De Heineken Ontvoering (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983...
De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering

Misdaad Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 1 u 58 min

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtsstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Heineken Ontvoering aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Een supergave film. Zeker aan te raden en ook leerzaam voor de wat jongere generatie. Mijn dochter vond het zeer interessante. Ze heeft het boek gelezen en vond het spannend. Nu ook de film te hebben gezien is zij erg onder de indruk. Ik raad het iedereen aan om deze film te kijken.

Reviews

Anoniem
Ik vond het een mooie spannende film. Rutger Hauer zette Heineken goed neer. Zeker de moeite waard. Of het allemaal wel of niet op feiten is gebaseerd maakt niet uit voor de film, het is tenslotte geen documentaire.
Anoniem
Mooie en ook interessante film en natuurlijk niet helemaal 100% op waarheid berust, maar dat mag toch. Daar is het een film voor. Het is geen docu! Maar het verhaal is goed en het wordt ook zeer goed gespeeld. Het was dus zeker de moeite waard om de film eens een avondje te huren.
Anoniem
Film is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Het is alleen meer fictie dan werkelijkheid. Misschien was het beter geweest om de film een andere titel te geven, want de film op zich is best goed. Mensen zoeken terecht naar relaties met de echte ontvoeringszaak, maar dat moet je eigenlijk niet doen. Meester acteerwerk van Rutger Hauer, laat weer zien dat hij een van de besten is van Nederlandse bodem. Conclusie is dus; zeker het kijken waard maar raak niet teleurgesteld als het niet overeenkomt met de werkelijkheid.
Danielle
Een aardige film. Voor een Nederlandse film mooi neergezet. Het mooiste vind ik dat het een waargebeurd verhaal is en je zo achter de details van de ontvoering komt. Goed geacteerd. Ook de tijd is goed neergezet.
Anoniem
Aardige film. Spannend. Rutger blijft een acteur van grote klasse.
Marjan
Geweldige Nederlandse film, Rutger blinkt uit als Heineken.
Anoniem
Hauer zet een overtuigende Heineken neer. Feiten uit de media worden een geheel.
Moreno
Supergoede film, dikke ontvoering en waargebeurd ook nog. Door de enige echte Holleeder neus. Een aanrader.
Rene
Vond het een goede film. Kwalitatief uitstekend.
Erik
Goede Nederlandse film met een goed verhaal. Gelukkig niet veel gescheld en sex zoals vele andere films. Goede acteurs, goed script. Alleen ben ik het wel eens met de vorige schrijver. De naam Holleeder had er wel in voor moeten komen.
Peter
Het was een goed gemaakte film met goeie acteurs, alleen ik miste de naam Holleeder in de film of ze hebben een andere naam erbij verzonnen. Ik dacht ook dat de loods waar ze in vastgezet zijn ergens buiten een dorp was en niet erbinnen, voor de rest was het een vermakelijke film om naar te kijken.
Kees
Was onze eerste film op meJane.com en is supergoed bevallen. n 2 plukken film bekeken en dat werkte uitstekend.
Los daarvan een prima Nederlandse productie met aangrijpende momenten van mensen die we inmiddels via de media al uitgebreid kennen.
Errol
Verassend goede film voor weer een Nederlandse productie. Met name Rutger Hauer ondanks zijn toch wel beperkte tekst speelt zijn rol met veel overtuiging. De film heeft mij in ieder geval in ruime mate kunnen boeien.
Johan
Best een vermakelijke film, al moet daarbij gezegd worden dat er niet heel veel diepgang in zit. Heb gedurende de film continu gewacht tot er een climax kwam, maar die kwam maar niet. Hoogtepunt was toch wel Rutger Hauer, die op zeer overtuigende wijze Alfred Heineken neerzet als een kille zakenman.
Andre
Denk erom dat het NIET de verfilming van het boek is. Als je het boek hebt gelezen kan deze film wat tegenvallen. Desalniettemin toch een aardige film met goede acteurs.
Roland
Leuke film. Geen topfim maar wel vermakelijk. Goeie rol neergezet door Hauer.
Anoniem
Zeker een spannende film die een goed beeld geeft van het verloop van de ontvoering/gijzeling. Het acteerwerk is erg goed vind ik. De treiterijen zijn flink aanwezig.
We gaan wel weer aardig terug in de tijd, waarbij mobieltjes nog niet bestonden. Maar iedereen wel dezelfde rinkel van zijn vaste telefoon had.
Een goede Nederlandse productie. Geniet er van, wat mij betreft een dikke 8.
Gerrit Willem
Spannende film. Rugter Hauer speelde goed.
Marjolein
Een film die je van het begin tot het einde grijpt. De spanning is en blijft aanwezig mede dankzij de goede achtergrondmuziek. Het verhaal zit goed in elkaar. De eerste helft gaat naar de ontvoering en de 2e helft de jacht van Heineken op de ontvoerders. Daardoor is het verhaal goed verdeeld. Een ontvoering die Nederland in zijn greep heeft gehad in de jaren 80 en waar men nog steeds over spreekt, mede dankzij deze superfilm met een geweldige cast. Zeker de moeite waard om een avondje voor uit te trekken. Met een biertje erbij.
Ton
Hele leuke en goede film over de Heineken ontvoering, een leuke filmmiddag gehad.
Anoniem
Erg goede film over de ontvoering van Freddie Heineken. Hoewel het verhaal en de afloop bekend is, geeft de film een indringend beeld van wat de man heeft moeten doorstaan aan getreiter en onzekerheid over de goede afloop, drie weken lang. Over de gijzelperiode van zijn chauffeur vertelt de film niets; ook niet hoe het deze man verder ging, nadat hij bevrijd werd. Ondanks de bekende feiten is de film boeiend tot op het eind, voornamelijk door het sublieme, authentieke spel van Reinout van Scholten Aschat, als beginnend crimineel. Zeer aanbevolen en geen moment saai.
Eric
De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods. De film laat het spannende verhaal van de ontvoering en de jacht op de daders zien, maar biedt ook een kijkje in de psychologische machtsstrijd tussen Heineken en zijn ontvoerders.
Ruud
Een goede film waar we met plezier naar hebben zitten kijken, goede karakters en toch niet helemaal de waarheid. Leuk om een keer te zien dat ook online kijken tot deze tijd behoort, zeker voor herhaling vatbaar om op deze manier een film te huren, en je kan hem nog lekker stopzetten om een bakkie of een drankje te halen. Helemaal top.
Martin
Goede film, spel van Hauer ook top.
Brigitte
Aanrader! Verfilming van 's lands meest bekende ontvoeringszaak uit de jaren '80. Goede cast met een geweldige Rutger Hauer als Freddy Heineken. Ondanks het alom bekende verhaal en haar afloop, blijft de film boeiend en spannend tot het eind.
Bram
Voor ons Nederlanders is deze film toch een must see, aangezien de meesten de ontvoering destijds op de voet hebben gevolgd. Het bekijken van deze film geeft een mooi kijkje in wat er zich destijds heeft afgespeeld met Freddie. Het acteerwerk was zeer overtuigend en goed neergezet, ondanks dat het meerendeel van de cast bij mij onbekend was. Het filmwerk was ook van een goed niveau. Naar mijn mening mogen er best vaker van deze films gemaakt worden over historische gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Zoals gezegd, deze film moet je echt gezien hebben en krijgt van mij een 7.
Meip
Erg goede onderhoudende film met 'uiteraard' een geweldige rol van Rutger Hauer.
Meer spanning dan ik vooraf verwacht had, terwijl je toch eigenlijk al weet hoe het afloopt. De ontknoping op St. Maarten is wat ongeloofwaardig. Dat geldt ook voor de directe confrontaties van Heineken met zijn ontvoerders. Verder een mooi tijdsbeeld van auto's, kleding en omgang met elkaar.
Eva
Zeer goede realistische film, zeker voor Nederlandse begrippen. Indien je het boek hebt gelezen, moet je deze film ook echt zien. Leuk detail is de kleding etc vergeleken met de tijd van nu. Enige minpunt is dat weinig aandacht wordt besteed aan de rol van de chauffeur Ab Doderer. Kortom een echte aanrader!
Chico
Een leuke en spannende film. Zeker als je het boek al hebt gelezen. Het boek is erg goed verfilmd. Het is goed te volgen wie wie is. Het uiterlijk van de acteurs lijkt ook nog eens erg goed op de echte personen. Goed gecast en geacteerd! Je beleeft je echt weer in die tijd.
Robert
Een goede film meteen waargebeurd verhaal. Als je de info vanuit de media kent is het duidelijk te volgen wie wie is. De hoofdrol wordt zeer goed gespeeld door onze Rutger.
Rob
Goeie film, af en toe een beetje langdraderig. Zeker een aanrader.
Twan
Goede film. Goed geacteerd. Goed verfilmd waargebeurd verhaal. Het is toch een van de bekendste ontvoeringen van de wereld. Een aanbevolen film om te zien.
Peter
Prima Nederlandse film. De film begint heel spannend met de voorbereidingen en uitvoering van de ontvoering. Het gedeelte in de film dat erna komt is zeer onderhoudend. Men krijgt een kijkje achter de schermen: wat er moet zijn gebeurd in de weken dat Heineken werd vastgehouden en de speurtocht naar de daders. Rutger Hauer zet ijzersterk de personage Heineken neer. Ook de andere karakters zijn goed geacteerd. Al met al een heel goeie film.
Anoniem
Het personage van Heineken is goed neergezet. In mijn optiek zijn de andere personages weinig uitgewerkt, wat ervoor zorgt dat je niet of nauwelijks weet wie wat voor rol heeft. De verhaallijn is verwarrend; de fragmenten schieten van hot naar her.
Anoniem
Spannende goed opgebouwde Nederlandse film. Het stoort niet dat Holleeder niet als zodanig genoemd wordt. Rutger Hauer zet een geweldige rol neer als Heineken. Enige minpuntje is misschien het feit dat chauffeur Ab Doderer nauwelijks 'aan bod komt' in de film. Er mag dan wat fictie inzitten, het geheel geeft een goed beeld van de ontvoering toentertijd.
Anoniem
Mijn mening is dat hij perfect in het rijtje van Nederlandse hoogstaande films zoals Zwartboek en Oorlogswinter past en zelfs op sommige punten, zoals het acteerwerk en de beleving deze toppers nog wel overstijgt. Ondanks de wat mindere publiciteit een echte aanrader en een Must-See!
Anoniem
Aardige film, neigt naar een spannend jongensboek. Wel jammer dat Holleeder niet genoemd wordt. Ik heb het boek ook gelezen, de film mag er wezen. Grappig detail: check de biertap... (die in die tijd nog helemaal niet bestond!).
ingmar
Vlotte onderhoudende film over de ontvoering waar iedereen over gehoord heeft. Acteerwerk is prima en leuk om Nederland van vroeger weer eens te bekijken. Ik zou het geen thriller noemen, eerder een spannende film. Dit is gewoon een klassieker die je gezien moet hebben, ondanks dat het gewoon een normale film is.
Anoniem
Wat een geweldige film. Zeer goed gespeeld door alle acteurs!!! Echt een superfilm, aanrader voor iedereen!!
Anoniem
Heineken ontvoering. Dit is niet het waar gebeurde verhaal, maar wel een mooie film. Heel goed gemaakt.
Mari
Mooie Nederlandse film waarbij 4 jongens F. Heineken ontvoeren met als doel een flink bedrag aan losgeld te krijgen. F. Heineken laat het hier echter niet bij zitten............. Kijk zelf maar. Een echte aanrader, een stuk geschiedenis dat je niet mag missen.

Riet
Ik vind het een goed gespeelde film. Boeiend en een waargebeurd verhaal, dat spreekt mij ook aan.
loading