Kauwboy: De 10-jarige Jojo neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt 'm voor zijn vader Ronald verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.
×
Kauwboy
De 10-jarige Jojo neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt 'm voor zijn vader Ronald verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.
Details
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland
×
Reviews (6)Kauwboy
Geschreven door: Albert
   19-02-2013
Leuke familiefilm met een realistisch, maar triest verhaal. Gaande de film wordt het één en ander de kijker duidelijk, waardoor de kijker emotioneel geraakt zal worden. Goed acteerwerk van zowel de jongen als de vader in de film. Wij hebben met onze kinderen een heerlijke kijkmiddag gehad en hadden achteraf spijt de film gehuurd te hebben in plaats van gekocht. Zeker het kijken waard.
Geschreven door: Anoniem
   17-02-2013
Onze zoon van 9 jaar had zich verheugd op een gezellig avondje film kijken met wat vriendjes. De jongen met de kauw leek hem wel wat. Onze zoon was erg teleurgesteld over de dronken, scheldende vader en het moeilijke einde. Zeker niet de film waar we als familiefilm op gehoopt hadden. Voor 9 jaar niet erg geschikt en geen gezellige film voor een ontspannen avondje. Voor ons erg teleurstellend en voor onze zoon heel verdrietig.
Geschreven door: Robert
   02-01-2013
Film is aan te raden voor kinderen van ongeveer 10 jaar. Het verhaal gaat vooral over vriendschap en relaties. In dit geval de relatie tussen een jongen en zijn huisdier (vogel) en tussen de jongen en zijn vader en moeder(!). Het is een film die je raakt. Het is geen film voor mensen die actie willen zien, want er zit weinig actie in. Wat opvalt is het camerawerk dat anders is dan we gewend zijn in andere films. Dat geeft de film een extra dimensie.
Geschreven door: Anoniem
   18-12-2012
Wat een prachtige en ontroerende film. Voor jong én oud! Heel erg mooi gefilmd en met meerdere lagen. Zelf twee keer gekeken. Twee keer geboeid en geroerd. Een film om in te lijsten.
Geschreven door: Feline
   28-11-2012
Wat een mooie film - echt een aanrader! Ontzettend gelachen om het kauwtje, maar ook intens de eenzaamheid en het verdriet gevoeld van vader en zoon. Het raakt je en blijft je bij! Daarom ben ik het ook eigenlijk niet eens met categorisering als jeugd/familiefilm. Het meer Hollandse, eerlijke drama. Terecht veel prijzen gewonnen, knap acteerwerk en ook mooie filmmuziek!
Geschreven door: Marida
   30-09-2012
Zeer boeiende film. De (voornamelijk) passief agressieve houding van de vader geeft de film een beklemmend gevoel. Voor mij was de vriendschap van de jongen met het kauwtje extra ontroerend, omdat ik vroeger zelf als kind een tamme kraai had. Veel herinneringen aan mijn kindertijd kwamen terug. Overigens ben ik er zeker van dat de film voor alle kijkers ontroerend is, ook als je geen tamme kraai had in je jeugd. Absoluut een meesterstukje voor een low budget productie en zeer goed geacteerd.
Schrijf zelf een review