Hoe Duur Was de Suiker (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. De...
Hoe Duur Was de Suiker

Hoe Duur Was de Suiker

Drama
Taal: Nederlands Jaar: 2013 Duur: 2 u 1 min

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. De blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres?

Historisch drama Dramatisch Historisch Slavernij Slavernijbeelden 18e Eeuw Suriname

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
Stereo 16:9
Anoniem
Wat een geweldige film is dit. In eerste instantie was ik een beetje huiverig maar dit bleek niet nodig. Het verhaal pakt je vanaf het eerste moment en houdt je ook vast. Heftige beelden geven weer hoe men destijds met slaven om ging. Het zet je vooral aan het denken hoe heftig het voor de slaven was. Al met al een echte aanrader om te kijken. Deze film is het kijken zeker waard!

Reviews

Nicole
Wat een goede maar zeer emotionele en indrukwekkende film. Deze film laat een gedeelte uit het leven zien van zowel de jonge vrouw Sarith, en haar slavin Mini-mini. Hoewel de film eigenlijk over de slavernij gaat, staat de verhaallijn van de blanke Sarith toch het meeste op de voorgrond waarin ze vooral opzoek is naar een geschikte man en laat zien hoe ontevreden en ondankbaar ze is, Mini-mini is hier grotendeels de dupe van. Deze film laat een enorme indruk op je achter. Ik vond vooral de hoofdrol van Mini-mini (actrice Yootha Wong-Loi-Sing) en Sarith (actrice Gaite Jansen) erg goed. Het is een Nederlandse drama film uit 2013 en gaat over de vroegere slavernij in de voormalige Nederlandse kolonie Suriname (dit had van mij wat meer diepgang mogen hebben in de film). Verder is de film gebaseerd op de roman van Cynthia McLeod. Zeker een film die wel even blijft hangen en je aan het denken zet, prachtige film om te kijken, zou hem zeker aanraden!
Gerard
Pffffffff tenenkrommend acteerwerk. Belabberde animaties. Een woning in de tropen die door alle seizoenen en jaargetijden er uit blijft zien alsof deze net opgeleverd is. Niets van de rekwisieten wekt de indruk dat iets echt is. Het taalgebruik is modern Nederlands wat in combinatie met tweederangs acteurs de boel alleen maar erger maakt. Op het laatst wordt het heel even spannend en komt er gelukkig een einde aan deze film. Eh komt er een gelukkig einde aan deze film. Kees Boot en zijn lief houden de boel nog iets overeind. Complimenten voor hem en MiniMini.
Anoniem
Het was een prima film om te kijken, maar ik vond het een beetje tegenvallen. Ik had verwacht dat het meer over de verschillen en de slavernij zou gaan.
Er waren zeker een paar zeer aangrijpende scènes, die zeker wel heftig waren.
Toch miste ik wat... Het ging voor mijn gevoel teveel over de hoofdpersonage en haar zoektocht naar een man waarbij ze hele gemene keuzes maakt die egoïstisch zijn.
Deze verhaallijn vond ik teveel ruimte innemen. Maar ik begrijp dat dit een verfilming is van een boek, dan ligt dat natuurlijk al aardig vast.
Anoniem
Intrigerende film, die een goede kijk geeft over hoe het er destijds aan toe ging, ofschoon ik denk dat de realiteit nog erger was.
Anoniem
Hoewel ik in eerste instantie niet overtuigd was van de film die mijn vrouw uitkoos..., toch maar besloten mee te kijken. Eerlijk is eerlijk, helemaal geen slechte film. Het verhaal is interessant, niet spectaculair, maar zeker wel boeiend. Als het genre je ligt, lijkt het me dat je uiterst tevreden zult zijn. Niet helemaal mijn film, maar het uitkijken wel waard.
Anoniem
Het was een superfilm. Erg mooie vertoning over hoe het vroeger ging en je wordt even keihard teruggebracht naar de realiteit
Anoniem
Een zielige film, maar toch een 7.
Liesbeth
Onderhoudende film met mooie beelden. Verhaal is nogal ongeloofwaardig, al is het nooit verkeerd om ons slaven-verleden weer eens te belichten.
Anoniem
Erg mooie film die een donker gedeelte van onze geschiedenis laat zien....
Anoniem
Slechtste film die ik afgelopen jaren gezien heb en dramatisch slecht geacteerd. Ik heb het drie kwartier volgehouden en dat kostte best moeite. Boek vond ik wel goed.
Anoniem
Een aangrijpende film over de slavernij in Suriname - verteld aan de hand van het leven van twee stiefzussen. Daarnaast een kostuumdrama met mooie natuurbeelden. Zeker de moeite waard om te zien.
Anoniem
Leuke film, jammer dat er geen ondertiteling was
Sharif
Deze film is een aanrader voor iedereen. Het verhaal gaat over een blanke vrouw die haar slavin niet weet te waarderen en uit jaloezie verkoopt. Haar ex-man met wie de slavin inmiddels een relatie heeft, geeft zelfs zijn laarzen aan de slavenhandelaar om zijn vrouw terug te krijgen! Mooi verhaal uit de tijd dat er in Suriname nog aan slavernij werd gedaan. Zo zie je maar dat liefde geen kleur heeft!
Anoniem
Absoluut een aanrader
Anoniem
De eerste film die ik huur via meJane.com. Heb deze al eerder willen zien. Het is een indrukwekkende film waarin de contrasten erg duidelijk zijn. Wat is Sarith een een ongelofelijk bitch die een ander het geluk niet gunt. Een echte aanrader
Schatje
Een geweldige film, heb ervan genoten.
Anoniem
Mooie beelden.
Anoniem
Prima Nederlandse productie en een interessant tijdperk van Nederland om eens wat vaker in te duiken.
Anoniem
Mooie film.
Joyce
Al superveel gehoord over deze film, dus ik moest 'm absoluut zien! Het is een erg heftig verhaal, waarnaar ik bijna mezelf ga schamen voor het feit dat ik blank ben. De slavernij is een onderwerp dat naar mijn mening meer verfilmd zou mogen worden om mensen bewuster te maken, deze film doet dit absoluut. Ik vind deze film absoluut een must-see, nog niet gezien? Zeker doen!!!
loading