Benedetta (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Italië, eind vijftiende eeuw. De pest, ofwel de Zwarte Dood, heeft voor veel dood en verderf gezorgd. Een vrouw,...
Benedetta

Benedetta

Drama
Taal: Frans Jaar: 2021 Duur: 2 u 5 min

Italië, eind vijftiende eeuw. De pest, ofwel de Zwarte Dood, heeft voor veel dood en verderf gezorgd. Een vrouw, Benedetta Carlini genaamd, besluit om als novice in te treden in een klooster in het dorpje Pescia, Toscane. In staat tot het verrichten van wonderen op jonge leeftijd heeft haar aanwezigheid een grote en blijvende impact op de rest van de gemeenschap.

Historisch drama Controversieel Provocatief Religieuze thema's Kloosterleven Laatmiddeleeuws Toscane

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Eva
Paul Verhoeven (83), regisseert opnieuw een pikante, hardvochtige, spraakmakende historische film die op het 2021 filmfestival van Cannes veel ophef veroorzaakte.

Het is gebaseerd op het historische non-fictieboek uit 1986, Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy van Judith C. Brown.

In het 17e eeuwse verhaal gaat het over het leven van de prachtige Italiaanse non Benedetta Carlini, zeer gerespecteerd door haar devotie voor God, haar intelligentie en sterke ambitie. Als de non Bartolomea in het klooster verschijnt en de vonk overslaat is dat het begin van veel problemen...
Met prachtige filmmuziek, mooi acteerwerk en goede cinematografie. Paul Verhoeven zegt over de vele ophef, 'Het hoort erbij. Ik heb van Arnold Schwarzenegger geleerd dat er twee dingen belangrijk zijn: dat je plezier hebt in het maken van een film en dat je daarna in gesprek gaat met de pers.'
loading