The Confession: Harry Fertig (Ben Kingsley), is een succesvolle zakenman die alle hoop verliest, wanneer zijn zoontje door toedoen van het ziekenhuis komt te overlijden. Hij vermoordt de 'verantwoordelijken' en geeft zichzelf aan. Advocaat Roy Bleakie (Alec Baldwin) wordt met de zaak belast. Door het op ontoerekeningsvatbaarheid te gooien, hoopt hij hem vrij te kunnen pleiten. Fertig is echter geenzins van plan hieraan mee te werken. Hij wil de volle verantwoordelijkheid op zich nemen en boeten voor zijn daden. Dit stuit echter tegen het zere been van Fertig's baas Jack Renoble, die hem het liefst krankzinnig verklaard ziet worden. Wanneer Bleakie gaat spitten in Renoble's achtergrond, blijkt al gauw de reden hiervan.
×
The Confession
Harry Fertig (Ben Kingsley), is een succesvolle zakenman die alle hoop verliest, wanneer zijn zoontje door toedoen van het ziekenhuis komt te overlijden. Hij vermoordt de 'verantwoordelijken' en geeft zichzelf aan. Advocaat Roy Bleakie (Alec Baldwin) wordt met de zaak belast. Door het op ontoerekeningsvatbaarheid te gooien, hoopt hij hem vrij te kunnen pleiten. Fertig is echter geenzins van plan hieraan mee te werken. Hij wil de volle verantwoordelijkheid op zich nemen en boeten voor zijn daden. Dit stuit echter tegen het zere been van Fertig's baas Jack Renoble, die hem het liefst krankzinnig verklaard ziet worden. Wanneer Bleakie gaat spitten in Renoble's achtergrond, blijkt al gauw de reden hiervan.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 4:3
×
Reviews (2)The Confession
Geschreven door: Cobie
   27-05-2011
Een film om na afloop nog verder over na te denken. De keuze voor de beslissing om de waarheid te onthullen is moeilijk als dit negatieve gevolgen heeft. Tot het einde toe intrigerend. Welke keus gemaakt gaat worden zie je dan. Uiteindelijk blijkt: mannen met karakter die de consequenties aanvaarden van hun handelingen.
Geschreven door: Jorrit
   23-01-2008
Ik geloof dat dit Alec Baldwin's meest geloofwaardige werk is sinds tijden. Het is ook altijd leuk om een film te zien met een goed origineel idee! Misschien heb ik het fout, en is dit een re-make van een 50 jaar oudere film. Maar die heb ik dan niet gezien. Huur deze film als je een volwassene bent met een kind!
Schrijf zelf een review
loading