Illusions Perdues (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Vertelt het verhaal van Lucien de Rubempré in de periode van 1837 tot en met 1843. Lucien is een jonge poëet die...
Illusions Perdues

Illusions Perdues

Historisch Drama 7.40
Taal:Frans Ondertiteling:Nederlands Geluid:5.1 Jaar:2021 Beeldformaat:16:9 Speelduur:2 uur en 24 minuten

Vertelt het verhaal van Lucien de Rubempré in de periode van 1837 tot en met 1843. Lucien is een jonge poëet die zich wil lanceren in de literaire wereld. Hij verruilt de stad Angoulême voor het bruisende Parijs. Daar wordt zijn talent opgemerkt, maar wordt zijn carrière ten gronde gericht door middel van de politieke dagbladen. Geruïneerd keert hij naar zijn geboorteplaats terug.

Huurprijs: €5,99 of 12 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Deze film komt ook voor in

Reviews (1)

7.40/10.0
8
Eva
26-08-2022
Een messcherpe, eigentijdse satire over de jacht naar roem en geld

Parijs, 19e eeuw. Lucien de Rubempré (Benjamin Voisin) is een gewone wat naieve jongeling die werkt op een drukkerij op het Franse platteland. Hij heeft grootse ambitieuze dromen en gaat zijn geluk als jonge dichter beproeven in de hoofdstad. Zonder geld en adellijke titel treedt hij binnen in de welgestelde kringen van Parijs bijgestaan door zijn adellijke society amante Louise de Bargeton (Cécile de France). Al snel verlaat zij hem en is hij alleen in een wereld waar zijn illusies al snel in rook opgaan. Door een vriendschap met een jonge schrijver Etienne Lousteau (Vincent Lacoste), komt hij terecht in de Parijse business of journalism –'je kunt de inkt ruiken'-.

Hij wil de wereld gaan vertellen over de pracht van kunst, literatuur en meer... Echter wordt het hem al gauw duidelijk dat het in de Parijse upper class media gaat om geld, roddels en schandalen waarin je mensen net zo snel kunt ophemelen als breken.

Regisseur Xavier Giannoli zet een prachtige, weelderige verfilming neer van de epische roman van Honoré de Balzac uit zijn romancyclus La Comédie Humaine, de Komedie van de Mensheid. Over de geboorte van de moderne journalistiek waarin 'je moet vechten voor mooie dingen'. Is dit wel echt tweehonderd jaar geleden? Het lijkt verdacht veel op de 21e eeuw...

Illusions Perdues kreeg maar liefst 7 César Awards (Franse Oscars), waaronder Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Ook zie je Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu schitteren.
loading