Twilight: Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen mensenbloed. Hoe closer Bella en Edward worden, des te harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden.
×
Twilight
Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen mensenbloed. Hoe closer Bella en Edward worden, des te harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden.
Details
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (27)Twilight
Geschreven door: Anoniem
   25-05-2014
Twilight is een misterieus verhaal waarin Bella Edward leert kennen, die eerst niks met haar te maken wil hebben, maar uiteindlijk toch voor haar kiest en waaardoor Bella en Edward beiden in grote problemen komen samen met de familie van Edward
Geschreven door: Anoniem
   03-04-2014
Ik vind dit echt een prachtige film, zo de andere delen ook. Ik kan hem wel 50 keer kijken en hij verveelt me nog niet. Ik raad hem aan voor meisjes rond de 15. Het is een mooi drama over een meisje dat verliefd wordt op een vampier jongen. Geweldige film. Ik huil altijd aan het eind omdat het zo'n mooi verhaal is. Het is heel mooi gemaakt, met al die kleurenfilters. Het onschuldige meisje dat op de badboy valt. Het is erg verslavend. Veel kijkplezier :)
Geschreven door: Anoniem
   10-03-2014
Twilight is een typische tienerfilm; naar ons idee kan deze groep zich het beste met de hoofdpersonages identificeren, zelfs met de vampier Edward. De film komt langzaam op gang en pas aan het einde zet de film goed in, wat ervoor zorgde dat wij graag het volgende deel wilden zien. De special effects zijn niet bijster indrukwekkend en gelukkig zijn deze niet leidend. Wel leidend zijn de -soms grappige- momenten tussen de twee hoofdpersonages waarbij de spanning voornamelijk draait om: "wordt ze nu dan eindelijk een feestmaal, of nog even niet?".
Geschreven door: Anoniem
   11-01-2014
Ik vind het hele leuke en spannende films van Twilight.
Geschreven door: Anoniem
   14-12-2013
Leuk.
Geschreven door: Anoniem
   14-12-2013
Prachtige film! Je ziet hoe verlegen Bella is, totdat ze Edward ontmoet! Ze bloeit helemaal op tot een zelfstandige vrouw waar alle jongen op vallen! En die Edward is super knap! Daardoor wordt het nog leuker om naar te kijken! Een prachtige film over een mens en een vampier die verliefd op elkaar worden! Het krijgt van mij een dikke tien! *zucht* zo mooi, romantisch, leuk, komisch en super spannend!
Geschreven door: Anoniem
   14-12-2013
Ik vond hem super leuk.
Geschreven door: Anoniem
   10-12-2013
Twilight valt op door de duistere setting van de film. In het begin lijkt de film wat traag te gaan, maar door het mysterieuze karakter van de film en de gebruikte kleurenfilters pakt de film je en blijf je kijken. Het is een beetje een arthouse film, zeker in het begin. Wanneer de film zich langzaam ontrolt word je er helemaal ingetrokken, want wat is er heerlijker dan een mysterieuze bad-guy die toch graag goed wil zijn? De verboden liefde en het mysterieuze van de hoofdrolspeler maken hem, ondanks zijn lijkbleke kleur, woest aantrekkelijk! Deze film is echt een aanrader, maar pas op: wie deel 1 heeft gezien, wil de volgende delen ook absoluut bekijken!
Geschreven door: Anoniem
   05-12-2013
Leuke film, als je 1 deel ziet wil je de rest ook zien. Zeker de moeite waard!
Geschreven door: Anoniem
   30-11-2013
Domste film ooit
Geschreven door: Anoniem
   24-11-2013
Leuk
Geschreven door: Nicole
   03-03-2013
Twilight, een geweldige film, gebaseerd op het boek van Stephenie Meyer. Deze eerste van de 5 Twilight-films is uitgebracht in 2008. Deze film was voor acteur Robert Pattinson (Edward Cullen) en actrice Kristen Stewart (Bella Swan) een grote stap naar hun beroemdheid en acteercarrière. Ze zetten hier ook een fantastische rol neer. Twilight is zeker geen doorsnee vampierenfilm en geeft zeker een hele andere draai eraan. De filmset geeft door de schemerige, mistige en toch prachtige omgeving een mysterieus en aparte sfeer aan de film. Verder vind ik dat de cast echt geweldige personages neerzetten en de verhaallijn zorgt ervoor dat de film spannend en boeiend blijft. Dit is ook zeker een film waar je of niet van houdt, of helemaal verliefd op wordt. Ik vind het ook zeker niet alleen een film voor tieners. Ik ben zelf geen tiener meer, maar toch helemaal verslaafd aan deze film(s) geworden. Heb dit deel ook al 4 keer gekeken. Ik ben eigenlijk gisteravond weer opnieuw begonnen met de reeks, nadat ik het laatste deel van de Twilight-reeks op de site stond en gekeken had. De Twilight-films staan bij mij zeker in de top 10. Echt prachtige film, helemaal top!
Geschreven door: Anoniem
   18-02-2013
Ondanks dat ik eerst het boek had gelezen, vond ik de verfilming erg leuk! Zeer herkenbaar. De wat aangepaste scenario's om het verhaal wat vlotter en spannender te laten verlopen zijn absoluut een toevoeging aan het verhaal. Het is wel echt een vrouwenfilm waar je lekker bij weg kan zwijmelen. Ik kijk uit naar de vervolgdelen.
Geschreven door: Tina
   15-02-2013
Dit is een leuke film. Het is anders dan het boek. Toch wordt de pret niet bederft. Het verhaal komt een beetje langzaam op gang. Er zitten leuke special effects in de film, wat het weer leuk maakt. De personages zijn een beetje typisch. Dat maakt de film niet zo origineel.
Geschreven door: Anoniem
   23-01-2013
Ik heb van deze film iedere keer alleen maar een stukje gezien. Vandaag besloten om hem eens helemaal in 1 keer te kijken. Was een goed idee, al zeg ik het zelf. Ik vind het een geweldig mooi gefilmde film. Special effects zijn overtuigend en je wordt letterlijk in het verhaal meegezogen. Een echte aanrader. Ik ga morgen deel 2 kijken en dan zal deel 3 gauw volgen. Kijken dus!
Geschreven door: Anoniem
   21-01-2013
Deel 1 van Twilight bekeken. Het is niet alleen een leuke fantasyfilm, maar ook romantisch. Na deel 1 helemaal verslaafd en gelijk deel 2 en deel 3 on Demand gehuurd en gekeken. Net zo spannend!
Geschreven door: jessica
   18-01-2013
Twilight is een superleuke film. Het verhaal gaat over de liefde tussen mens en vampier en is in het begin erg mysterieus. Je word helemaal mee genomen in de film. Na het kijken wil ik het liefst meteen deel 2 kijken. De hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk ook geweldig. Ik geef deze film een 8.
Geschreven door: Anoniem
   10-12-2012
Het is een heerlijke romantische film waarbij je je moet laten wegvoeren. Het is geen actie of horror, verre van dat! De andere delen zien is een must. Je kunt het vreselijk gaan zitten afkraken, maar je kunt het ook gewoon over je heen laten komen! Eerlijkheidshalve is het wel een chickflick maar wat geeft dat. Gewoon super!
Geschreven door: Hanna
   05-12-2012
Twilight valt op door de duistere setting van de film. In het begin lijkt de film wat traag te gaan, maar door het mysterieuze karakter van de film en de gebruikte kleurenfilters pakt de film je en blijf je kijken. Het is een beetje een arthouse film, zeker in het begin. Wanneer de film zich langzaam ontrolt word je er helemaal ingetrokken, want wat is er heerlijker dan een mysterieuze bad-guy die toch graag goed wil zijn. De verboden liefde en het mysterieuze van de hoofdrolspeler maken hem, ondanks zijn lijkbleke kleur, woest aantrekkelijk! Deze film is echt een aanrader, maar pas op: wie deel 1 heeft gezien, wil de volgende delen ook absoluut bekijken!
Geschreven door: Anoniem
   24-11-2012
Dit is een superleuke film als je van drama / romantiek en vampier-achtige films houdt. Vooral voor meisjes rond de 14 jaar is dit een aanrader. Je moet hem (en de andere delen) zeker een keer gezien hebben. Het is alleen wel jammer dat je eerst deel 1 gezien moet hebben voordat je de rest snapt
Geschreven door: Kimberly
   19-09-2012
Besttt Film Evaaa
Geschreven door: Anoniem
   22-04-2011
beetje langdradig, maar ik wou wel de volgende delen zien :)
Geschreven door: Anoniem
   17-04-2011
Super gave film. Als je deze hebt gezien wil de de rest ook zien. Wel enigszins langdradig
Geschreven door: melanie
   13-12-2010
Geweldige film.. heb deel 2 en 3 ook al gezien. Ik hou wel van dit soort films.
Geschreven door: Merijn
   21-11-2010
Twilight is een typische tienerfilm; naar ons idee kan deze groep zich het beste met de hoofdpersonages identificeren, zelfs met de vampier Edward. De film komt langzaam op gang en pas aan het einde zet de film goed in, wat er voor zorgde dat wij graag het volgende deel wilden zien. De special effects zijn niet bijster indrukwekkend en gelukkig zijn deze niet leidend. Wel leidend zijn de -soms grappige- momenten tussen de twee hoofdpersonages waarbij de spanning voornamelijk draait om: "wordt ze nu dan eindelijk een feestmaal, of nog even niet?".
Geschreven door: Anoniem
   14-11-2010
Helemaal geweldig ik kan niet wachten tot het volgende deel 2 te huur is iedereen moet deze films gezien hebben!
Geschreven door: Jochen
   27-10-2009
Twilight begint nochtans niet onaardig. De mistroostige setting, de donkere kleurtinten en de eeuwige regen scheppen de juiste sfeer en ook de soundtrack weet aanvankelijk die lijn perfect te volgen met etherische gothic rock. We maken kennis met de personages en voor een kwartiertje loopt dat goed. Niet veel later echter stevent Twilight af op een roemloze wanvertoning, nét door die personages. De ongeloofwaardige karakteruitwerkingen, de slechte vertolkingen en de typische nepromantiek zijn hier debet aan. Daardoor mist Twilight nét die emoties die het het hardst tracht over te brengen. Maar hetgeen naast al dit melige gedoe Twilight helemaal de das om doet, is dat het ook nog eens een "spannende" vampierfilm wil zijn, hetgeen een lachwekkend slechte slotconfrontatie oplevert. Zonder deze flauwe wending had de film een stuk oprechter geweest in mijn ogen, ook al had ik hem er niet veel beter door gevonden.
Schrijf zelf een review