quotAre You There God Its Me Margaretquot tracks it all and has been both banned and beloved for it- New York TimesIn 1970 kwam de roman Are You There God Its Me
background image

Are You There God? It's Me, Margaret. (2023)

Door Eva, 06-10-2023

"Are You There God? It's Me, Margaret" tracks it all, and has been both banned and beloved for it'

- New York Times

 

In 1970 kwam de roman 'Are You There God? It's Me, Margaret.' uit, geschreven door de Amerikaanse schrijfster Judy Blume (85). In 2020 kocht de filmmaatschappij Lionsgate de filmrechten tijdens een veiling, en reserveerde een budget van $30 miljoen voor het project. De film ging in april dit jaar in première en werd goed ontvangen! 

Blume schreef meerdere bestsellers en er zijn meer dan 80 miljoen van haar boeken verkocht en vertaald in meer dan 30 talen. Ze is een voorvechtster van intellectuele vrijheid en haar boeken hadden en hebben nog steeds veel culturele impact.

"Of any project I've ever done, when I mention this one to people, they just light up," vertelde een van de hoofdrolspeelsters, Rachel McAdams.

De film gaat over Margaret Simon gespeeld door Abby Ryder Fortson die we kennen van haar rol als de dochter van Ant-Man. Margaret is een 12-jarige scholiere die opgroeit met een joodse vader en een christelijke moeder. Allerlei typische onderwerpen uit de belevingswereld van pubers komen voorbij; verliefdheden, jongens en eerste keren van van alles. Het is een eerlijk verhaal waar taboe-achtige onderwerpen als seks, menstruatie en religie niet geschuwd worden. 

Als Margaret 12 is verhuisd ze met haar ouders van New York naar New Jersey, een grote verandering. Van drukte en wolkenkrabbers naar een rustige omgeving met veel ruimte en grote groene tuinen. We leren de Simon familie kennen, Margaret's moeder Barbara (Rachel McAdams) - die zelf de Big Apple erg mist - , onhandige vader Herb (Benny Safdie), en haar liefhebbende oma Sylvia (Kathy Bates). Margaret voegt zich bij een club jonge meiden en begint aan de reis van het ouder worden en opgroeien. 

Gegoten in een sentimentele sfeer, polaroid 70's kleuren, warm en vol met humor. Prachtig geacteerd door Forston, McAdams en Bates en verder een goede jonge cast. Een zeldzame perfecte verfilming van een geliefd boek. De filmmuziek door Hans Zimmer en de soundtrack gevuld met heerlijke 60's klassiekers!

'Classic Coke ad meets the Wonder Years, a sugary concoction that goes down perfectly'

- Daily Telegraph (UK)

Bekijk film

Actueel

 • Retribution

  Door Eva, 2023-12-08

  Recensie

  Nimród Antal regisseerde de thriller Retribution (2023) als remake van de Spaanse versie 'El Desconocido' (2015). Hij laat onder meer Liam Neeson, Embeth Davidtz, Noma Dumezweni, Jack Champion, Arian Moayed, Emily Kusche, Lilly Aspell, Jerry Kwarteng en Matthew Modine stralen op het... Lees meer

 • Oppenheimer

  Door Eva, 2023-11-24

  Recensie

  De film 'Oppenheimer', geregisseerd door Christopher Nolan, vormt een indrukwekkende biografische schets van J. Robert Oppenheimer, de architect van de atoombom. Nolan, bekend om zijn unieke stijl, brengt een karakterdrama dat diep duikt in het leven en de psyche van Oppenheimer; van zijn vroege... Lees meer

 • The Equalizer 3

  Door Eva, 2023-11-10

  Recensie

  'McCall versus the maffia. Worse than a hurricane. Ready to fight the mafia and everyone else who gets in his way...' - Denzel Washington The Equalizer 3 is een edgy gewelddadige actiethriller geregisseerd door Antoine Fuqua. Het is het derde en afsluitende deel van de Equalizer trilogie waarin... Lees meer

loading