Hurricane: The Battle of Britain: In de zomer van 1940 lijdt de RAF zware verliezen in de luchtoorlog tegen de Duitse Luftwaffe. Poolse gevechtspiloten, die de vernietiging van hun vaderland zijn ontvlucht om in Engeland verder te vechten, worden ondanks hun gevechtservaring niet ingezet. Maar de situatie wordt nijpend voor de RAF en dan wordt het Poolse squadron toch de lucht ingestuurd. In oude Hurricane vliegtuigen vechten de Polen met een fanatisme en doodsverachting die de Nazi's nederlaag op nederlaag toebrengt.
×
Hurricane: The Battle of Britain
In de zomer van 1940 lijdt de RAF zware verliezen in de luchtoorlog tegen de Duitse Luftwaffe. Poolse gevechtspiloten, die de vernietiging van hun vaderland zijn ontvlucht om in Engeland verder te vechten, worden ondanks hun gevechtservaring niet ingezet. Maar de situatie wordt nijpend voor de RAF en dan wordt het Poolse squadron toch de lucht ingestuurd. In oude Hurricane vliegtuigen vechten de Polen met een fanatisme en doodsverachting die de Nazi's nederlaag op nederlaag toebrengt.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, BelgiŽ
×
Reviews (2)Hurricane: The Battle of Britain
Geschreven door: Maarten
   11-02-2020
Met die knakker uit game of thrones. De originele film was stukken beter. Je hebt het idee dat een stelletje dronkenlappen GB moet redden. Het komt maar niet goed op gang. Jammer er had meer ingezeten.
Geschreven door: Filip
   13-02-2019
Meeslepende oorlogsfilm met intense luchtduels. Een mooie hulde aan de Poolse piloten die voor de R.A.F. vochten. Spijtig dat zij in die tijd daar niet voor beloond werden.
Schrijf zelf een review
loading