Birdman: Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson. Riggan stond in de jaren '80 bekend om zijn rol als superheld Birdman, maar komt nu al jaren niet meer aan de bak. Hij plant een grootse comeback door een Broadway show te schrijven, te regisseren en de hoofdrol te vertolken. Ondertussen worstelt hij met kritieken van buitenaf, zijn vervreemde dochter en zijn alter ego Birdman.
×
Birdman
Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson. Riggan stond in de jaren '80 bekend om zijn rol als superheld Birdman, maar komt nu al jaren niet meer aan de bak. Hij plant een grootse comeback door een Broadway show te schrijven, te regisseren en de hoofdrol te vertolken. Ondertussen worstelt hij met kritieken van buitenaf, zijn vervreemde dochter en zijn alter ego Birdman.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (1)Birdman
Geschreven door: Renée
   03-11-2015
De regisseur Iñárittu heeft prachtige films op zijn naam staan zoals: "Amores perros", "21 grams" en "Babel". Dit zijn alle mozaiekvertellingen waarbij de levens van de hoofdpersonen op een bepaald moment bij elkaar komen. "Birdman" is een persoonlijk (ego)portret, dat zich geheel in/om een (tries) theatergebouw afspeelt. Thema's: angst voor verlies van roem/aanzien, artiestenbestaan vs. gezinsleven, dissociatie. Ik mis de ruimte/verte(s) van zijn vorige films.
Schrijf zelf een review
loading