Emily (2022) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Biografie over het leven van de Engelse schrijfster Emily Brontė. Geboren in 1818 in het stadje Thornton is zij de middelste...
Emily

Emily

Drama
Taal: Engels Jaar: 2022 Duur: 2 u 5 min

Biografie over het leven van de Engelse schrijfster Emily Brontė. Geboren in 1818 in het stadje Thornton is zij de middelste van de drie zussen Brontė, na Charlotte en voor Anne. Hun oudere twee zussen overlijden al op jonge leeftijd in 1825. Als kind verhuizen de zussen met hun broer Branwell en hun ouders naar Haworth, waar hun vader Patrick een positie als dominee bekleedt. Hier ontstaat ook het literaire talent van de zussen. Emily begint poėzie te schrijven en zal later bekend worden als schrijfster van 'Wuthering Heights', een klassieker van de Engelse literatuur. We volgen de reis naar het vrouw-zijn van een rebel en een buitenbeentje, één van 's-werelds beroemdste, mysterieuze en provocerende schrijfsters die op dertigjarige leeftijd te jong zal overlijden aan tuberculose.

Engelse literatuur Tragisch leven Emotionele diepte Biografisch drama Historische kostuums 19e eeuw Yorkshire Moors

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of Belgiė? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading