Violette online kijken / downloaden: Frankrijk, WOII. Violette verblijft op het Franse platteland met de schrijver Maurice Sachs. Ze voorzien in hun levensonderhoud door handel op de zwarte markt. Maurice spoort haar aan de pen op te pakken en te schrijven. Al was het maar om de 'spoken' uit haar jeugd te bedwingen. Violette leed aan een negatief zelfbeeld. Ze werd in 1907 als bastaard geboren uit een kortstondige relatie tussen haar moeder, die dienstmaagd was, en een van de mannen uit het gezin waar ze voor werkte. Violette werd niet door haar vader erkend. Met haar moeder had ze haar hele leven een haat/liefdeverhouding. In haar jeugd, op kostschool, worstelde ze met haar biseksuele gevoelens. Na terugkeer in Parijs, ontdekt Violette per toeval een roman van Simone de Beauvoir en is zwaar onder de indruk. Ze spreekt haar aan in een café en vraagt De Beauvoir of ze haar manuscript wil lezen. Deze neemt haar onder haar hoede en een langdurige vriendschap is geboren. Evenals een vruchtbare samenwerking die leidde tot het schrijven van oprechte en ontroerende boeken. Haar liefde voor De Beauvoir was de stuwende kracht in haar leven en haar gevoelens voor haar mentor waren zowel van intellectuele als seksuele aard. - Violette
Nachtclub Trailers Thuisbios Online films kijken op meJane.comWatch Smart
KlantenserviceKlantenservice op TVApparaten AanmeldenAanmelden
Suggesties:

films

Geen films gevonden {{movie.naam}}

Acteurs

Geen acteurs gevonden {{actor.fullname}}
OmschrijvingDetailsReviews

Violette

Frankrijk, WOII. Violette verblijft op het Franse platteland met de schrijver Maurice Sachs. Ze voorzien in hun levensonderhoud door handel op de zwarte markt. Maurice spoort haar aan de pen op te pakken en te schrijven. Al was het maar om de 'spoken' uit haar jeugd te bedwingen. Violette leed aan een negatief zelfbeeld. Ze werd in 1907 als bastaard geboren uit een kortstondige relatie tussen haar moeder, die dienstmaagd was, en een van de mannen uit het gezin waar ze voor werkte. Violette werd niet door haar vader erkend. Met haar moeder had ze haar hele leven een haat/liefdeverhouding. In haar jeugd, op kostschool, worstelde ze met haar biseksuele gevoelens. Na terugkeer in Parijs, ontdekt Violette per toeval een roman van Simone de Beauvoir en is zwaar onder de indruk. Ze spreekt haar aan in een café en vraagt De Beauvoir of ze haar manuscript wil lezen. Deze neemt haar onder haar hoede en een langdurige vriendschap is geboren. Evenals een vruchtbare samenwerking die leidde tot het schrijven van oprechte en ontroerende boeken. Haar liefde voor De Beauvoir was de stuwende kracht in haar leven en haar gevoelens voor haar mentor waren zowel van intellectuele als seksuele aard.
Waardering:
Acteurs: Olivier Gourmet, Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain
Categorie: Drama
Ondertiteling Nederlands

Bewaren: Favorieten Delen:
Sluiten

Tip iemand over deze film!

E-mail
|

meJane.com accelerator

Op een willekeurige website wordt een film, acteur of genre genoemd -> selecteer de tekst en gebruik de meJane.com accelerator* om direct te zien of het geselecteerde item op meJane.com te vinden is!

*Voor Internet Explorer 8 en hoger

meJane.com Chrome extension

Bekijk direct het nieuwste of populairste Video On Demand aanbod op meJane.com met deze extension voor Google Chrome!