Oldboy (2003) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Zonder te weten waarom, wordt Oh Dae-su vijftien jaar lang vastgehouden in een kleine kamer. Hij heeft geen contact met de...
Oldboy

Oldboy

Drama Misdaad
Taal: Koreaans Jaar: 2003 Duur: 1 u 55 min

Zonder te weten waarom, wordt Oh Dae-su vijftien jaar lang vastgehouden in een kleine kamer. Hij heeft geen contact met de buitenwereld en is de waanzin nabij. Op een dag wordt hij wakker op het dak van een appartementsgebouw; hij is zonder enige waarschuwing weer vrijgelaten. Vastberaden gaat Dae-su op zoek naar de reden van zijn gevangenschap. Maar als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid werd vermoord, zweert hij wraak.

Gevechtsscène Gewelddadig Donkere toon Wraakthema Kleurgebruik 2000s Geïmproviseerde cel

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Eva
Opnieuw in de spotlight. Palme d'Or en Grand-Prix winnaar is Oldboy, Koreaanse masterpiece uit 2004, geregisseerd en co-written door Park Chan-wook (Sympathy for Mr./Lady Vengeance).

De psychologische thriller gaat over Oh Dae-su, die zonder te weten waarom 15 jaar na een dronken avond opgesloten zit in 'n kamer. Jaren vol onzekerheid, onmacht en na een plotselinge vrijlating uit op wraak.

Een stormachtige gewelddadige zoektocht vol samenzweringen en liefde. Geïnspireerd door Griekse tragedies en een van de beste neo-noir films of all time. Park zegt: "I had to make a movie to express the feelings I had about pictures and emotion and human behavior".

Andere remakes, zoals door Spike-Lee, halen Chan-Wook's masterpiece bij lange na niet!
loading