The Da Vinci Code (2006) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort...
The Da Vinci Code

The Da Vinci Code

Thriller
Taal: Engels Jaar: 2006 Duur: 2 u 23 min

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci.

Spannend Mysterie Kunstwerken Historisch Louvre

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Vicky
Na het herhaaldelijk bekijken van deze klassieker blijf ik toch een absolute ' fan ' van zowel het stevige verhaal , die allesbehalve inhoudsloos is. stel je voor zeg dat dit alles in je eigen leven mocht gebeuren . De kijker is geboeid van het begin tot het einde maar wie kan men vertrouwen en wat kan men geloven ?Schitterende film !Acteurprestatie's zijn eveneens van de bovenste plank ! aanrader voor wie deze nog niet zag !een dikke 10 ( zoals gewoonlijk bij deze )

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
Ongeëvenaard!
Anoniem
Ik heb de film eindelijk kunnen kijken. Om een of andere reden is het er nooit van gekomen. De film is heel erg spannend, maar je moet wel goed blijven opletten want anders begrijp je de film niet! Het is zeker een aanrader om 'm te bekijken, het was een heerlijk avondje genieten!
Anoniem
Ik vond het een mooie film. Ze hebben goed hun best gedaan om de omgeving waarin de film speelt waarheidsgetrouw vast te leggen. Het is prachtig om de bekende Parijse trekpleisters zo goed uitgelicht te zien. Voor degene die het boek gelezen heeft valt het echter wel op dat de regisseur de actiescènes heeft verkozen boven het volgen van de verhaallijn. Wat mij betreft had het kraken van de code wat meer aandacht verdiend.
Christa
Moeilijke maar indrukwekkende film. Het verhaal is lastig. Tip: lees eerst het boek. Prachtige beelden en erg spannend. Goede acteurs.
Anoniem
Een indringende film. Wel met mooie filmshots die in diverse landen gemaakt zijn. Je moet echter eerst wel het boek hebben gelezen, anders raak je algauw de draad kwijt. Volgens mij met een aantal goede acteurs. Voor liefhebbers een must!
Kim
Verrassend verhaal met prachtige beelden, mooie kunst en een geweldige soundtrack. Een aantal jaren terug heb ik 'm al eens gezien en vond 'm toen moeilijk te volgen. Nu ik meer kennis over de kunstgeschiedenis en mythologische verhalen heb is de film zeker beter te begrijpen. Een aanrader, ik heb ervan genoten!
Amber
Als je geen boekenwurm bent, ga dan zeker de film kijken. Dit is een film die je gezien moet hebben. Spannend van het begin tot het einde. Zeker omdat er in de film dingen aan het licht komen die voor een groot deel op waarheid berust zijn. Dingen de gewone burger helemaal niet weet en tot denken aanzet. Let wel, dat je geen seconde mist, anders mis je meteen een stukje van de puzzel en wordt het moeilijk te volgen.
Anita
Eerder had ik de film al in de bioscoop gezien en was ik daarvan onder de indruk. Ook nu weer vond ik de film erg mooi en de verhaallijn toch ook weer origineel. De discussie die na het verschijnen van de bioscoopfilm ontstond heeft een ander licht geworpen op de mogelijke verklaringen voor een aantal van Da Vinci's schilderijen. Tom Hanks speelt zoals gewoonlijk een zeer geloofwaardige rol. Het blijft voor mij, ook na een tweede keer kijken, een intrigerende film.
Jolanda
Het boek jaren geleden gelezen en nu toch ook maar eens de film gezien. Het blijft spannend en je moet goed opletten dat je de draad niet kwijt raakt. De film is in een aantal opzichten wel anders dan het boek, maar het blijft een spannend verhaal.
Bert
Deze film naar het succesboek is toch een beetje een tegenvaller als je het boek hebt gelezen. De situaties die in het boek heel verrassend en spannend zijn beschreven zijn in de film meer een herhaling van hetzelfde. Tom Hanks is ook niet zo goed op z'n plaats in deze rol.
Paul
Eindelijk de film gezien. Op een of andere manier is het er nooit van gekomen. Spannend, en af en toe best moeilijk. Blijven opletten om het verhaal te blijven snappen. Vond het boek beter en spannender.
Onur
Dit is een leuke film. Goede verhalen uit het verleden! Heel veel mysteries en geheimtaal! Je moet wel goed blijven opletten, anders volg je het niet meer.
Anoniem
Waanzinnig goede film. Een avondje heerlijk genieten.
jaap
Hele goede film en een onverwacht verhaal. Er gebeurt van alles en je moet je hoofd erbij houden. Er zitten wat onsmakelijke details in de film, maar het acteerwerk en het filmwerk is goed in orde. Een 8, omdat ik het zelf een hele goede film vond.
Jorrit
hou je van geschiedenis en mysteries? dan zit je hier goed! dit soort mythes en legendes uit de historie zet men toch aan het denken! en misschien wil je dit alles wel heel graag geloven! maar niets van dit alles neemt weg dat deze film zeker de moeite waard is om te kijken. al is het maar zodat je er over kunt meepraten! Ik vond dit een hele intressante en meeslepende film! en ik wil m dan ook graag adviseren om te gaan kijken!
loading