Race (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens die tijdens het naziregime...
Race

Race

Drama
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 2 u 9 min

Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Afro-Amerikaanse sporter geschiedenis schreef. In Race volgen we Jesse op weg naar de Olympische Spelen ten tijde van de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland. Samen met zijn coach Larry Snyder , een rol van Jason Sudeikis, zet hij alles op alles om, ondanks de dreigende omstandigheden, zijn droom als Olympisch Kampioen waar te maken.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Race aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Hans
Mooie film over een bijzonder persoon. Jessy Owens maakte het waar om het zijn Spelen te maken in plaats van de Spelen van de Nazi's. Goed gespeeld door vele bekende en minder bekende acteurs. Zeker de moeite waard van het kijken.

Reviews

Geert
Knappe film over het leven Jesse Owens een zwarte atleet die de wereld op zijn kop zetten met zijn fenomenale 100m. Jesse wordt opgeleid en getraind om mee te doen aan de olympische spelen van 1936 in Berlijn. Op dat moment speelde racisme en nazisme een grote rol in zowel de US als Duitsland, een boycot vd spelen werd in vraag gesteld. Mooie verfilming en je voelt de spanning als de atleten in duitsland zijn. Maar sober en sereen in beeld gebracht, afgestemd op de sportieve successen en niet op het politieke. Goed geacteerd en geloofwaardig neergezet. Aanrader.
loading