Another Earth (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Rhoda Williams, een intelligente jonge vrouw die pas is afgestudeerd in de astrofysica, droomt ervan de ruimte te...
Another Earth

Another Earth

Drama Sciencefiction Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 29 min

Rhoda Williams, een intelligente jonge vrouw die pas is afgestudeerd in de astrofysica, droomt ervan de ruimte te verkennen. Aan de vooravond van de ontdekking van een planeet die lijkt op de aarde, krijgt Rhoda een auto-ongeluk terwijl ze naar de lucht tuurt op zoek naar de planeet. Het ongeluk heeft een dodelijke afloop: de vrouw en zoon van John Burroughs komen om het leven. Wat later komt John Rhoda tegen zonder te weten wie ze is. Ze beleven een intense relatie, tot John de waarheid ontdekt...

Visuele poŽzie Schuldgevoel Reflectief Parallelle werelden Twee planeten Hedendaags Sterrenwacht

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Anoniem
Zeer goede film die een groot deel van onze denkwijze bloot wil leggen. Dat is goed gedaan in de onderwerpen van het verhaal. Geen overdreven overgevoelige scenes en opgebouwde spanningen, maar goed opgebouwd en geŽindigd.
Dank voor de bedenkers die dit aandurfden en hopelijk volgen er meer. Die standaard Hollywood-producties kennen we inmiddels wel toch? Het leven is meer dan chips eten op de bank en opeens wakker schieten omdat je bedenkt dat je leven saai voorbij gaat. Dit zijn de films die wat met je kunnen doen, als je er voor open staat. Grijp het aan en leer ervan.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
Een bijzondere film die in deze min of meer scifi het drama voorop zet. Het acteerwerk is prima.
Het verhaal zit goed in elkaar en zet je aan het denken.
De film is wat traag, maar dat past helemaal bij het geheel.
Het is ook op een bijzondere manier gefilmd, wat het geheel voor mij een extra dimensie geeft.
En tja, laten we eens nadenken over mogelijk meer leven in het universum.....
Van mij krijgt de film een 7.
margit
Een heel realistisch verhaal in een absurdistische context.
Een man verliest zijn zwangere vrouw en zoontje in een auto ongeluk veroorzaakt door een jomge studente. Beide verliezen voor altijd hun leven, en herkennen dat in elkaar wanneer ze elkaar tegen komen en met elkaar iets opbouwen. Mooie scenes en prachtig spel wordt wel afgewisseld met een aparte wijze van film maken waarin er een tweede aarde wordt gevonden en iedereen daarheen wil. Om zichzelf te ontmoeten, iedereen wil zijn eigen spiegelhelft ontdekken en ontmoeten.
De hoofdrolspeelster lukt dat uiteindelijk. Een moeilijke en mooie film, met mooie mensen en momenten.
Anoniem
Wij vonden het een saaie, rare en zeer ingewikkelde film. Je moet blijven kijken wil je er iets van snappen maar aan het eind snap je er tenslotte nog niks van. En het einde is ook nog eens apart. Dus conclusie het kijken niet waard.
loading