Incendies (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Na het lezen van het testament van hun moeder Nawal verneemt de tweeling Simon en Jeanne voor het eerst dat ze een broer...
Incendies

Incendies

Drama Mysterie Oorlog Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2010 Duur: 2 u 6 min

Na het lezen van het testament van hun moeder Nawal verneemt de tweeling Simon en Jeanne voor het eerst dat ze een broer hebben, en dat hun vader, van wie ze dachten dat hij dood was, in werkelijkheid nog leeft. Hun moeders laatste wil is dat ze hun broer en vader opzoeken en hen een aantal verzegelde brieven bezorgen. Nawal was een mysterie voor haar kinderen en hun relatie was soms erg moeilijk. Simon is kwaad en terughoudend, maar Jeanne voelt zich verplicht haar moeders wil te respecteren. Daarvoor zullen ze een reis naar het Midden-Oosten moeten ondernemen.

Emotionele ontknoping Familiegeheimen Oorlogslandschap Koude Canada

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9
willem
Villeneuve heeft met Incendies een prachtig episch verhaal verfilmd. De fysieke en mentale reis van een tweeling door het verleden van hun moeder wordt op momenten overweldigend en houdt toch een ingetogen afstand. Het slot van de film is onuitsprekelijk en van een diepe schoonheid over hoe krachtig de liefde is.

Reviews

Anoniem
Nou nou, daar moet je wel goed voor gaan zitten. Een hoop emoties door elkaar. Geen moment om te lachen. Wel verbazing op verbazing. Rauwe werkelijkheid, die soms teniet wordt gedaan door ietwat gebrekkige settings en rekwisieten. Maar eenmaal opgezogen in het verhaal heb je dat niet meer in de gaten.
De wreedheid van de mens wordt sober maar nadrukkelijk neergezet. Ook de liefde, maar die is hoewel subtiel toch wel het krachtigst op het laatst. Mouwen opstropen en kijken dus.
Anoniem
Uitstekende film met een pakkend verhaal.
De tweeling wordt door het testament van hun moeder op het spoor gezet om hun broer, waarvan zie niet wisten dat die bestond, en hun vader, waarvan ze dachten dat die was overleden, te vinden en een brief te overhandigen.
De dochter gaat hiermee aan het werk, de zoon probeert zich afzijdig te houden en het helemaal te negeren. Wat niet lukt.
Uiteindelijk vinden ze de waarheid, en het verhaal van hun moeder.
De film springt tussen verleden en heden, tussen moeder en dochter. Het speelt zich af in een niet-bestaand Noord-Afrikaans of Midden-Oosten land, maar het zou zomaar echt kunnen zijn.
Mooi gefilmd en boeiend, geeft stof tot nadenken. Zeker de moeite waard!
Anoniem
Wat een mooie en aangrijpende film is dit. De acteurs spelen een erg goede rol en zijn heel erg geloofwaardig! Met name de verhaallijn en de uiteindelijke cliffhanger is erg goed gevonden. Het einde geeft een open karakter waardoor je met veel gedachten blijft zitten, erg goede opzet! Daarnaast een erg werkelijk beeld hoe het er toen aan toe ging maar ook hoelang wraak blijft leven. Tevens kan je concluderen dat er tegenwoordig helaas nog niet veel veranderd is in die gebieden. Een aanrader voor iedereen, maar wel met oudere kinderen!
Madeleine
Boeiende film, met een verrassend eind.
Anoniem
Zeldzaam lenig script dat op papier niet geloofwaardig zou zijn, maar met deskundige regie, prima acteurs en prachtig camerawerk volledig realistisch wordt. Geen lichte kost en het is af en toe opletten geblazen, maar wat een intense emoties: diep ontroerend!
Anoniem
Zelden zo'n aangrijpende film gezien. Vreselijk en tegelijkertijd geweldig verhaal. Tot op het laatst blijf je in onzekerheid over hoe het in elkaar zit. Zeer ingetogen verfilmd. Realistische beelden, prima acteerwerk. Absolute aanrader.
jaap
Beetje langzame / trage film. Vond er niet zoveel aan en ook de acteerprestaties vielen tegen. Uiteindelijk kon ik nog een beetje in het verhaal komen. Matige film.
roby
De Canadees Denis Villeneuve doet iets wonderbaarlijks: aan de ene kant verschaft hij je een haarscherp inzicht in de tragedie van het Midden-Oosten, maar aan de andere kant overstijgt hij die politieke dimensie en serveert hij je – zonder ook maar één spatje melodrama - een film die je op ouderwetse manier lekker pakt en meesleept. De slotscènes laten je stil en verbrijzeld achter.
loading