Outlander (2008) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet...
Outlander

Outlander

Actie Sciencefiction Avontuur
Taal: Engels Jaar: 2008 Duur: 1 u 50 min

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Outlander aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
This is one of the best films I've seen about Viking History and how it has some common elements with a couple other films and its not untasteful or too brute or too wishy washy. I like this Science Fiction version of Lady of the Lake with a couple other elements from such. The action is intense, the acting is superb and the nature scenes are gorgeous. You grip the edge of your chair and almost drop your glass of beer... A definite topper in the Celtic Science Fiction/Fantasy genre.

Reviews

Alexander
Outlander is een Amerikaans-Duitse coproductie geregisseerd door Howard McCain. Het verhaal is leuk en wordt sfeervol in beeld gebracht. Er wordt overtuigend geacteerd door o.a. John Hurt, Jack Huston, Sophia Myles en Jim Caviezel. Ron Perlman is te zien in een leuke bijrol. De decors en de landschappen zien er goed uit. Het camerawerk is in orde. De dialogen zijn aanvaardbaar. Er is voldoende actie, romantiek en spanning. De speciale effecten (vb.: landschappen, vechtscènes) zijn over het algemeen overtuigend. En toch is er naar mijn gevoel één groot probleem: de houterige monsters zien er bijzonder grotesk en fake uit en bewegen erg onnatuurlijk, wat hun geloofwaardigheid niet echt in de hand werkt. Spijtig genoeg zijn er heel wat scènes met deze monsters en in haast geen enkele scène weten deze creaturen te overtuigen. Met een groter budget voor speciale effecten was deze film beslist een heel pak beter geworden. Wat mij betreft een gemiste kans...
Nicole
Outlander is een Amerikaanse film uit 2008, van regisseur Howard McCain, de opnames voor deze film werden gemaakt in Canada. Outlander is een goede film met een leuk en apart verhaal, in deze film wordt nl. actie gecombineerd met science fiction en fantasie, wat ik zelf echt geweldig vond. Het ene moment begeef je je tussen de Vikingen en dan krijg je Sc. fiction erdoor, en valt er een man met een ruimtevaartuig en stort neer in het meer (De Fjorden) in Noorwegen. De hele setting en sfeer in deze film is erg goed in elkaar gezet en gefilmd. Vooral acteur James Caviezel als Kainan, en Jack Huston als Wulfric zetten een perfecte acteerprestatie neer, zelfs Ron Perlman als Gunnar komt nog voorbij. Een film die gezien moet worden, juist omdat het een aparte combi is van verschillende genres is deze film geschikt voor veel kijkers. Een beetje vergelijkbaar met een ruige Vikingen verhaal met wat van o.a. de films Aliens en Predators. Ik ben er fan van, avontuur en sc. fiction ineen, Perfect!!
Anoniem
Deze film combineert mijn 2 favoriete genres: science fiction en een historische setting.
Het verhaal klinkt eenvoudig: een soldaat van een andere planeet met een verder gevorderde beschaving (qua technologie dan) stort met zijn ruimteschip neer op aarde ten tijde van de Vikingen (ongeveer 700 na christus). Deze soldaat (gespeeld door Jim Caviezel, bekend van de film The Passion of Christ en de TV-serie Person of Interest) wordt gevangen genomen door de lokale bevolking. Hij moet zich dan in een voor hem primitieve cultuur staande zien te houden. De reden van de crash van het ruimteschip wordt later bekend gemaakt.

Ik zal verder het plot niet verklappen.

Ik vond het een spannende film. Zeer vermakelijk met actie, humor en nog een kleine romantische zijsprong. Goed geacteerd en zeer geloofwaardig (voor zover dat kan bij dit soort films). Al met al vond ik het een prima film voor de zondagmiddag.
loading