Jarhead (2005) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In Jarhead volgen we soldaat Swoff (Gyllenhaal), die na een ontnuchterende periode in een Amerikaans opleidingskamp...
Jarhead

Jarhead

Drama Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2005 Duur: 1 u 58 min

In Jarhead volgen we soldaat Swoff (Gyllenhaal), die na een ontnuchterende periode in een Amerikaans opleidingskamp deelneemt aan een uitzending naar het Midden-Oosten. Als scherpschutter trekt hij door de ondraaglijke hitte, strijdend tegen Iraakse soldaten door de woestijn. Keihard, confronterend en zinloos.

Militair jargon Psychologisch Realisme Oorlogsdrama Olievelden Eerste Golfoorlog Woestijnlandschap

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Stefan
Wow...een film die rauw en puur laat zien wat die jongens daar doormaken. Geen idealisme, geen film voor de actie en bloedspetters. Gewoon zoals het er waarschijnlijk echt aan toe gaat. Ik zou niet met die jongens willen ruilen... Dat heeft de film mij wel laten inzien. Je denkt stoer met pistooltjes spelen, maar uiteindelijk gaat het er allemaal heel anders aan toe. Ik vind het een verhelderende film met een duidelijke opbouw. Ik geef een 7.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
Boeiende film, maar niet de moeite waard om nog een keer te kijken. Goed om te zien hoe het kan verkeren in een legerkamp. Deze jongens worden opgeleid tot militair, worden uitgezonden, maar mogen bijna geen actie ondernemen. Logisch dat je als militair gek wordt van de verveling. Goed acteerwerk!
Anoniem
Als je me vraagt deze film samen te vatten vind ik dit moeilijk. Ik vind namelijk dat er niet echt een verhaal inzit, maar dit kan aan mij liggen. Ik heb de film voornamelijk afgekeken door het realistische acteren en omdat je op de één of andere manier toch geboeid blijft door de opbouw van de film. Geen spijt dat ik hem heb gehuurd, maar ik zeg eerlijk: geen aanrader. Een 7 en dan vooral voor de acteurs!
loading