Donbass - Kijk en doneer aan GIRO 555! (2018) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Samen in Actie voor Oekra´ne! Kies zelf voor welk bedrag je Donbass huurt en de gehele...
Donbass - Kijk en doneer aan GIRO 555!

Donbass - Kijk en doneer aan GIRO 555!

Drama
Taal: Oekra´ens Jaar: 2018 Duur: 1 u 56 min

Samen in Actie voor Oekra´ne! Kies zelf voor welk bedrag je Donbass huurt en de gehele opbrengst schenken wij aan GIRO 555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekra´ne. De Volkskrant: Donbass 'houdt koelbloedig afstand maar sleept je toch almaar dieper de hel in', Het Donetsbekken, in het oosten van Oekra´ne, wordt bezet door meerdere criminele bendes die in oorlog zijn met het leger, concurrerende bendes en de Russische troepen. Grote overvallen komen regelmatig voor en er heerst een milieu van angst, bedrog, haat en geweld. De maatschappij valt uiteen en het kan niet anders of de oorlog bereikt stilaan zijn hoogtepunt.

Grimmig Absurdisme Oorlogsrealisme Realistisch Oorlogszone

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŰ? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Eva
De Oekra´ense regisseur Sergei Loznitsa maakte een donkere anti-oorlog film die zich afspeelt in het Oost- Oekra´ense Donbass. Terreur, angst en wantrouwen heersen in een wereld waar Russische soldaten, het lokale leger en criminele bendes het leven tot een hel maken. Een hel waarin het onderscheid tussen nieuws en fake nieuws, propaganda en misinterpretatie onduidelijk is. Cynische gitzwarte tragi-comedy waarvoor Loznitsa de prijs voor Beste Regie ontving op het 2018 Cannes filmfestivalprogramma Un Certain Regard.

Deze film komt ook voor in:

loading