J. Edgar (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Leonardo DiCaprio speelt J. Edgar Hoover, de man die bijna 50 jaar lang aan het hoofd stond van de FBI. Hoover was een...
J. Edgar

J. Edgar

Drama
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 11 min

Leonardo DiCaprio speelt J. Edgar Hoover, de man die bijna 50 jaar lang aan het hoofd stond van de FBI. Hoover was een gevreesd, geliefd, gehaat en gerespecteerd man. Zonder enige moeite zette hij de waarheid naar zijn hand. Zijn harde, heldhaftige methoden dienden zijn enige vurige wens: wereldwijde waardering. Maar achter deze façade gingen grote geheimen schuil. Geheimen die het einde hadden kunnen betekenen van zijn imago, zijn carrière en zijn leven.

Geheimzinnigheid Dramatische toon Biografisch drama Donkere cinematografie 20e eeuw Amerikaanse geschiedenis

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een mooie intrigerende film die diepzinnig en emotioneel is en bovendien wat leert over de geschiedenis van de oprichting van de FBI. Heb ervan genoten. Goed geacteerd ook tevens.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Nicole
Ben het helemaal eens met de vorige reviews. Verwacht geen superspannende actie film. Het gaat over de voormalige FBI directeur J. Edgar Hoover. Edgar Hoover wordt voortreffelijk gespeeld door Leonardo Dicaprio, een rol die we van hem niet gewend zijn! De film is geregisseerd door Clint Eastwood (die verder geen introductie nodig heeft). Clint Eastwood en de cast hebben deze film maar in 1,5 maand tijd in elkaar gezet, wat zeker uniek is! De make-up om Leonardo DiCaprio ouder te maken duurde 6 uur lang (maar wel knap gedaan). Dit is een biografie van J.Edgar Hoover, dus je moet er echt van houden. DiCaprio (Hoover) vertelt zijn levensverhaal, de negatieve en positieve dingen die hij meegemaakt of gedaan heeft als directeur van de FBI, en wil dit openbaar maken! Om deze film ook goed te vinden moet je wel iets weten van de geschiedenis en hierin geïnteresseerd zijn, anders ben ik bang dat je deze film erg saai gaat vinden. Maar al met al een hele mooie verfilming en een prachtige rol van L. DiCaprio. Het mooie aan deze film is ook steeds de flashbacks van de jonge Hoover naar de oudere Hoover!
Anoniem
Bijzondere film die meer over de mens gaat dan over de baan van Hoover. Hierdoor ontbreekt de suspense en komt de film wat langzaam op gang. Dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het goede acteerwerk. Verrassend is wel dat de film zich op het einde ontpopt tot een ontroerend plot. Het verhaal an sich is natuurlijk suggestief (was misschien zuiverder om dit te vermelden). Al met al een leuke film voor de liefhebber.
Anoniem
Als je het interessant genoeg vindt om een film te kijken over J. Edgar Hoover zonder al te veel poespas en actie dan moet je deze film zeker kijken. Het verhaal over zijn leven als directeur van de FBI is voor mij in ieder geval interessant genoeg en blijft van begin tot met het eind boeien. Sterke cast en zeker ook een uitstekende rol van DiCaprio. Zeker de moeite waard dus om te kijken als je de geschiedenis hierover interessant genoeg vindt.
loading