Daglicht (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De ambitieuze advocate Iris moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en die van strafpleiter in soms...
Daglicht

Daglicht

Thriller Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2013 Duur: 1 u 50 min

De ambitieuze advocate Iris moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en die van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje Aron. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Daglicht aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Wat een goede film! Het verhaal zit zeer sterk inelkaar. De film neemt je mee, laat je gedachten met het hoe-en-waarom bezig gaan. Prima einde en Sterk acteerwerk. Ik vind het een aanrader!

Reviews

Anoniem
Daglicht is een erg spannende film, waarin in het begin veel vraagtekens opgeroepen worden. In de loop van het verhaal wordt alles duidelijk. Goede acteurs en goed geregisseerd. Jammer dat niet alle onderdelen in het verhaal duidelijk worden en er een redelijk open einde aan het verhaal gebreid is. Al met al een leuke film om een keer te kijken. Aandacht bij het verhaal is wel vereist.
Anoniem
De beste Film die ik ook gezien heb!! Angela Schijf is zo goed!! Ik heb deze film nu inmiddels al zeker 10 keer gekeken en hij blijft FANTASTISCH
Maarten
Er wordt gepoogd om er een vlotte film van te maken maar het is allemaal veel te saai en voorspelbaar. Welke idioot heeft dit verhaal geschreven? Saaimans. Snurk.

De ene na de andere afgelikte boterham, Moniek vd Ven, Thijs Romer, Angela Schijf passeert de wat de ordinaire revue.

Er zijn toch wel betere films gemaakt. Dit niemendalletje is er in ieder geval een om snel te vergeten.
Anoniem
Mooie film. Vind dit keer einde film leuker dan einde boek
Anoniem
Film is een plezier om naar te kijken, als je het boek gelezen hebt komen misschien niet alle karakters goed uit de verf. De ijzersterke cast en hun acteerwerk maken dat goed. Het plot is natuurlijk ijzersterk en dat komt in de film ook goed terug.
Mirjam
Een hele goede een ook zeer spannende Nederlandse film met super acteerwerk van Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huet. Verrassende wendingen in het verhaal en een dito slot. Aanrader!
Anoniem
Goede Nederlandse film
Anoniem
Goede film! Boeit van begin tot eind. Deze film zet Nederland weer op de kaart.
Lynn
Wow! Ook ik ben sceptisch ingesteld ten opzichte van Nederlandse films! Deze film heeft mij echter overtuigd over het feit dat ik geen vooroordelen moet hebben over NL-films. Daglicht vond ik een ontzettende spannende en aangrijpende thriller. Echt een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt. Ook een pluim voor de acteurs in deze film... Nogmaals WOW! Een echte aanrader!
Anoniem
Spannende film. Ondanks dat hij best lang duurt is het eigenlijk zo voorbij. Ook het einde is erg verrassend. Dat had ik toch niet verwacht. Er zit een goed verhaal in. Zou hem zeker aanraden aan anderen. Angela Schijf en het kleine jongetje acteren ook goed. Kortom, gewoon huren deze film!
Joyce
Een supergoede Nederlandse film! Eindelijk weer eens echt kwaliteit van onze eigen bodem! En ontzettende complimenten voor Angela Schijf, ze rockt deze rol als een malle! Echt enorm goed gedaan en fantastisch acteerwerk! Deze film is een absolute aanrader, het verhaal neemt je helemaal mee van begin tot het einde en laat je niet meer los. Ontroerend verhaal en erg goed in elkaar gezet, goede acteurs. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een must-see film is.
Sandra
Eindelijk weer een geweldige Nederlandse film!
Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht met Angela Schijf in de hoofdrol! Begin is even een beetje doorbijten maar later wordt alles helemaal goed gemaakt. Het eind is toch wel heel verrassend! Ik zou zeggen pak een lekker biertje en geniet van een geweldige Nederlandse film!
Anoniem
Een van de beste Nederlandse films die ik ooit gezien heb. Dit is een film waar je naar blijft kijken en die je niet af kunt zetten. Supergoed acteerwerk van Angela, Fedja en de nog maar 9-jarige Daniël. Goed dat autisme een keer belicht wordt in en film. Mensen leren hier ook meteen wat over. En wat een verrassende wending aan het einde. Zeker een aanrader voor iedereen.
Anoniem
Goede en spannende Nederlandse film die geen moment saai wordt en niet te voorspellen is. Goede acteurs en goed verhaal. Ook interessant om te zien hoe en wat autisten zien of denken of doen. Ik vind de film echt een aanrader!
Anoniem
Dit is een erg goede film. Zeker voor een Nederlandse film is het erg goed in elkaar gezet. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is uitstekend. De film duur bijna 2 uur, maar het wordt geen moment saai, omdat je het verhaal goed probeert te volgen en omdat je benieuwd bent hoe het nu eigenlijk in elkaar zit. Een aanrader!
Anoniem
Spannende, ontroerende film mede door het sublieme spel van Fedja van Huet, die ik in eerste instantie niet herkende in zijn rol als autist. Ook Angela Schijf speelt zeer goed een betrokken de advocate, op zoek naar een tragedie uit het verleden.
Zeer de moeite van het kijken waard; de film kan zich meten met de beste Scandinavische films.
Ik geef een 9 voor de acteurs en een 7 voor het verhaal.
Anoniem
Goede Nederlandse, spannende film. Als je eerst het boek hebt gelezen is het geen aanrader om deze film te zien. Einde en deel van het verhaal klopt totaal niet met het boek. Ondanks dat toch een goede film.
Jeffrey
Een prachtige Nederlandse film, die goed in elkaar zit en een mooie verhaallijn heeft. Mooie rol van Angela Schijf en Daniël Verbaan jr. die de karakters goed neerzetten. Had het boek gelezen en vond het leuk nu de beelden erbij te zien. Zeker aan te raden voor een Nederlandse thriller.
Anoniem
Een on-Nederlandse film. Niet wat ikzelf verwacht bij het kijken naar een Nederlandse film. Maar aangenaam verrast. Echt spannende film, een onverwachts einde. Goed acteerwerk van de acteurs. Was meer dan de moeite waard.
Anoniem
Aardige Nederlandse speelfilm met Angela Schijf, Iris, in de hoofdrol als alleenstaande moeder. Zij is advocate als beroep. Haar zoontje heeft gedragsproblemen. Iris komt er achter dat zij nog een broer heeft, die in een TBS kliniek zit. Omdat zij gelooft in zijn onschuld, probeert Iris hem vrij te pleiten. Echter stuit zij op de keiharde werkelijkheid, die haar de vrijpleiting bijna onmogelijk maakt.
Anoniem
Film is in het begin nogal saai, maar gaandeweg steeds spannender. De spanning wordt op een gegeven moment erg hoog. Sommige scènes vind ik echt niet echt overkomen en erg gespeeld. Nederlandse film en ook dat maakt het leuk om naar te kijken. Lekker geen ondertiteling. Ontknoping zeer ingewikkeld, hoe krijgt de schrijver het verzonnen. Wel wat weinig romantiek.
Anoniem
Redelijke film niet top, wel een verassend einde.
Al met al mij niet verveeld. Het verhaal is eigenlijk zeer goed, de uitvoering redelijk.
Echt spannend wordt het niet, wel verbazingwekkend.
Liselotte
Iedereen kent Angela Schijf van Flikken Maastricht en Fedja Huet van oa Penoza. Maar de rol die hier wordt neergezet is verbluffend. Zeker voor een Nederlandse film ben ik zeer verrast! Bij een hoop films kan je voorspellen hoe een film afloopt maar bij deze was ik sprakeloos. Voor iedereen een aanrader!
Anoniem
Goede film. Sterk gespeeld met een goede plot. Het blijft spannend tot het einde. Een aanrader.
Anoniem
Waow, dit is de, of in ieder geval 1 van de, beste Nederlandse films ooit gemaakt. Goed verhaal, goed acteerwerk (zeer goed zelfs) en spannend van begin tot einde. Schijf zet haar rol weer super neer en Huet is van eenzame klasse! Dit is zeker een MUST see movie! Als je en avond spanning en sensatie wilt, kijk deze film!
Anoniem
Nog nooit heb ik met zoveel spanning een Nederlandse film gekeken. Het is een grote puzzel waarbij richting het einde iedere keer een stukje wordt opgelost. Het acteerwerk van Angela Schijf vind ik in deze film beter dan ooit. Zeker een aanrader en geen moment saai! Ook het einde vond ik zeer verrassend!
Maya
Erg goede film. Super acteerwerk van Fedja van Huet. Ik herkende hem eerst niet eens. Erg spannend opgebouwd en een verrassend verhaal. De film boeide mij van begin tot eind. Zeker een aanrader voor wie van een spannende Nederlandse film houdt. Zo mogen er meer gemaakt worden.
loading