The Da Vinci Code: In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vr hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci.
×
The Da Vinci Code
In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vr hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, Belgi
×
Reviews (16)The Da Vinci Code
Geschreven door: Vicky
   25-03-2015
Na het herhaaldelijk bekijken van deze klassieker blijf ik toch een absolute ' fan ' van zowel het stevige verhaal , die allesbehalve inhoudsloos is. stel je voor zeg dat dit alles in je eigen leven mocht gebeuren . De kijker is geboeid van het begin tot het einde maar wie kan men vertrouwen en wat kan men geloven ?Schitterende film !Acteurprestatie's zijn eveneens van de bovenste plank ! aanrader voor wie deze nog niet zag !een dikke 10 ( zoals gewoonlijk bij deze )
Geschreven door: Anoniem
   07-02-2014
Ongevenaard!
Geschreven door: Anoniem
   22-11-2013
Ik heb de film eindelijk kunnen kijken. Om een of andere reden is het er nooit van gekomen. De film is heel erg spannend, maar je moet wel goed blijven opletten want anders begrijp je de film niet! Het is zeker een aanrader om 'm te bekijken, het was een heerlijk avondje genieten!
Geschreven door: Anoniem
   05-01-2013
Ik vond het een mooie film. Ze hebben goed hun best gedaan om de omgeving waarin de film speelt waarheidsgetrouw vast te leggen. Het is prachtig om de bekende Parijse trekpleisters zo goed uitgelicht te zien. Voor degene die het boek gelezen heeft valt het echter wel op dat de regisseur de actiescnes heeft verkozen boven het volgen van de verhaallijn. Wat mij betreft had het kraken van de code wat meer aandacht verdiend.
Geschreven door: Christa
   30-12-2012
Moeilijke maar indrukwekkende film. Het verhaal is lastig. Tip: lees eerst het boek. Prachtige beelden en erg spannend. Goede acteurs.
Geschreven door: Anoniem
   13-12-2012
Een indringende film. Wel met mooie filmshots die in diverse landen gemaakt zijn. Je moet echter eerst wel het boek hebben gelezen, anders raak je algauw de draad kwijt. Volgens mij met een aantal goede acteurs. Voor liefhebbers een must!
Geschreven door: Kim
   27-02-2012
Verrassend verhaal met prachtige beelden, mooie kunst en een geweldige soundtrack. Een aantal jaren terug heb ik 'm al eens gezien en vond 'm toen moeilijk te volgen. Nu ik meer kennis over de kunstgeschiedenis en mythologische verhalen heb is de film zeker beter te begrijpen. Een aanrader, ik heb ervan genoten!
Geschreven door: Amber
   14-01-2012
Als je geen boekenwurm bent, ga dan zeker de film kijken. Dit is een film die je gezien moet hebben. Spannend van het begin tot het einde. Zeker omdat er in de film dingen aan het licht komen die voor een groot deel op waarheid berust zijn. Dingen de gewone burger helemaal niet weet en tot denken aanzet. Let wel, dat je geen seconde mist, anders mis je meteen een stukje van de puzzel en wordt het moeilijk te volgen.
Geschreven door: Anita
   01-01-2012
Eerder had ik de film al in de bioscoop gezien en was ik daarvan onder de indruk. Ook nu weer vond ik de film erg mooi en de verhaallijn toch ook weer origineel. De discussie die na het verschijnen van de bioscoopfilm ontstond heeft een ander licht geworpen op de mogelijke verklaringen voor een aantal van Da Vinci's schilderijen. Tom Hanks speelt zoals gewoonlijk een zeer geloofwaardige rol. Het blijft voor mij, ook na een tweede keer kijken, een intrigerende film.
Geschreven door: Jolanda
   27-12-2011
Het boek jaren geleden gelezen en nu toch ook maar eens de film gezien. Het blijft spannend en je moet goed opletten dat je de draad niet kwijt raakt. De film is in een aantal opzichten wel anders dan het boek, maar het blijft een spannend verhaal.
Geschreven door: Bert
   24-08-2011
Deze film naar het succesboek is toch een beetje een tegenvaller als je het boek hebt gelezen. De situaties die in het boek heel verrassend en spannend zijn beschreven zijn in de film meer een herhaling van hetzelfde. Tom Hanks is ook niet zo goed op z'n plaats in deze rol.
Geschreven door: Paul
   03-08-2011
Eindelijk de film gezien. Op een of andere manier is het er nooit van gekomen. Spannend, en af en toe best moeilijk. Blijven opletten om het verhaal te blijven snappen. Vond het boek beter en spannender.
Geschreven door: Onur
   17-06-2011
Dit is een leuke film. Goede verhalen uit het verleden! Heel veel mysteries en geheimtaal! Je moet wel goed blijven opletten, anders volg je het niet meer.
Geschreven door: Anoniem
   14-06-2011
Waanzinnig goede film. Een avondje heerlijk genieten.
Geschreven door: jaap
   30-05-2011
Hele goede film en een onverwacht verhaal. Er gebeurt van alles en je moet je hoofd erbij houden. Er zitten wat onsmakelijke details in de film, maar het acteerwerk en het filmwerk is goed in orde. Een 8, omdat ik het zelf een hele goede film vond.
Geschreven door: Jorrit
   08-12-2009
hou je van geschiedenis en mysteries? dan zit je hier goed! dit soort mythes en legendes uit de historie zet men toch aan het denken! en misschien wil je dit alles wel heel graag geloven! maar niets van dit alles neemt weg dat deze film zeker de moeite waard is om te kijken. al is het maar zodat je er over kunt meepraten! Ik vond dit een hele intressante en meeslepende film! en ik wil m dan ook graag adviseren om te gaan kijken!
Schrijf zelf een review
loading