van wetenschappers en ontdekkingsreizigers naar de donkerste uithoeken van het heelal op zoek naar de oorsprong van de mensheid. Maar wat ze daar aantreffen, kan al het leven op aarde in gevaar brengen. Dit leidt tot een angstaanjagende strijd om de toekomst van het menselijke ras veilig te stellen!

Zelfoperatie Isolatie Oorsprong mensheid Buitenaards wezen 21e eeuw Ruimteschip

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Nicole
Ik had deze film zo graag in de bioscoop willen zien, maar op mijn laptop kwam hij zeker ook goed tot z'n recht. Wat een waanzinnige en prachtige film, wauw, wat mij betreft helemaal te gek. Ben sowieso een fan van regisseur Ridley Scott. Wat maakt deze man geweldige films (we kennen hem vooral als maker van: Alien(s), Gladiator, Hannibal, Robin Hood, Kingdom of Heaven etc).
Prometheus is een Amerikaanse science fiction film van Ridley Scott, de film ging in juni 2012 wereldwijd in première. In het Verenigd Koninkrijk werden er al aan 1,6 miljoen dollar aan kaartjes gekocht nog voor de film in (voor)première ging op 31 mei 2012 in Londen Empire-Cinema, en werd Prometheus de meest vooraf geboekte film van 2012. De film kreeg veel positieve reacties van de critici en 74% gaf de film een goede beoordeling. Ook de visuele effecten werden hoog geprezen, enkele recensies vonden het einde van de film wat zwak. Daar moet ik het helaas mee eens zijn, het einde laat een onaf gevoel achter (als je de film gekeken hebt weet je wat ik hiermee bedoel), dus er zal zeker een vervolg op komen, wat ik ook zeker hoop! De cast vond ik ook erg goed vooral Noomi Rapace als Drs. Shaw, Michael Fassbender als David vond ik erg goed, Charlize Theron (Meredith Vickers) vond ik ditmaal wat minder, terwijl ik haar normaal toch top vind! In ieder geval laat deze film bij mij een hele indruk achter en vond ik hem erg goed, alles komt ook voorbij: actie, spanning, horror, drama en science fiction. Wat mij betreft zeker een film die je gezien moet hebben, vond hem super!!!

Reviews

Maarten
Had deze film niet iets met de Alien reeks te maken?
Anoniem
de Alien-reeks, welke liefhebber van science fiction kent dit niet? Prometheus is de voorgeschiedenis van de Alien-reeks en ik moet zeggen: het is erg goed gedaan, want alles in deze film ziet er prima uit. Het verhaal bouwt zich gedurende de film op en het einde is spannend. Pas aan het einde bevat deze film de nodige actie, dus als je alleen daarvoor wil kijken dan kun je dit links laten liggen. Voor alle liefhebbers van goede science fiction kan ik dit aanraden en ook als je de Alien-films niet hebt gezien kun je deze film gerust bekijken.
Anoniem
Prometheus is een echte sciencefiction thriller. Verwacht niet veel actie, want dat zit er niet in. Naarmate de film vordert wordt steeds meer duidelijk en zie je ook steeds meer de link met de Alienfilms. Ik vind het zeker een film die de moeite waard is om een keer te kijken. Niet alleen voor de fans van de Alien-reeks, maar ook voor de mensen die die films nooit gezien hebben. Ook al is het alleen maar, omdat alles in de film er geweldig uit ziet. De planeet waar ze heen gaan, het schip en de aliens, allemaal erg mooi vormgegeven. Ik heb zeker wel interesse om het vervolg te zien waarin hopelijk wat meer duidelijk wordt en er iets meer actie komt, want daar ontbrak het nog een beetje aan in deze film.
Martijn
Aardige film. Volgens mij het begin van de alien-reeks. Mooie effecten. Op het laatst wordt de link naar de alien-films gemaakt. Aan het begin allemaal wat donker, maar later werd dit beter. Als je van science fiction houdt, dan is het een leuke film om te kijken.
Odi
Deze film in het donker gekeken en zoals verwacht meerdere malen uit mijn stoel gesprongen door met name de soms angstaanjagende geluidseffecten. De film is eigenlijk een prequel op de beroemde alien films en haalt dat klassieke niveau eigenlijk nergens. Deze film is een tip voor de sci-fi freaks onder ons.
Anoniem
Not bad, meer dan gemiddeld van kwaliteit.
Cijfer: 8
Stephan
Mooie beelden, indrukwekkende omgevingen, goed acteerwerk. Maar het plot rammelde wat.
Wel genoten.
Anoniem
Het begin van de film is mooi in beeld gebracht. Hoewel het in eerste instantie niet helemaal duidelijk is waar het naar toe gaat. Vervolgens worden we getrakteerd door een prachtige verfilming van een wereld buiten onze aardbol. Echt schitterend, dat heeft er voor mij toe bijgedragen om de film uit te kijken. Het verhaal blijft inhoudelijk een beetje steken. Het einde van het verhaal vind ik dan weer wel een goed einde.
Peter
De film is mooi gemaakt en het is op zich ook best wel spannend. Het enige wat wij allebei vonden is dat het verhaal een beetje slecht was. We vonden het een onduidelijk verhaal. Je moest zelf maar bedenken wat het verhaal was. Het was zeker geen slechte film, maar erg goed vonden we 'm ook niet.
Anoniem
Prometheus is prachtig gemaakt! Veel special effects. Wow!
Het verhaal zelf komt maar mondjesmaat over het
voetlicht. Veel onderdelen in Prometheus zijn direct te
herleiden naar de Alien-trilogie. Onderdelen in de Alien-films met Sigourney Weaver en onderdelen in Prometheus zijn soms een-op-een en dat is jammer (weinig origineel). Al met al een hele aardige SF-film.
Werner
Film met mooie special effects, maar soms is de verhaallijn een beetje zoek. Persoonlijk vind ik de personages een beetje knullig overkomen. Knap vind ik wel dat Prometheus met een klein aantal acteurs is gedraaid. Al met al een goede film met een leuk einde! Eigenlijk zou men de film Allien er meteen achteraan moeten kijken.
Anoniem
Mooi filmdecor en goeie special effects. Noomi Rapace zet een goeie rol neer. Miste wel een duidelijke verhaallijn en het einde laat je ook met vraagtekens achter.
Vond de rol van Theron maar matig, voegde helaas niet veel toe aan de film. Zat af en toe wel een goed opgebouwde spanning in.
Ilana
Een pure sci-fi movie met goede effecten. Mensen die niet van sciencefiction houden, kunnen hier beter niet naar kijken... Mooi verhaal, want dat blijft de vraag: 'Waar komt de mens vandaan?' De film begint wat traag, maar blijf kijken, want hij wordt echt spannender. Een open einde, dus kunnen we een vervolg verwachten? Naomi Rapaz (rol van Elizabeth Shaw) speelt haar rol zeer goed evenals Charlize Theron (als Meredith Vickers, de bijna 'robotachtige' vrouw....of is ze dat ook?!) en ook de anderen zitten goed in hun rol. Wij vinden deze film zeker een 8 waard.
Marleen
Ik had zelf meer van deze film verwacht. Ik hou van SF films op z'n tijd en Aliens is toch wel de topper maar die vind ik echt veel beter. Ik vond de setting tegenvallen. Hoe vaak kan je op en neer gaan naar een grot, maar goed. Gelukkig weten de acteurs de film nog te redden, maar ik vond de verhaallijn niet echt bijzonder. Alleen het einde, dat is dan wel weer top en daarvoor alleen zou ik 'em wel willen kijken. Valt het geheel meer op zijn plek.
Geert
Zeer goede SciFi film, lang geleden dat er van dit soort op zulk een niveau eentje werd vertoond. Goede acteurs en prachtige decors. De spanning wordt steeds meer opgedreven, terwijl de mens op zoek blijft naar zijn maker. Ineens gaat het wel allemaal snel, te snel, en uiteindelijk krijgen we te zien waar de 'aliens creators' hun oorsprong kennen, wat dan weer een dijk van een cliffhanger is die schreeuwt om een vervolg......
Kris
Het is een film waarvan ik dacht dat hij de voorloper zou zijn van de Alien-reeks met Sigourney Weaver. Het begint allemaal wat mysterieus en net als in de eerste Alien-film is er een robot aan boord met een dubbele agenda. Bij momenten is het best wel spannend maar gezien hij gemaakt werd na de Alien-reeks zou hij toch de kwaliteit mogen overstijgen en dat doet deze film jammer genoeg niet. Volgens mijn mening niet de moeite om te zien.
Ronald
Goeie film als je van science fiction houdt. Weer een mooie rol van Naomi Rapace. Mooie beelden en geluid. Spannend verhaal dat goed in elkaar zit en een einde dat vraagt om een deel 2.
Kevin
Persoonlijk vond ik de film maar matig. Het is dat mijn vriend hem graag wilde zien, anders had ik hem zelf niet gekozen. Ik ben zelf niet zo SF fan, vandaar.
Het decor en de acteurs zijn goed, maar niet 'award winning' in mijn ogen. Het verhaal zelf vond ik niet bijzonder.
Ruud
Spannende film, met goede effecten. Verrassende elementen, lijkt in het begin voorspelbaar. Heeft echter bijzondere wending halverwege. Beslist een aanrader voor zowel SF als horror liefhebbers. Een vervolg hierop lijkt mij niet ondenkbaar. Ben benieuwd of er een tweede deel komt.
Fred
Voor de liefhebber van Alien een must om te kijken. Het verhaal is aardig, maar de spanning ontbreekt een beetje.
Met de huidige technieken had er meer in kunnen zitten. Er wordt wel aardig geacteerd, maar ik mis een pakkende verhaallijn en de huidige stand van de technische mogelijkheden voor het maken van dit soort films wordt niet benut.
Jammer, maar misschien is de volgende weer beter.
Anoniem
Qua effecten is dit zeker de moeite waard om te kijken. Het verhaal is helaas niet echt origineel en was daarom een tegenvaller: weer het zoveelste verhaal over een missie naar een verre planeet waar het voor velen slecht afloopt. Desondanks vond ik hem wel origineel bedacht als prequel van de Alien-saga. Ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal zit er voldoende spanning in de film.
Anoniem
Een redelijke 'alien genre' film die je per ruimteschip meeneemt naar een planeet waar uiteraard weer dood en verderf overheerst. De beelden zijn wel mooi, het verhaal ietwat voorspelbaar, maar absoluut geen hoogstaand acteerwerk, maar vermakelijk.
Claudia
8
Boudewijn
De eerste keer dat ik de film zag, vond ik het een vreemd, niet samenhangend verhaal. Vooral de achtergrond en de functie van karakter David begreep ik niet. Maar de tweede keer dat ik de film keek, was het een stuk duidelijker. Ik ben zelf een grote fan van de Alien filmserie en het feit dat dit zich afspeelt voor de eerste Alien film, maakt het interessant. Overigens is de film ook prima afzonderlijk van de filmserie te beschouwen. Ik raad hem zeker aan!
Anoniem
Een beetje een tegenvaller deze film, dat komt vooral door het einde. Wanneer houdt Hollywood er nu eens mee op om onaffe films te leveren, in de hoop dat we massaal deel 2 ook gaan zien. Dat gezegd hebbende. Mooie beelden en realistisch verfilmd. Eerste uur redelijk goed verhaal, en een goede spanningsopbouw. Stort het laatste kwartier een beetje in.
Hans
Het wetenschappelijk onderzoeksschip Prometheus gaat met een gemeleerde groep wetenschappers op weg naar een planeet op zoek naar de oorsprong van de mens. Diverse leden van de bemanning hebben zo hun eigen agenda. Ridley Scott does it again! Hij doet waar hij goed in is in deze uitstekend verzorgde sci-fi thriller. Gaan ze vinden wat ze hopen te vinden, of is het gevaarlijker dan ze kunnen vermoeden? De film ziet er ongelooflijk goed uit en veel is weer op het werk van Gieger geënt, en dat is mooi. Prachtige beelden, op een enorme schaal, intens spel van vooral Rapace en zeer spannende scènes. Het is niet allemaal even origineel, maar Scott heeft de standaard al gezet met Alien, en dit is een waardige opvolger in dit genre. Ik heb genoten. Kijk, geniet en vrees!
Sander
Persoonlijk vond ik de film niet zo fantastisch: een beetje ongeloofwaardig en ik ben in slaap gevallen.

Mijn man daarentegen was helemaal weg van de film: hij keek er al lang naar uit om de film te bekijken en noemde de film verrassend.
De special effects waren erg mooi en het einde van de film was zeer onverwacht.
Hij is erg benieuwd naar een eventueel vervolg op deze film.
Anoniem
Redelijke SF-film. Het is een beetje in de trend van Aliens en dat er een vervolg zal gaan komen is op zich wel zeker. Dat ik deze dan zal gaan kijken is niet zeker en dat zegt dan wel voldoende. Desondanks wel van de film kunnen genieten.
Stefan
Een goede science fiction / horror topper!
Anoniem
Een goede opvolger van de Aliens hoofdstukken. Dat er een 2e deel aankomt, was wel duidelijk. De opvolgster van Sigourney "Ripley", Noomi Papace, ben ik wat minder blij mee. Een minder dan middelmatige actrice die volledig de plank misslaat als onverschrokken Alien. Ze hadden daarentegen beter kunnen kiezen voor de nog steeds bloedmooie Charlize Theron, die een wat meer onverschrokken look had. Helaas is het geen kloppende verhaallijn met de vorige delen maar volgens mij zal iedereen dat een worst wezen. Weer ouderwets genieten. Aanrader.
Raimond
Ik vond het op zich wel een goede film. Dit vooral om de acteerprestaties en de special effects. Het had van mij iets spannender gemogen; ik zat namelijk niet het puntje van mijn stoel. Op een gegeven moment begint de opbouw van de spanning, wat snel tot een hoogtepunt. Je verwacht dan nog een spectaculair eind, dat vervolgens niet echt komt. Soms vond ik het verhaal een beetje zwak.
Vivian
Ik vond de film wel meevallen. Ik had inderdaad verwacht dat het een prequel zou zijn van Alien en dat is het in zekere zin ook geworden. Verdieping naar het ontstaan van de Aliens. Interessant uitgangspunt, echter hadden ze betere scriptschrijvers moet inhuren. Die Lindelof is zo overrated, waardeloze knuppel.
Anoniem
Is een tijd geleden dat ik Alien gezien heb, maar kreeg met Prometheus exact hetzelfde gevoel van spanning en nieuwsgierigheid naar meer... Wederom een goede scifi van Scott. De film bouwt rustig op en werkt naar een climax met een einde dat een vervolg garandeert. De film mocht van mij een uur langer duren. Het verhaal laat zien wat er allemaal voor de Alien series gebeurde. Sterke cast, goed verhaal en kijk nu al erg uit naar het vervolg.
Anoniem
In 1979 brak de Britse regisseur Ridley Scott internationaal door met Alien, een van de beste horrorfilms aller tijden. Nu 33 jaar later komt hij met twee prequels voor Alien, waarvan Prometheus nu het eerste deel is. In Prometheus zitten dan ook genoeg scènes die doen denken aan Alien. De visual/special effects zijn, gezien de hedendaagse techniek, dik in orde. Overtuigende acteerprestaties van de gehele cast. Mooie camerashots met een royale dosis vette horror-actiescènes, zorgen ervoor dat de film blijft boeien. Ik verheug me al op de sequel van deze prequel!!
Alexander
'Prometheus' is een indrukwekkende SF-film. Deze Engels-Amerikaanse prent heeft een interessant verhaal, er wordt goed in geacteerd, de decors zijn erg mooi, de landschappen zijn prachtig, de speciale effecten (vb. : de storm, de operatiescène, de creaturen) zien er voortreffelijk uit, alles wordt keurig in beeld gebracht,... Regisseur Ridley Scott is er opnieuw in geslaagd een opvallend meesterwerk te maken. Deze film heeft naar schatting 130 miljoen dollar gekost en dat is er ook aan te zien. Het is een dikke aanrader voor iedere liefhebber van science-fiction...
loading