Achtste Groepers Huilen Niet: De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar...
×
Achtste Groepers Huilen Niet
De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar...
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (50)Achtste Groepers Huilen Niet
Geschreven door: Anoniem
   08-12-2015
onwijs mooie en emotionele film! zeker een tranentrekker dus pak je zakdoekjes er maar bij
Geschreven door: Anoniem
   25-10-2015
Hele leuke film wel zielig maar ja zo gaat dat nou eenmaal
Geschreven door: Anoniem
   30-07-2015
Deze film is een topper bijna 10 keer gezien maar toch nog speciaal beste film
Geschreven door: Anoniem
   14-02-2015
Wauw wat een fantastische film is dit eigenlijk toch. Een prachtig, maar zielig verhaal. Ik heb hem gisteren met mijn vriend samen gekeken en we waren alle twee diep geraakt door het aangrijpende verhaal. En wat een goede acteurs. Lijkt me erg lastig om te spelen in een film wat voor bepaalde mensen heel erg dicht bij kan komen.
Geschreven door: Anoniem
   28-12-2014
Ik heb hem al vaak gezien en toch blijft hij gewoon zielig!! aanrader
Geschreven door: Anoniem
   22-04-2014
Ik heb de film gezien en het was een heel erg leuke film. En wat ook heel grappig is aan de film is dat de titel Achtste Groepers Huilen Niet is en op het einde huilen zij wel. Waarom? Ja, ik zeg verder niks. Kijk maar zelf naar de film (Akkie had een ziekte en kon niet naar schoolkamp komen, zij houdt van voetbal).
Geschreven door: Anoniem
   09-04-2014
Het is een hele zielige film, tijdens de film heb ik wel een traantje laten lopen. Het is zeer ingrijpend, en als je de film aan het kijken bent leef je helemaal mee. Het is een goed voorbeeld om te zien, je ziet ongeveer hoe iemand een leven lijdt met deze ernstige ziekte. Je kunt in deze film zien hoe sterk ze is en hoeveel energie ze geeft aan haar ziekte. Ze blijft heel erg positief in het leven staan, echt onvoorstelbaar. Ik raad mensen aan om deze film eens te kijken!
Geschreven door: Anoniem
   28-12-2013
Supermooie film. Tranen liepen over mijn wangen. Nog wel iets te heftig voor 10-jarigen.
Geschreven door: Anoniem
   22-12-2013
Triest.
Geschreven door: Anoniem
   15-12-2013
Ik vond het wel een hele leuke film, wel een beetje sneu voor dat meisje. En ook echt heel goed gespeeld en geacteerd. Ik vind het echt een hele goede film! Echt een topper!
Ga hem zeker vaker kijken!
Geschreven door: Anoniem
   05-12-2013
Enorm zielig maar wel erg mooi. Niemand zou aan leukemie moeten lijden
Geschreven door: Anoniem
   01-12-2013
Prachtige film die je meeneemt in de pijnlijke wereld van die ziekte kanker. Akkie speelt hierin de hoofdrol, die zo ontzettend goed speelt. Ook haar medespelers doen het fantastisch en laten je met het verhaal mee komen.
Geschreven door: Anoniem
   18-11-2013
Zielig, maar mooie film
Geschreven door: Anoniem
   17-11-2013
Mooie film, raakt je echt.
Geschreven door: Anoniem
   20-10-2013
Fantastische film over een bijzonder meisje in een heftige periode. Een film die volgens mij elk kind vanaf 10 jaar moet zien. De reactie van de kinderen uit de klas op de ziekte van Akkie... Hoe iedereen daarmee omgaat... Maar ook de gevoelens die ze onderling hebben op deze leeftijd... Een film die je kinderen niet alleen laat kijken. Wel een film om samen met je kinderen bij te janken. Tissues bij de hand houden!
Geschreven door: Anoniem
   07-10-2013
Ik ben leerkracht van groep 8. Hele emotionele, maar mooie film. Hopelijk maak ik dit zelf nooit mee in mijn groep 8. Aanrader om te kijken.
Geschreven door: Jannie
   13-09-2013
Heb vroeger op mijn 11de ook leukemie gehad. Net als Akkie vond ik ook dat het stommemie moest heten. Ik heb weer zitten huilen als een klein kind. De film geeft ook precies aan zoals het in mijn leven was. De vijanden die mij altijd pesten werden slapper en durfden niets meer te zeggen. Een erg mooie film om te zien, maar had ook echt wel een pakje tissues nodig toen ik zag dat Akkie alsnog overleed. Heb de film nu ook op dvd gekocht nadat ik deze hier gezien heb. Iedereen kan zo een gedeelte zien van hoe het is om leukemie te hebben. Alhoewel het nog niet 10% is van hoe het is in het echte leven. Echt een film die ik iedereen kan aanraden.
Geschreven door: Laura
   15-08-2013
Ontzettend mooie film! Goed weergegeven hoe dit moet zijn voor de patiënt zelf, de ouders, de klasgenoten maar ook zeker de juf! Goede afwisseling tussen komische momenten en emotionele momenten. Ik heb het niet droog kunnen houden. Hoofdrolspeelster is subliem, maar ook alle andere acteurs zijn ontzettend goed. Fantastisch van alle kinderen die een rol in deze film hadden! Mooi dat ook de kanjerketting een goede rol had in deze film, echt op de waarheid berust.
Geschreven door: Anoniem
   14-08-2013
Hele goede film, mijn dochter vond hem ook erg interessant. Goed te zien dat kinderen anders omgaan met emoties. Hoe ik tranen heb weg zitten drukken, vegen, was zij helemaal gezellig naar de film aan het kijken. Vond hem erg leuk en wilde hem meteen nog een keer kijken. Zij onthoudt vooral de leuke stukken. Leukemie moest stomme mie genoemd worden, daar was zij het helemaal mee eens.
Geschreven door: Anoniem
   03-08-2013
Een film die je bij de keel grijpt. De rol van Akkie wordt gespeeld door de veelbelovende dochter van Johanna ter Steege, Hanna Obbeek. Daar gaan we meer van horen!
Het verhaal over Akkie, achtste groeper, die te maken krijgt met een ernstige ziekte is niet vrolijk. Maar haar strijdlust, haar levenslust zijn aanstekelijk.
Geschreven door: Hanne
   18-07-2013
Een van de zeldzame voorbeelden van een film die het boek wel degelijk evenaart! Het begint als een typische Nederlandse jeugdfilm (dit lijk je wel al eens gezien te hebben) maar gelukkig komt het verhaal snel op gang. Bovendien is er een goed evenwicht tussen de zware verhaallijnen en de luchtige verliefdheden, puberzorgen... Maar wat hier echt absolute klasse is, zijn de acteurs met Hanna Obbeek voorop. De nieuwe Carice Van Houten zei u daar? Nils Verkooijen doet het eveneens schitterend als Joep, een rol die hem op het lijf geschreven is. Het samenspel tussen deze twee is magisch en voor herhaling vatbaar (in iets diepgaander dan Bobby en de Geestenjagers). Beste jeugdfilm in jaren, beste Nederlandse jeugdfilm aller tijden.
Geschreven door: Gaby
   22-06-2013
Het is een mooie film, maar op het laatste is het ook droevig.
Geschreven door: Janke
   22-05-2013
Wat een prachtige verfilming van het boek van Jacques Vriens. Het acteerwerk is niet altijd denderend, maar het emotionele verhaal van een kind met kanker is zo goed verteld dat je daar doorheen kijkt. Het verhaal heeft mij gegrepen en ik bleef met een leeg gevoel achter, precies zoals gebeurd wanneer je een geliefde verliest.
Geschreven door: Jeffrey
   01-02-2013
De films van Carry Slee zijn altijd TOP. Deze film viel aan het begin een beetje tegen, maar later leef je helemaal mee. Een bijzondere film met een bijzonder einde.
Zakdoeken zijn niet nodig, maar wel een grote emmer :). Mooie, ontroerende en bijzondere film. Zeker de moeite waard om te huren. Zeker als je eens een film wilt zien met een andere einde dan gewend.
Geschreven door: Betty
   29-01-2013
Echt een supermooie film! Alleen het einde is zielig. Maar echt een aanrader, kijken hoor! De tranen stonden me in de ogen. Ook mooi gespeeld, vooral Akkie.
Geschreven door: Esmeralda
   23-01-2013
Zo'n mooie film. Echt, ik heb hem twee keer gezien en moest beide keren huilen. Echt zo mooi!
Geschreven door: Danny
   12-01-2013
Super mooie film! Ik had zeker wel zakdoekjes nodig! Ze zijn nu op. Hahaha nee, een hele mooie film! Zeker voor mij een aanrader!
Geschreven door: Loes
   09-12-2012
Een hele mooie film. De film is heel goed op het boek afgestemd. En ze laten zien wat zo'n rotziekte inhoud. En dat je moet hopen dat je weer beter wordt. Ik zal hem zeker aanraden, maar niet bij jongere kinderen want het einde is wel zielig.... mooi gespeeld door de acteurs!
Geschreven door: Monique
   13-11-2012
Het is en prachtige film. Zowel de film als de ziekte zijn beschreven op een manier zodat het begrijpelijk is voor mensen van alle leeftijden. Ook is het een mooie film voor zowel kinderen als volwassenen. De personages zijn goed uitgedacht en vertolkt. Het boek is op een super manier tot een film gemaakt, maar bovenal is de film heel ontroerend.
Geschreven door: Corrie
   11-11-2012
Wat een mooie film. Ik zal je vast zeggen: "pak de zakdoeken uit de kast, die zal je nodig hebben". Vind dit een aanrader.
Geschreven door: Joyce
   07-11-2012
Wat een ongelooflijk mooie film. Ik ben juf op een basisschool en een aantal kinderen had het over deze film, ze waren erg onder de indruk dus daarom heb ik hem gekeken. Het geeft aan wat voor impact Leukemie/Kanker kan hebben op kinderen en hoe ze er mee om (kunnen) gaan. Prachtig hoe 'Akkie' deze rol heeft weggezet en ook het vriendinnetje en het kleine jongetje waren erg goed. Zeker aan te raden, maar wel samen met een volwassene laten kijken. Ik had zelf al de tranen over mijn wangen lopen.
Geschreven door: Inssaf
   28-10-2012
Jammer van het einde... Echt een goede film, had het eerlijk gezegd niet zo verwacht. Ik vind de jongere generatie van Nederland namelijk niet goed kunnen acteren. Maar deze film bewijst mijn ongelijk, voor beginnende acteurs/actrices hebben de hoofdrolspelers de film goed neergezet en voornamelijk het meisje. Ik zou hem zeker aanraden aan jong en oud.
Je moet geen Hollywoodfilm verwachten, maar als het je puur om het verhaal gaat, dan is het een goeie/leuke film.
Geschreven door: Donald
   24-10-2012
Met mijn beide kinderen gekeken van 9 en 10 jaar oud.
Een film met een lach en een traan. Heftig onderwerp waardoor ik wel vind dat je in deze leefdtijdscategorie als ouder zijnde mee moet kijken. Een onderwerp als deze roept toch vragen op. Ik vond het een mooie film, en als ouder zijnde geen straf om mee te kijken. Goed acteerwerk door zowel jong als oud.
Geschreven door: Ryleen
   04-10-2012
Deze film was echt toppie, het is echt de moeite waard om hem te kijken. Hij is spannend en romantisch, met goede spelers.
Geschreven door: Anoniem
   25-09-2012
Ik (als volwassene) heb de film ook gekeken. Af en toe inderdaad wat te kinderlijk, maar toch geen spijt dat ik hem heb gezien. Alle lof voor de hoofdrolspeelster; steengoed geacteerd, een hele prestatie dit zo realistisch en goed neer te zetten. Af en toe kon ik best om fragmenten lachen, maar... af en toe moest ook ik even slikken. Goede film, m.i. voor kinderen vanaf een jaar of 11.
Geschreven door: Emiel
   22-09-2012
Gekeken met m'n kids. Veel tranen en veel lachen. Realistische film en zeer boeiend. Mijn kinderen hadden er geen moeite mee en ik als ouder vond het ook een goede film.
Geschreven door: Gwenda
   18-08-2012
Erg mooie film, maar de leeftijdsgrens moet omhoog. Ook al kunnen kinderen hier wel van leren... het is wel erg schokkend.
Geschreven door: Linda
   05-08-2012
Mijn zusje zei dat ik deze film echt moest kijken. Ik dacht als 16e jarige dat ik een film leuk zou vinden die mijn zusje van dertien ook mooi vindt. Maar dus wel, ik kon mijn tranen niet inhouden. Heel mooi maar ook een zielig verhaal. Goeie verhaallijn en opbouw. En zeker niet voorspelbaar. Echte aanrader!
Geschreven door: Anoniem
   28-07-2012
Wat een mooie film!! De film laat zien waar achtste groepers mee bezig zijn en wat er met ieders emoties gebeurt wanneer iemand ernstig ziek wordt. Een realistische, maar vooral zielige film. Drama, romantiek, humor het komt allemaal aan de orde.. Een echte aanrader voor iedereen, jong en oud!
Geschreven door: Mirjam
   27-07-2012
Ik vond dit op zich een mooie film, persoonlijk vond ik het wel meer een kinderfilm. Zo is het natuurlijk ook bedoeld, maar veel mensen die ouder zijn lieten hier ook weten het een mooie film te vinden. Ik vond hem toch iets te kinderlijk. Verder is er wel goed geacteerd door de kinderen in de film. Er kwamen ook leuke scènes in voor. Zeker de moeite waard om te kijken dus, maar wel voor het iets jongere publiek.
Geschreven door: Jolanda
   26-07-2012
Een hele mooie film. Ik heb hem samen met mijn dochter en haar vriendin van 12 gekeken. Ik vond hem eigenlijk best wel heftig maar aan de andere kant is dit wel de realiteit en kunnen de kinderen hier wel iets van opsteken. Ik vind de leeftijd vanaf 9 jaar eigenlijk naar mijn mening wat jong, maar misschien kijk ik als moeder anders tegen de film aan dan de kinderen. Ik denk dat het wel goed is om als ouder mee te kijken en te zien hoe je kind hierop reageert.
Geschreven door: Marije
   20-07-2012
Wat een mooie film! Ik heb het boek jaren geleden al gelezen. Daar was ik toen al erg van onder de indruk. De verfilming hiervan is dan ook erg goed. Meestal vallen boekverfilmingen een beetje tegen, maar dit keer niet. Het verhaal kwam er alleen maar beter uit. Op een aantal aanpassingen uit het boek na, was het identiek. De karakters zijn goed neergezet en waren precies zoals ik ze in gedachten had. Ondanks dat het een kinderfilm is, vond ik het een erg mooie en emotionele film. Het heeft een goed en sterk verhaal. De emotionele scènes worden goed afgewisseld met een luchtiger stuk. De kinderen acteerden goed, sommige iets beter dan anderen maar ik heb me er niet aan gestoord. Een film om bij te lachen en te huilen, zeker een aanrader!
Geschreven door: Nicole
   17-07-2012
Achtste Groepers Huilen Niet is een hele mooie en ontroerende film over een meisje, Akkie, die in groep acht zit en van voetbal houdt. Totdat ze de diagnose van kanker krijgt (Leukemie), dit verandert haar leven, maar Akkie blijft positief. Deze film laat zien hoe het is om als jong meisje kanker te krijgen, de mooie dingen en de trieste. Het is een hard onderwerp maar een indrukwekkende en zeer ontroerende film. Deze film is geregisseerd door Dennis Bots. De film is geschreven door Karen van Holst en is een verfilming van het kinderboek van Jacques Vriens. De titelsong 'Dit pakt niemand ons meer af' wordt gezongen door Kim-Lian v/d Meij. Hanna Obbeek (Akkie) zet echt een hele goede rol neer, net zoals Nils Verkooijen (Joep) de vriend van Akkie, (Nils Verkooijen zien we heel eventjes acteren in het begin van de film New Kids). Johanna ter Steege is zowel in de film als in haar echte leven de moeder van Akkie (Hanna Obbeek). Al met al een prachtige film voor zowel jong als oud, en hou de zakdoekjes maar bij de hand, want je leeft helemaal mee met deze film!
Geschreven door: Anoniem
   14-07-2012
Een hele mooie en vooral ontroerende film. De acteurs hebben zich naar mijn mening heel goed ingeleefd in de situatie. Het blijft boeien van het begin tot het eind. Voor alle leeftijden is deze film aan te raden. Akkie wordt heel goed neergezet. Vele tranen biggelen over de wangen. Een super aanrader om naar te kijken. Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn. Ik verraad niks. Kijken maar!!!!
Geschreven door: Fon
   08-07-2012
Een hele mooie, maar vooral ontroerende film waarbij met name de rollen die door de kinderen gespeeld worden zeer sterk neergezet worden. Hanna Obbeek die de rol van Akkie speelt heeft zich heel erg goed ingeleefd in haar personage en zet Akkie heel sterk neer. De film verveelt geen moment en laat je steeds weer balanceren tussen een traan en een lach. Deze film is in mijn ogen een aanrader voor iedereen.
Geschreven door: Marleen
   01-07-2012
Wat een mooie emotionele film is dit zeg! Het gaat wel over kinderen maar het is zeker niet alleen een kinderfilm. Heb af en toe een traantje weg moeten pinken maar heb ook gelachen. Een hartverwarmende familiefilm!
Geschreven door: liang
   29-06-2012
Geweldige film, droevig en vaak ook erg grappig. Met m'n kinderen gekeken, echte aanrader.
Geschreven door: Iris
   28-06-2012
Achtste Groepers Huilen Niet is een zielige film die gaat over een meisje dat in groep acht zit. Als de docters er achter komen dat het meisje kanker heeft zet dat heel haar wereld op z'n kop. Deze film is droevig en geeft een duidelijk voorbeeld van hoe het is om kanker te hebben.
Geschreven door: Corine
   25-06-2012
Hele mooie film. De ziekte kanker wordt op kinderlijke wijze uitgelegd. Je ziet angst, verdriet maar vooral ook Humor en echte kinderen. Heel goed geacteerd. Waar ik echt een traan om moest laten was het moment dat dokter snor zijn snor afscheert en zo zonder woorden duidelijk maakt aan Akkie dat ze niet meer beter word.
Geschreven door: Anouk
   24-06-2012
Deze film was niet alleen goed gespeeld en heel grappig tussendoor, maar had een mooi verhaal dat van het begin tot het einde boeiend bleef. De acteurs en actrices waren goed gekozen en hebben er een super film van gemaakt. Ik heb hem zelfs twee keer gekeken omdat ik hem zo goed vond. Het pakt je en neemt je mee! Echt een film om nooit te vergeten! Een kinderfilm? Nee dat is het zeker niet.. Fantastische film!
Schrijf zelf een review
loading