quotAre You There God Its Me Margaretquot tracks it all and has been both banned and beloved for it- New York TimesIn 1970 kwam de roman Are You There God Its Me
background image

Are You There God? It's Me, Margaret.

Door Eva, 06-10-2023

"Are You There God? It's Me, Margaret" tracks it all, and has been both banned and beloved for it'

- New York Times

 

In 1970 kwam de roman 'Are You There God? It's Me, Margaret.' uit, geschreven door de Amerikaanse schrijfster Judy Blume (85). In 2020 kocht de filmmaatschappij Lionsgate de filmrechten tijdens een veiling, en reserveerde een budget van $30 miljoen voor het project. De film ging in april dit jaar in première en werd goed ontvangen! 

Blume schreef meerdere bestsellers en er zijn meer dan 80 miljoen van haar boeken verkocht en vertaald in meer dan 30 talen. Ze is een voorvechtster van intellectuele vrijheid en haar boeken hadden en hebben nog steeds veel culturele impact.

"Of any project I've ever done, when I mention this one to people, they just light up," vertelde een van de hoofdrolspeelsters, Rachel McAdams.

De film gaat over Margaret Simon gespeeld door Abby Ryder Fortson die we kennen van haar rol als de dochter van Ant-Man. Margaret is een 12-jarige scholiere die opgroeit met een joodse vader en een christelijke moeder. Allerlei typische onderwerpen uit de belevingswereld van pubers komen voorbij; verliefdheden, jongens en eerste keren van van alles. Het is een eerlijk verhaal waar taboe-achtige onderwerpen als seks, menstruatie en religie niet geschuwd worden. 

Als Margaret 12 is verhuisd ze met haar ouders van New York naar New Jersey, een grote verandering. Van drukte en wolkenkrabbers naar een rustige omgeving met veel ruimte en grote groene tuinen. We leren de Simon familie kennen, Margaret's moeder Barbara (Rachel McAdams) - die zelf de Big Apple erg mist - , onhandige vader Herb (Benny Safdie), en haar liefhebbende oma Sylvia (Kathy Bates). Margaret voegt zich bij een club jonge meiden en begint aan de reis van het ouder worden en opgroeien. 

Gegoten in een sentimentele sfeer, polaroid 70's kleuren, warm en vol met humor. Prachtig geacteerd door Forston, McAdams en Bates en verder een goede jonge cast. Een zeldzame perfecte verfilming van een geliefd boek. De filmmuziek door Hans Zimmer en de soundtrack gevuld met heerlijke 60's klassiekers!

'Classic Coke ad meets the Wonder Years, a sugary concoction that goes down perfectly'

- Daily Telegraph (UK)

Bekijk film

Actueel

  • The Zone of Interest

    Door Eva, 2024-05-03

    Recensie

    'Het alledaagse en het onbevattelijke komt op verpletterende wijze samen' - De Volkskrant Een film over de Holocaust zoals je 'm nog nooit gezien hebt. The Zone of Interest ging in mei '23 in première op het 76e Cannes Film Festival en werd direct bejubeld. Om de regie en script writing... Lees meer

  • Priscilla

    Door Eva, 2024-04-26

    Recensie

    We kennen allemaal Elvis Presley, maar wie was Priscilla Presley? Sofia Coppola (Lost in Translation) schreef, regisseerde en produceerde Priscilla, een fenomenale biopic. Een soort 'behind closed doors', een verfilming van de memoires 'Elvis and Me' (1985) door Priscilla. Coppola over Priscilla:... Lees meer

  • Ferrari

    Door Eva, 2024-04-19

    Recensie

    "Michael Mann puts you in the driver's seat. The cars were beautiful and absolutely savage."  "A deadly passion. A terrible joy. First great car movie with great racing and a great human story." Venice Film Festival, augustus 2023. Een zeven-minuten durende ovatie klinkt na de vertoning van... Lees meer

loading