Flight: De ervaren piloot Whip Whitaker krijgt tijdens een vlucht te maken met een ernstig technisch mankement. Het toestel raakt onbestuurbaar en de meer dan 100 inzittenden raken in paniek. Het lukt Whip om een noodlanding te maken en het aantal doden blijft beperkt tot 6. Whip wordt alom geprezen, totdat in het ziekenhuis blijkt dat er sporen van alcohol en drugs in zijn bloed zitten. De vraag rijst of het ongeluk werd veroorzaakt door verwijtbaar gedrag van Whip.
×
Flight
De ervaren piloot Whip Whitaker krijgt tijdens een vlucht te maken met een ernstig technisch mankement. Het toestel raakt onbestuurbaar en de meer dan 100 inzittenden raken in paniek. Het lukt Whip om een noodlanding te maken en het aantal doden blijft beperkt tot 6. Whip wordt alom geprezen, totdat in het ziekenhuis blijkt dat er sporen van alcohol en drugs in zijn bloed zitten. De vraag rijst of het ongeluk werd veroorzaakt door verwijtbaar gedrag van Whip.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, België
×
Reviews (29)Flight
Geschreven door: Anoniem
   12-10-2013
Flight is een heerlijke meeslepende film met Denzel Washington in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal over piloot Whip Whitaker (Denzel) die op een opmerkelijke manier een noodlanding moet maken met zijn vliegtuig. Maar was dit een noodlottig ongeluk of kwam het toch door de verslaving van Whip waar hij mee te kampen heeft. Whip zegt dat het een ongeluk was, maar de onderzoeksraad denkt daar toch anders over... Is hij de held of toch de veroorzaker van dit alles? Ik zou zeggen ga hem kijken en laat je letterlijk meeslepen in deze fantastische film met een opmerkelijk en ontroerend eind. Ik geef de film een dikke 9 mede door het goeie acteerwerk van Denzel Washington.
Geschreven door: Christel
   24-09-2013
Ja, hoor, daar is ie weer: Denzel Washington is de captain! Mooie film. Genoeg spanning, afwisseling en het echte leven erin. Lijkt heel voorspelbaar maar is het niet. Serieus en ook een vleugje humor erdoor, maakt een mooie mix en is zelfs inspirerend op het einde. Geen spijt van dat ik hem na lang twijfelen toch heb gehuurd.
Geschreven door: Anoniem
   30-08-2013
Goede film en in het begin weet je ook meteen waar de film over gaat. Ik vind hem zelf erg spannend, en de film is ook goed in elkaar gezet qua special effects. Niet dat het nep lijkt. Je wordt in deze film ook meegesleurd. En het lijkt net alsof je in de film zelf zit. Spanning, sensatie en actie in 1 film en nog eens met een geweldige acteur, Denzel Washington! Zeker een aanrader voor degene die van deze films houden.
Geschreven door: Anoniem
   29-08-2013
Goede film. Vele spannende momenten, zoals uiteraard het moment waarop het vliegtuig onbestuurbaar wordt en de daarna onvermijdelijke crash. Oke, misschien niet helemaal realistisch: een vliegtuig met passagiers dat ondersteboven vliegt, maar spannend is het wel! Denzel Washington is sowieso een geweldige acteur, en zet ook weer een knap staaltje acteerwerk neer en laat goed zien hoe de denk- en werkwijze kan zijn van iemand met een drank- en drugsverslaving. Kortom, een film die de moeite waard is om te huren.
Geschreven door: Arvin
   19-08-2013
Wat een topfilm. Geeft goede inkijk in de denkwijze van een drunk. Ook was het inderdaad wel goed geweest als Denzel een oscar had gekregen. Minpunt: wat feitelijke details zoals bijvoorbeeld het op de kop vliegen kan in het echt, echt niet. Maar verder bleef het verhaal constant boeien.
Geschreven door: Anoniem
   14-08-2013
Goede film.
Geschreven door: Alex
   13-08-2013
Erg goede film. Had er een heel ander idee bij toen ik hem huurde. Het is een drama maar ook met hilarische scènes en aangrijpende scenes. Zoals het geweldige rolletje van John Goodman en de pijnlijke eerste confrontatie met zijn zoon. Denzel als vanouds een klasse acteur die nooit verveelt en zelden slechte scripts accepteert. Zien.
Geschreven door: Roelof
   11-08-2013
Een toffe, onderhoudende film met goed acteerwerk van Denzel Washington. De titel is ook een treffende zinspeling op de inhoud - het (fatale) vliegtuigongeluk en de vlucht van de hoofdpersoon voor zijn problemen, de onderzoekers en de media... Alleen jammer dat het plot geen enkele spanning weet vorm te geven aan de (werkelijke) toedracht(en) van het ongeluk.
Geschreven door: Maya
   11-08-2013
Interessante film die blijft boeien. Goed acteerwerk van Denzel Washington. Uiteraard is het stuk met de vliegtuigcrash indrukwekkend. Het laatste gedeelte van de film viel me tegen, echt Amerikaans. Al met al een aardige film maar had wel wat spectaculairder gemogen. Ik geef hem een 7.
Geschreven door: Paul
   07-08-2013
Flight! Ik had er naar uitgekeken, veel previews gezien, Denzel bij Graham Northon in de show horen vertellen over de film en toen kijken. Begint goed, maar gaande de film begin je, althans ik, het verhaal wat langdradig te vinden. Hij, Denzel, blijft problemen hebben met zijn alcoholverslaving en op een of andere manier kwam dat bij mij niet over. Viel mij dus al met al wat tegen. Zeker geen film die ik een tweede keer zal kijken en dat kan ik van andere films met Denzel niet zeggen. Dus een 6 je.
Geschreven door: Kylie
   01-08-2013
Ik heb deze film gezien en ik vind het een zo'n mooi verhaal hebben, goede acteurs ook spelen er in. Ik wou hem al graag in de bioscoop zien, maar ik was daarmee te laat. Alsnog gehuurd en ik heb er geen spijt van, wat een goed verhaal zeg! Ik geef deze film een dikke verdiende 10!!!!
Geschreven door: Anoniem
   30-07-2013
Denzel Washington zet in deze film weer een goede prestatie neer. Een film met actie en drama. Alcoholisme speelt in deze film een belangrijke rol. Een toppiloot die aan de ene kant een held is en aan de andere kant wordt aangepakt op zijn probleem. De film heeft mij van het begin tot het eind kunnen boeien. Ik kan 'm zeker aanraden aan mensen die van actie/drama films houden.
Geschreven door: Anoniem
   24-07-2013
Indrukwekkende actie dan wel rampenfilm met goed acteerwerk. Denzel Washington was zeer goed in z'n rol. Normaal gesproken speelt hij altijd 'the good guy', maar in deze film net het omgekeerde. Tot het laatste moment blijft dit zo, maar het tij keert op het allerlaatste moment. Dan spelen de gevoelens een grote rol die voor een ommekeer zorgen.
Geschreven door: Geert
   23-07-2013
Goede solide film die wordt gedragen door een steeds beter wordende Denzel. In elk van zijn rollen komen dezelfde trekjes voor, die hem zo typeren en een groot acteur maken. De film gaat over een vliegtuigcrash, waarbij Denzel als piloot door zijn koelbloedig optreden het vliegtuig weet te beschermen tegen een grote crash en zo vele mensen redt. Maar het echte verhaal is dat van een dronkaard. De film toont een mooie balans tussen euforie, passie, lafheid, vluchten en op het einde toch opnieuw fierheid. Een aanrader.
Geschreven door: Anoniem
   21-07-2013
Denzel Washington is weer geweldig. Zoals altijd. Maar in een geheel andere rol dan dat wij normaal van hem gewend zijn: hij speelt hier namelijk grotendeels een egoïstische en nogal arrogante man. Men denkt dat hij een held is, maar hij leeft zijn leven op een nogal destructieve manier. Het eind is verrassend. Eigenlijk komt aan het eind alles bij elkaar: waarom alle mensen in de bijrollen voorbij zijn gekomen. Heel goede film!
Geschreven door: Hans
   19-07-2013
Het is even wennen om Denzel Washington in de rol van anti-held aan te treffen. We duiken met hem meteen in het ruige leven van seks, drugs en drank. Sommige beelden verdienen een extra icoontje, wat ik op grond van de voorinfo niet had verwacht. Zijn acteerwerk is echter zo goed als ik van hem gewend ben. Het kost geen moeite om in het verhaal te komen en de film blijft boeien tot het einde. Over de rol die het Amerikaanse, evangelisch christendom krijgt toebedeeld, zullen de meningen verdeeld zijn. Als christen valt me op dat het nadrukkelijk aanwezig is zonder dat het de levensloop van Whip Witaker werkelijk beïnvloed. Welke boodschap hier van uitgaat, is voor meerdere uitleg vatbaar.
Geschreven door: Laurie
   17-07-2013
Interessante, vermakelijke film. Een film die gaat over alcoholverslaving, gerechtigheid en heldendaden. De film brengt je ergens anders dan je verwacht. Het is een film met een les. Prima film voor een leuke avond.
Geschreven door: Anoniem
   13-07-2013
Prima dramafilm. FF een advies: Persoon hieronder vertelt eigenlijk al de hele film. Zou ik ff overslaan ;-).. Maar goed, als je van drama houdt en goed acteerwerk waardeert is dit wel een aanrader. Film gaat over een piloot die door een rampzalige gebeurtenis zijn hele leven op zijn kop ziet gaan.
Geschreven door: Ries
   06-07-2013
Hadden de trailer gezien, die beloofde ons inziens wat spanning. Maar wij vonden de film meer naam dan daad. Heus een goede film, maar weinig spectaculair. Het drankprobleem van de hoofdpersoon speelt eigenlijk geen rol bij een noodlanding die hij moest maken en hij deed dit op onnavolgbare wijze. Hij moet alleen bewijzen dat drank hier niets mee heeft te maken. Het valt hem zwaar zijn verslaving op te geven. En eigenlijk gaat daar de hele film over. Waanzinnig goed geacteerd, dat wel.
Geschreven door: Anoniem
   29-06-2013
Flight is een erg goede film. De film begon erg spannend en verrassend. Daarna begon de film eigenlijk. Het is in de hele film niet zeker wat er gaat gebeuren, dat maakt de film erg spannend. Je kan bij de film een eigen mening maken, of het ongeluk de schuld is van de piloot of niet. Kortom, een goede film!
Geschreven door: jessica
   28-06-2013
Een goede acteur, Denzel, zoals altijd, maar ik vond de film wat minder. Het begin is erg spannend, maar daarna wordt het erg langdradig. De film gaat over de crash en hoe dat nou echt is gebeurd.De overige acteurs doen het ook prima maar het verhaal blijft lang waardoor het echt saai wordt. Ik geef de film een 6
Geschreven door: Bengt
   25-06-2013
Schitterende film met Denzel Washington. Een hele goede acteur naar mijn mening. Spannend begin met vliegtuigongeluk en daarna de afwikkeling ervan. Het onderzoek, wie is schuldig? De maker van het vliegtuig, de vliegtuigmaatschappij of de piloot? De film neemt elke keer weer een andere wending dan je zou denken. Maar eerlijkheid duurt het langst!
Geschreven door: Anoniem
   24-06-2013
Een goede film zoals altijd met Denzel. De film blijft tot het eind interessant. En de scène van het vlieggedeelte is erg goed. Valt weinig over te zeggen voor de rest! Is een aanrader deze film en in ieder geval niet zonde van je geld.
Geschreven door: Kris
   23-06-2013
Denzel Washington schittert weer in deze film, nu als alcohol verslaafde lijnpiloot. Als het vliegtuig door mechanische pech noodgedwongen lijkt neer te storten redt hij het vliegtuig door zijn koelbloedige acties. Tijdens de crash sterven er echter mensen en zo wordt er een grondig onderzoek ingesteld naar de oorzaak en de schuldige van deze ramp. Ijzersterke film, dikke aanrader.
Geschreven door: Eloy
   22-06-2013
Super goed!!! Afspeelduur is 2:12:55 Just saying ;)
Geschreven door: Anoniem
   21-06-2013
Hoewel ik een zeer grote fan ben van Denzel Washington, is deze film beneden zijn doen. Het is een langdradige film geworden over een aan alcohol verslaafde piloot. Heb een aantal malen gedacht om de film te stoppen. Geen aanrader. Meer een 1 euro film.
Geschreven door: Anoniem
   20-06-2013
Een film met Denzel is altijd goed, en hier weer het bewijs!!! Ik was van begin tot einde geboeid met deze mooie en indrukwekkende film. Zou hij op waarheid berust zijn!? Met name het einde is erg mooi een persoon die (ook al aan de late kant misschien) zijn falen inziet en niet ten kosten van andere (ook al zijn ze dood) vooruit wil komen heeft mijn respect!!! Ik raad deze film iedereen aan!!!
Geschreven door: Alexander
   19-06-2013
Robert Zemeckis, de regisseur van onder andere "Beowulf" en "A Christmas Carol", vertelt met "Flight" een sterk verhaal. Het scenario is uitstekend, er wordt overtuigend geacteerd, de speciale effecten zijn geloofwaardig, de personages worden voldoende uitgewerkt en de dialogen klinken realistisch. Denzel Washington neemt de hoofdrol voor zijn rekening en hij doet dit op voortreffelijke wijze. Aanrader!
Geschreven door: Nicole
   18-06-2013
Flight is een hele mooie neergezette drama film over de piloot Whip Whitaker, die passagiersvliegtuigen bestuurt. Na zijn zoveelste vlucht komt hij onverwachts terecht in een noodsituatie waarbij hij een waanzinnig goede en gewaagde noodlanding moet maken, waarbij hij bijna van alle passagiers het leven redt. Denzel Washington (Whip) zet een uitstekende acteerprestatie neer in deze film, en daarom ook zeer terecht dat hij de black Reel Award en de NAACP Image Award gewonnen heeft voor Beste acteur en Beste acteur bewegende (Motion) beelden. Denzel Washington was voor vele Awards genomineerd. Deze film laat ook weer duidelijk zijn hoe de vliegtuigmaatschappij op een geniepige manier probeert er onderuit te komen, uiteindelijk is toch de boodschap "eerlijkheid duurt het langst"! Nadat Whip als held wordt gezien en er een uitgebreid onderzoek plaats gaat vinden naar de oorzaak van de crash, komt Whip beetje bij beetje in het negatieve spotlight te staan. Vervolgens komt hij in een neerwaartse spiraal terecht. De film is erg mooi gefilmd en het verhaal is ontroerend, spannend en erg goed neergezet. Vooral de noodlanding was waanzinnig in beeld gebracht. Nogmaals terecht een goede film met Denzel in een prachtige rol. Zeker een aanrader wat mij betreft!!
Schrijf zelf een review
loading