Le Havre (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Marcel Marx heeft zijn oude zwerversleven vaarwel gezegd en probeert een huiselijk bestaan op te bouwen in Le Havre. Als...
Le Havre

Le Havre

Komedie Drama
Taal: Frans Jaar: 2011 Duur: 1 u 30 min

Marcel Marx heeft zijn oude zwerversleven vaarwel gezegd en probeert een huiselijk bestaan op te bouwen in Le Havre. Als schoenpoetser is het leven geen vetpot, maar zijn vrouw Arletty zorgt goed voor hem. Marcel is tevreden met het leven tot het lot hem in contact brengt met een minderjarige Afrikaanse vluchteling. Marcel ontfermt zich over de jongen. Hij moet zijn optimistische levensvisie inzetten om de muur van menselijke onverschilligheid omver te werpen. Daarbij kan hij een beroep doen op de rotsvaste solidariteit van de mensen uit de buurt. Het net van de politie lijkt zich om de vluchteling te sluiten, maar Marcel laat zich niet zo makkelijk buiten spel zetten...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Le Havre aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Leuk

Reviews

Gerard
Samen met mijn vriend deze film gekeken en onze meningen waren verdeeld. Ik vond het een mooi vorm gegeven film met prachtige beelden,sferen en settingen,hij vond het te minimalistisch. Het verhaal is een verhaal van 15 jaar geleden maar ook zeker een verhaal van nu. Het laat ook zien hoe je in je eigen omgeving in het klein iets kunt betekenen voor andere mensen als je buiten de gebaande paden durft te treden. Prachtige acteurs, echte mensen en geen gepolijste Hollywood gezichten. Mijn vriend geeft een 7 en ik een 9 voor deze film. Dus gewoon kijken om zelf te oordelen.
Anoniem
Bijna iedere scčne heeft iets moois. Soms valt het heel erg op dat er heel lang en goed over nagedacht is. Heel gestileerd, maar dat is nooit vervelend. Elke keer is het weer hetzelfde en toch elke keer weer heel anders. Het klinkt misschien vaag, maar ga maar kijken, dan snap je wat ik bedoel. Mooie beelden, het is een zoete film in een zwart jasje, sterke thee met suiker, bitter/zoet.
Alexander
Deze met prijzen overladen film van de Finse regisseur Aki Kaurismäki is een Frans-Duits-Finse co-productie uit 2011, die zich afspeelt in Le Havre en die gaat over solidariteit. Er wordt een mooi verhaal verteld in de trend van 'Welcome' van Philippe Lioret. Wat opvalt zijn onder meer: de knappe sfeerschepping, de degelijke vertolkingen, het speciale kleurenpalet en het merkwaardige gevoel voor humor. De film heeft niet overdreven veel dialogen: de gelaatsuitdrukkingen van de personages spelen ook een grote rol. André Wilms is perfect als 'Marcel Marx' en debutant Blondin Miguel is overtuigend als 'Idrissa'. "Le Havre" is een hoopgevende prent met een positieve boodschap. Een film die misschien net iets te optimistisch is en die ook iets sprookjesachtigs heeft. Aanrader!
loading