Amsterdam (2022) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Amsterdam is een romantische en spannende misdaadfilm en vertelt het verhaal van drie vrienden die plotseling verwikkeld...
Amsterdam

Amsterdam

Komedie Drama Historisch
6.10 Taal:Engels Jaar:2022 Duur:2 u 9 min

Amsterdam is een romantische en spannende misdaadfilm en vertelt het verhaal van drie vrienden die plotseling verwikkeld raken in een shockerend Amerikaans geheim plot. De film toont een fascinerend verhaal, dat op briljante wijze historische feiten met fictie verweeft. Het is een film van 20th Century Studios en geregisseerd door gerenommeerd filmmaker David O. Russell.

Huurprijs: €5,99 of 12 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen
NL 5.1 16:9

Reviews (1)

6.10/10.0
7
Eva
27-01-2023
David O. Russell (American Hustle, Silver Linings Playbook) regisseert Amsterdam, met een flashy, big names cast. Burt Berendsen (Christian Bale), Valerie Voze (Margot Robbie) en Harold Woodman (John David Washington) worden vrienden en sluiten een pact voor het leven. Set in USA jaren '30 met de wanorde en misère van armoede, racisme en sociale ongelijkheid.

Prachtige cinematografie van Emmanuel Lubezki en Albert Wolsky deed de treffende setdressing.

Het trio ontdekt een fascistisch complot, fictie verweven met waargebeurde feiten. Ze zetten alles op alles om onder de beschuldiging van moord uit te komen en een coup te verijdelen.

Fantastisch acteerwerk, ongrijpbaar, awkward en treffend? Een romance, crimestory, thriller, film noir, comedy of 'n mix van dit al? Duik op de bank en laat je verrassen door Amsterdam.
loading