Hummingbird (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Joey Jones is zijn tijd bij de Special Forces in het Midden-Oosten nooit te boven gekomen en zwerft nu door de straten...
Hummingbird

Hummingbird

Actie
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 36 min

Joey Jones is zijn tijd bij de Special Forces in het Midden-Oosten nooit te boven gekomen en zwerft nu door de straten van Londen. Op de vlucht voor een drugsbende belandt hij in een luxe appartement dat voorlopig leeg staat. Joey stapt in het rijke leven dat niet van hem is. Hij helpt zijn oude makkers op straat en gaat in een Chinees restaurant werken om zijn schuld af te kunnen lossen. Zijn baas heeft al snel door dat hij meer kan en stelt hem aan als bodyguard. Is dit een promotie of een stap richting een carrière in de misdaad?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Hummingbird aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Het was een goede film met een sterk verhaal. De hoofdrolspeler was erg goed, omdat hij een beeld van de werkelijkheid gaf. De film had een onverwacht einde, omdat je toch zou verwachten dat hij op het rechte pad zou komen. Mooi om te zien dat hij ondanks zijn woede het beste voor de mensen waarvan hij hield overhad.

Reviews

Anoniem
Jason Statham is één van mijn favoriete acteurs. Mooie, dramatische film.
Geert
Jason Statham in een film en rol zoals we hem kennen. Een aan lager wal geraakte SEAL die aan de drank is, maar het hart op de juiste plaats heeft. Ook nu neemt hij zijn leven weer even in eigen handen en vecht voor gerechtigheid voor de minder bedeelden.
Goede actiefilm, Statham speelt goed, de andere acteurs iets minder. Hier en daar een humoristische ondersteek.
Geen grote diepgang, maar toch enige moraal in het verhaal gestoken. Een goede vrijdagavondfilm.
Maarten
Keiharde actie maar ook een diepgaand verhaal en een vleugje melancholie. Zoals altijd verrast Jason Statham weer in een plot waarin de kijker voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Met recht een feel good movie van de bovenste plank.
Floortje
Wij als echte Statham film fans moesten ook deze natuurlijk zien! Natuurlijk komt er veel vechten in voor en zien we regelmatig het gespierde bovenlichaam van de acteur voorbij komen. Maar het heeft ook echt een verhaallijn.
Statham start als zwerver in de film, maar is inventief en zorgt ervoor dat hij een slaapplek in een appartement van een schrijver bemachtigd (die er een paar maanden niet is). Hij werkt zich op bij de lokale maffiose en zorgt dat hij geld incasseert op zijn effectieve manier. Hij probeert met dit geld ook zijn voormalige zwerver vrienden te ondersteunen. Ook de plaatselijke non die de daklozen eten biedt wordt niet met rust gelaten… Kan een non in romantiek geloven met een crimineel?
Anoniem
Beide zijn we grote Statham-liefhebbers, maar dit is toch wel een van de mindere films van hem. Het verhaal is matig, weinig actiescènes en zit weinig diepte in de film.
Een matige 5,5
Anoniem
Slechte film, langdradig verhaal en weinig actie. Meer een drama. Jammer van Jason Statham....
Anoniem
Fans van Jason Statham moeten deze film gezien hebben. Hij speelt zijn rol goed zoals altijd. Het verhaal is in het begin vaag maar wanneer de actie echt begint wordt deze wel duidelijk. De vechtkunsten zijn super om te kijken. De non is wel een tegenvaller, daar hadden ze wel een knapper vrouwtje mogen zoeken. Maar al met al een goede film
Anoniem
Jason Statham in de rol van Joey Jones, een soldaat die door een traumatische gebeurtenis de zelfkant van het leven opzoekt in de straten van London.
Statham vervalt toch enigszins in zijn klassieke rol van vechtbaas voor de schijnbare goede zaak, die dan toch weer illegaal is.
Een herkenbare rol uit The Transporter, waarbij een vleugje menselijkheid in de vorm van een affectie voor een non en mensen die zichzelf zijn verloren of slachtoffer zijn geworden van onmenselijke fenomenen die onze moderne maatschappij ook voortbrengt.
Er zijn zowaar tranen te zien bij de stoere Statham. Uiteindelijk ruimt Statham op gebruikelijke wijze de rommel weer op, wat kijkers die films van hem kennen niet zal verbazen. Al met al voor de liefhebber van de (herkenbare) stijl van Jason een aardige film, helaas geen echte verrassing. Misschien een gemiste kans.
Anoniem
Dit was zeker een hele goede film. Jason Statham speelt ook hier weer een fantastische rol. Hij speelt hier met veel gevoel en veel verschillende emoties, maar toch blijft hij de harde actie-man. Film heeft geen heel verfrissend verhaal, maar weet je toch te boeien tot het einde, doordat het verhaal je wel pakt.
Anoniem
Jason Statham in de rol van Joey Jones, een soldaat die door een traumatische gebeurtenis de zelfkant van het leven opzoekt in de straten van London.
Statham vervalt toch enigszins in zijn klassieke rol van vechtbaas voor de schijnbare goede zaak, die dan toch weer illegaal is.
Een herkenbare rol uit The Transporter, waarbij een vleugje menselijkheid in de vorm van een affectie voor een non en mensen die zichzelf zijn verloren of slachtoffer zijn geworden van onmenselijke fenomenen die onze moderne maatschappij ook voortbrengt.
Er zijn zowaar tranen te zien bij de stoere Statham. Uiteindelijk ruimt Statham op gebruikelijke wijze de rommel weer op, wat kijkers die films van hem kennen niet zal verbazen. Al met al voor de liefhebber van de (herkenbare) stijl van Jason een aardige film, helaas geen echte verrassing. Misschien een gemiste kans?
Anoniem
Een mooie film van onze vriend Statham. Een hele ander soort film met veel gevoel en emotie. Ook eens leuk om te zien bij deze krachtpatser. Opbouw van de film is erg goed en het hele verhaal is doorspekt van iemand die niet weet hoe hij alles weer op de rit moet krijgen. Maar na het in zijn ogen weer enigszins recht maken van wat fout was. Wordt hij toch opgepakt en draait hij op voor zijn desertie. Ik ben van mening dat ook hier een boodschap in de film ligt die voor velen van toepassing zou moeten en kunnen zijn. Ik raad deze film aan!!
gerline
Een prachtige film. Ik geef de film een 9. Dit omdat er verschillende facetten naar voren komen. Het is een actiefilm, maar eigenlijk ook een romantische film. Er zit een diep verhaal in waarin mensen dingen doen die ze doen. Dat zorgt ervoor dat wanneer mensen dit gaan delen, ze dichter bij elkaar komen. Het einde was niet te verwachten, maar wel passend bij de film.
Anoniem
Ik vond deze film met Jason Statham een prima film. Toch ook actie met daarbij een goed verhaal. De verhaallijn met de non was echt heel goed. Ik vond de film niet traag want dat hoorde bij de verhaallijn. Hij is goed geacteerd en wat mij betreft een aanrader, voor Jason-fans. Het mag ook wel eens wat minder aan geweld zijn, dit was gedoseerd door de hele film heen.
Anoniem
Gewoon weer een goede Statham-film, misschien wat minder actie, maar wel weer meer verhaal. Van het begin tot het eind een vermakelijk verhaal, met voldoende spanning en afwisseling. Vind de vergelijking met Crank of Transporter niet terecht. Terwijl die films veel meer draaien om de snelle actie, staat in deze film veel meer het verhaal centraal. Uiteraard wel heel herkenbaar, 1 man tegen de rest en uit op wraak.....
Joyce
Niet echt een hele harde actiefilm, wat je misschien wel gewend ben van Jason Statham. Echter wel een leuke film om naar te kijken en het verhaal valt ook zeker niet tegen. Zeker een film die ook voor dames geschikt is al prefereer ik wat meer vechtscènes.
De rol van Jason vind ik leuk neergezet, al had het verhaal en zijn personage wat meer uitgediept kunnen worden. Zeker geen slechte film, lekker voor op een zondagmiddag
Anoniem
Spannende film met een onverwacht einde.
Anoniem
Niet echt een die hard Jason Statham-film, maar wel een feel good movie voor mannen! Verhaal mist wat diepgang, maar dat is ook niet echt nodig. Ik heb me geen minuut verveeld. En ook nog een open einde, wat wil je nog meer? Kun je rustig voorstellen om samen met je meisje te kijken. Voor allebei wat wils.
mario
Dat was weer dik in orde. Een prima Statham film. Ruwe bolster, blanke pit. Het enige dat men zo kunnen missen is de mobiele actie. Maar deze film is uitzonderlijk wegens de gevoelige menselijkheden. Uiteindelijk weinig gevechtsscènes, maar dat heeft deze film echt niet nodig. Ik kijk al uit naar de volgende.
Harry
Crank, Transporter, dit zijn de films die we kennen met Jason in de hoofdrol. Hummingbird kan in het rijtje worden toegevoegd. Geen topper, simpel verhaal, aardige actie. Niets meer, niets minder. De tegenhanger van het geweld is nu een non die Jason op het rechte pad wil brengen. Leuk bedacht maar toch allemaal net iets te traag gefilmd en niet heel realistisch. Voor een avondje film kijken kan het net.
loading