De Eetclub (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een...
De Eetclub

De Eetclub

Drama Thriller 5.64
Taal:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2010 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 30 minuten

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar en voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

Huurprijs: €2,99 of 6 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Reviews (50)

5.64/10.0
6
Anoniem
10-10-2015
Te grote sprongen, kon mij niet inleven in Karin. Niet geloofwaardig genoeg. Ik kijk de hele tijd naar flarden met constant een spannend muziekje eronder ook wanneer het niet spannend is. Halina Rijn speelde wel goed.
10
Anoniem
17-09-2015
Heb net het boek uitgelezen en ben erg benieuwd naar de film..................
Het boek was erg spannend dus hoop dat de film dat ook is.
Laat mijn reactie op de film nog wel weten.
10
Anoniem
16-09-2015
Ik heb het boek niet gelezen, dus kan niet over de verfilming oordelen. Naar mijn mening was het een goede film! Veel beter dan sommige andere Nederlandse films! Ik vind het vooral heel goed dat je (zonder het boek gelezen te hebben) echt niet aan ziet komen wie het gedaan heeft! Verder echt superacteurs en actrices! Ik vond vooral Angela Schijf echt super om naar te kijken!!!
6
Anoniem
12-11-2013
Een leuke Nederlandstalige film, met een aangenaam bekende cast, die toch wel een beetje tegenvalt. Wel moeilijk te volgen in het begin, maar met een einde waarbij alle eerdere scènes tot zijn recht komen. Een aanrader als je van Nederlandse films houdt, anders zou ik lekker een andere film kijken.
7
Erica
16-05-2013
Eerlijk gezegd vond ik het boek beter/spannender dan deze film. Het had van mij allemaal wat complexer en mysterieuzer gemogen. Zeker geen slechte film en absoluut een goed verhaal. Een kleurrijk gezelschap aan acteurs. Overigens vond ik de acteerprestaties zeer goed maar dat mag je toch verwachten met zo'n cast. Kortom, geen Oscar-winnaar maar zeker de moeite waard om gezien te hebben.
6
Anoniem
09-02-2013
Deze film was aardig. Het is geen superfilm, maar toch leuk om gezien te hebben. Ik vind met name dat Thom Hoffman goed acteerwerk levert. De film gaat uiteraard over een eetclub bestaande uit een aantal stelletjes waarbij gedurende de film de onderlinge relaties nogal onder druk komen te staan en iedereen nogal wat geheimen verborgen lijken te houden. Veel plezier met kijken!
7
eefje
28-12-2012
Aangezien er zoveel goede acteurs meespelen in deze film had ik er veel van verwacht. Helaas viel hij een beetje tegen. Misschien kwam het omdat ik de film laat op de avond keek, maar ik kon mijn aandacht er moeilijk bijhouden. En je hebt eigenlijk wel alle aandacht nodig om de hele film te begrijpen. Toch krijgt de film een 7 omdat ik het al met al een spannend verhaal vond, met een verrassend einde.
7
Ernst
18-10-2011
Eerlijk gezegd had ik meer van deze film verwacht. Het verhaal komt wat moeizaam op gang, wat de film geen goed doet. Het acteerwerk is redelijk tot goed. Het slot van de film is dan wel weer verrassend. Ik zou deze film aanraden als je een echte fan bent van Nederlandstalige films, anders is 4,99 echt te veel geld voor deze film.
5
Anoniem
15-10-2011
Een echte Nederlandse film; acteerwerk matig (ondanks bekende namen) en veel sex. Verwacht niet de opbouwende spanning van het boek. Helaas geen aanrader.
7
Maurice
14-10-2011
Goed verhaal dat door de indrukwekkende cast goed wordt neergezet. Het verhaal neemt je mee naar de complexe verhoudingen binnen de Eetclub waarbij het boeiend is om te zien hoe verschillende persoonlijkheden hier anders op reageren. In mijn ogen een goede film, echter blijft het boek mijn voorkeur hebben.
6
Lotte
10-10-2011
Matige film van eigen bodem. Ik ben niet bekend met het boek, maar deze film is niet geweldig. Het begin is redelijk, maar vooral de introductie van de diverse personages is rommelig en zorgde in onze huize voor enige verwarring. Bracha van Doesburgh en Tom Hoffman spelen degelijke rollen, maar de rest van de cast is niet veel soeps. De film is wel redelijk sfeervol, ziet er qua cinematografie aardig verzorgd uit, maar schiet in het matige tweede gedeelte toch behoorlijk tekort. Het verhaal wordt op een gegeven moment nogal vergezocht. En ietwat ongeloofwaardig. De grootste storende factor is echter het gebrek aan fatsoenlijke dialogen. Het komt er soms wel hakkelend uit bij sommige mensen en de gesprekken lopen daardoor ook niet altijd even vloeiend.
Verder mist de film spanning en dat is toch wel een cruciale factor voor een thriller. Ja de eetclub is misschien nog wel meer een soort van soap, met al dat soort van acteurs, dan een echte thriller en eigenlijk is daarmee alles al gezegd.
5
Anoniem
22-09-2011
Het boek is een stuk beter. Dit hadden ze echt beter kunnen verfilmen. Ik vond het een enorme tegenvaller.
8
Mark
11-09-2011
Wij hebben deze film met plezier gezien. Leuk om te zien hoe mensen zich in bochten kunnen wringen om iets voor elkaar te krijgen.
8
Ronald
09-09-2011
Een redelijk spannende film, welke eigenlijk ook best verwarrend is. Op het eind is het pas duidelijk hoe het allemaal zit. Voor Nederlandse begrippen is dit een goeie film. Zeker een aanrader!
8
Riksta
03-09-2011
Ondanks de slechte reviews ben ik na een tijdje aarzelen toch maar gaan kijken. Naar aanleiding van de reviews goed opgelet wie wie was en wie bij wie hoorde. Tot mijn verbazing werd ik al snel gepakt door het verhaal en zat ik er helemaal in. De cast is echt fenomenaal. Ik vind deze film wel een aanrader. Nederlands, goed gestyled en compleet met plot.
7
joan
29-08-2011
Ogenstrelende cast! Verrassend verhaal. In het begin kwam ik er even moeilijk in, wie is nu wie? Maar toen ontvouwde deze ogenschijnlijk onschuldige film zich in een Thriller met een zeer verrassend einde! Ik zeg steun de Nederlandse film en ga kijken, absoluut de moeite waard!
5
Anoniem
28-08-2011
Film viel me een beetje tegen. Lastig om te volgen wie wie is. Teveel spelers, waardoor karakters niet tot hun recht komen.
7
Eline
23-08-2011
Leuke film. Wel lastig te volgen welke speler met wie was. Af en toe wat onduidelijk. Verder was het verhaal niet erg boeiend en de titel van de film vind ik ook niet erg passend. Je kijkt de film wel lekker weg.
8
Anoniem
17-08-2011
Goede Nederlandse film met een sterrencast. Alleen daarom al het kijken waard. Boek heb ik niet gelezen dus ben niet bevooroordeeld de film gaan kijken. De NL films worden steeds beter, ga nu loft kijken!
3
Anoniem
16-08-2011
Erg matig. Boek was tig x beter. Aan de acteurs ligt het niet. Goede spelers en zetten hun rol goed weg. Maar het verhaal boeit niet, bijzonder weinig spanning en diepgang. Valt tegen dus! Jammer.
6
Monique
15-08-2011
Ik vond het een matige film. Wel allemaal leuke acteurs erin!
8
Marijke
14-08-2011
Leuke film, strak complot. Net zo leuk als het boek en vol spanning.
7
Michelle
05-08-2011
Ik vond het een leuke film. Waar ik wel last van had was welke vrouw bij welke man hoorde. Ik wist na een tijdje niet wie nou een relatie had of had gehad. Ik vond het acteerwerk goed. Zeker weer een goede Nederlandse film, drama-thriller! Het boek was ook leuk om te lezen, maar de film moet je ook gezien hebben.
8
Arno
29-07-2011
Ik had de reviews niet gelezen, maar vond het toch een goede film. Hij was spannend en ik bleef de hele film geboeid kijken. En dat voor een nederlandse film!
3
Tom
26-07-2011
Zeer spannende trailer, zeeeer tegenvallende film. Erg saai.. Wil je het spannend houden, raad ik aan niet verder te kijken dan de trailer. Overigens spelen de acteurs wel goed hun rol.
6
Anoniem
24-07-2011
Altijd een uitdaging om een boek te verfilmen. Deze film was niet echt pakkend. Hij kwam ook binnen in een hele rare beeldformaat. Alsof we de film door de brievenbus zaten te kijken. Desalniettemin prima tijdverdrijf voor de zondagavond.
8
Danielle
24-07-2011
Voor Nederlandse begrippen een goede film. Ondanks de wisselende reviews toch de moeite waard. Goede acteurs. Goed script. Een film met een verrassend eind. Heb er geen spijt van dat ik gekeken heb.
10
nicole
19-07-2011
Ik vond hem fantastisch! Net als Terug naar de Kust, was ook een goeie film. Alles wat Saskia Noort schrijft worden goede films. In de meeste gevallen vind ik Hollands toneel niet denderend. Groetjes van Nicole
6
An
18-07-2011
Ik vond de film wat lastig volgen omdat de karakters en namen niet echt duidelijk naar voren kwamen en wat op elkaar lijken qua types. Op zich wel een leuke film voor een regenachtige zondagmiddag. Het eind is wat slap, design en sfeer oké. Het is dat er wat goede acteurs mee spelen, dit redt de film. Geen topper dus.
6
Rudy
13-07-2011
Geen topper, sommige scenes zijn wel voorspelbaar en beetje té.
1
Anoniem
02-07-2011
Ondanks de slechte recensies wilde ik hem toch graag zien. Dus met lage verwachting heb ik hem gehuurd, en nog viel hij zwaar tegen. De personages boeien gewoon niet omdat je ze af en toe oppervlakkig in beeld ziet. Wat er gebeurt in de film (sowieso vrij weinig) is niet interessant, omdat je niet kan meeleven met deze 'personages'. Mijn advies is als je hem toch wilt zien; wacht tot hij op tv is, dan kost het je geen geld en kun je wegzappen. Voor het eerst geef ik een 1.
4
ilse
30-06-2011
Vond deze film nogal tegenvallen. In snel tempo komen allerlei personages voorbij en alles blijft erg oppervlakkig. Op een flauwe manier blijft alles vaag.
4
A.T.H.
24-06-2011
Wat een flauwe film zeg, zonde van het geld.
Ik vind deze film echt niet de moeite waard.
6
Anoniem
14-06-2011
Tegengevallen. Jammer.
2
Anoniem
12-06-2011
Erg tegenvallend. Fragmentarisch verhaal, personages worden niet uitgediept, matig acteerwerk en verhaallijn is moeilijk te volgen. Advies: Huur een andere film! Andy
7
Anoniem
25-05-2011
Fragmentarisch begin. Voor mijn gevoel moeilijk te volgen voor iemand die het boek niet heeft gelezen. Wel een mooie uitwerking van het plot.
3
Anoniem
20-05-2011
Karakters zijn matig uitgewerkt, lange opbouw in het (onduidelijke) verhaal en geen beloning voor het wachten ;) Ik zou zeggen: kijk lekker een andere film.
6
Rene
19-05-2011
Het verhaal komt erg langzaam op gang, leuke Nederlandse film maar niet zo heel spannend.
5
Anoniem
19-05-2011
Boek vond ik bloedstollend. Film veel minder goed.
7
Anoniem
18-05-2011
MOOIE FILM
6
Jan
17-05-2011
Prima film, maar vond het boek toch spannender. Weinig opbouw van "de eetclub" waardoor het allemaal wat vergezocht en gemaakt over komt.
7
Anoniem
12-05-2011
Ik ben ziek thuis en zag deze film voorbijkomen... Niet erg goed maar ook niet slecht, deze film... Vermakelijk!!
6
Jack
06-05-2011
Ziek thuis en dacht laat ik eens kijken of Loft al te huren is, helaas, maar zag toen deze. Ik vind hem tegenvallen. Te voorspelbaar en erg vervelend dat je steeds hetzelfde "spannende" liedje onder de film hoort. Het is geen slechte film, maar ik zal zeker niet nog eens gaan kijken.
4
Anoniem
05-05-2011
Mij was de film wat te langzaam. Het eerste uurtje vond ik zelfs saai. En ik heb mij redelijk gestoord aan de vlakke acteerpresaties. Het kwam op mij niet echt overtuigend over. Jammer, want ik kan de Nederlandse film normaal wel waarderen, deze viel echter tegen.
8
Anoniem
02-05-2011
Leuke en onderhoudende film!
7
Anoniem
29-04-2011
Een redelijk goede Nederlandse film. In het begin een beetje langdradig, maar de afloop is verrassend. In het boek ging het wel naar mijn weten anders, maar dat is altijd. De acteurs en actrices speelden goed. Ik geef deze film een 7.
3
Anoniem
26-04-2011
Thriller die stilaan wordt opgebouwd. De hoofdrolspeelster is heel goed. Sommige dingen zijn minder. Speelt zich af in de jetset. Mijn cijfer: 3/10.
8
Peter
25-04-2011
Goede Nederlandse thriller. Er wordt goed geacteerd en het verhaal blijft boeien. In het begin vond ik wel dat het wat traag verliep, maar op het eind volgt een spannende en onverwachte ontknoping.
7
Anoniem
22-04-2011
Film kwam niet zo goed over als het boek, maar toch boeiend.
8
Anoniem
22-04-2011
Mooie en boeiende film
loading