The Illusionist: The Illusionist is een tekenfilm naar een script van Jacques Tati. De oude gedesillusioneerde goochelaar Tatischeff vertrekt naar Schotland en komt daar de jonge Alice tegen die denkt dat hij echt kan toveren. Deze ontmoeting zal beide levens voor altijd veranderen. Het tekenwerk van Chomet's Django Films (Les Triplettes de Belleville) is zeer de moeite waard. De prachtige vergezichten, het druillerige schotland maar ook de gezichtsuitdrukkingen en beeldgrappen zijn van een klasse apart.
×
The Illusionist
The Illusionist is een tekenfilm naar een script van Jacques Tati. De oude gedesillusioneerde goochelaar Tatischeff vertrekt naar Schotland en komt daar de jonge Alice tegen die denkt dat hij echt kan toveren. Deze ontmoeting zal beide levens voor altijd veranderen. Het tekenwerk van Chomet's Django Films (Les Triplettes de Belleville) is zeer de moeite waard. De prachtige vergezichten, het druillerige schotland maar ook de gezichtsuitdrukkingen en beeldgrappen zijn van een klasse apart.
Details
Regisseurs:Sylvain Chomet
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (4)The Illusionist
Geschreven door: Anoniem
   04-11-2013
Wat een liefdevol gemaakte tekenfilm. De details zijn vaak ontroerend en de achtergronden ware kunststukjes in aquarel. Heerlijk om naar te kijken. Een luie film, dat wel. Traag bedoel ik daarmee. Maar dat, in combinatie met de mooie tekeningen, klopt precies. Heb je tenminste de tijd om alle details in je op te nemen. De veranderingen van licht, de regen, de sigarettenrook, alles is mooi. Wat opvalt is de manier waarop de gezichten overkomen. Meestal van ver geportretteerd en met weinig mimiek. Iets wat juist in de meeste tekenfilms overdreven gebruikt wordt. Maar dat maakt de nuance alleen maar mooier. Goed kijken dus!
Geschreven door: Judith
   11-08-2013
The Illusionist is een prachtig opgezet, en geweldig vormgegeven animatie. De vormgeving is heel interessant en versterkt het verhaal enorm. Het brengt een bepaalde nostalgie met zich mee, wat het heel fijn maakt om naar te kijken. De animaties zijn zo sterk, dat de aanwezigheid van tekst niet belangrijk is in deze film. Het is zeer krachtig en goed opgezet.
Geschreven door: Anoniem
   15-04-2011
Ik hem hem niet gezien maar denk dat ie wel leuk is...
Geschreven door: car
   18-03-2011
Teleurstellend verhaal. Wel mooi verbeeld, eigenlijk is het niet de moeite waard om te kijken
Schrijf zelf een review