Shutter Island: Het verhaal speelt zich af in 1954 en vertelt ons hoe Teddy Daniels op zoek gaat naar een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen. De instelling, Ashecliffe Hospital, bevindt zich op het afgelegen Shutter Island. Hij ontdekt daar dokters die een heel eigen manier van werken hebben. Teddy weet dat er iets niet klopt op het eiland, maar hij kan z'n onderzoek niet naar behoren voltooien want de dokters weigeren mee te werken. Hoe dichter Teddy bij de waarheid komt, hoe meer hij aan alles begint te twijfelen.
×
Shutter Island
Het verhaal speelt zich af in 1954 en vertelt ons hoe Teddy Daniels op zoek gaat naar een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen. De instelling, Ashecliffe Hospital, bevindt zich op het afgelegen Shutter Island. Hij ontdekt daar dokters die een heel eigen manier van werken hebben. Teddy weet dat er iets niet klopt op het eiland, maar hij kan z'n onderzoek niet naar behoren voltooien want de dokters weigeren mee te werken. Hoe dichter Teddy bij de waarheid komt, hoe meer hij aan alles begint te twijfelen.
Details
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, BelgiŽ
×
Reviews (21)Shutter Island
Geschreven door: Vicky
   03-03-2016
Het is 1954,een donkere periode voor de psychologie en US Marshal Teddy Daniels,die samen met zijn partner Chuck naar een voor geesteszieke criminelen instelling op Shutter Island ontboden is om een ontsnapte vrouw,te vinden,de vrouw heeft immers haar 3 kinderen verdronken.Ted begint z'n job maar niemand lijkt mee te werken in het onderzoek,maar da's niet het enige waar hij mee worstelt,zijn dode vrouw ziet hij overal en langzamerhand beseft hij dat er iets niet klopt,alsook betwijfelt hij zijn eigen geestesgezondheid.Het slot onthult een akelige waarheid en geheel onverwacht.9!aanrader
Geschreven door: Anoniem
   09-02-2013
Spannende onheilspellende film. Je moet wel wakker zijn en je gedachten erbij houden bij deze film, want het is geen gemakkelijke film. De twists in het plot zorgen ervoor dat je aan het einde van de film wel even goed moet nadenken hoe het nu precies zit. Toch raad ik deze film aan. Vooral als je fan bent van Leonardo diCaprio, die in deze film een mooie rol speelt.
Geschreven door: Anoniem
   06-01-2013
Spannende film! Een goed verhaal!
Geschreven door: Oscar
   25-11-2012
Martin Scorsese is natuurlijk een topregisseur en Leo een top-acteur. Maar toch is de omwenteling in de film niet geheel geloofwaardig. Misschien juist wel omdat Leonardo diCaprio zo overtuigend acteert geloof je hem in de tweede helft van de film niet... Sommige motieven zijn er wat met de haren bijgesleept. Zo blijft de film uiteindelijk toch een ingewikkelde kapstok voor een vrij simpel concept. Kortom, concept goed, kapstok te vol
Geschreven door: Anoniem
   15-05-2012
Fabelachtig goede film, vooral door een fantastische DiCaprio. Het is echter vooral de verhaallijn die deze film de moeite waard maakt. Zonder het plot te willen verraden, kan ik vermelden dat deze een zeer verrassende ontknoping kent. Al met al een regelrechte aanrader.
Geschreven door: Ralf
   22-04-2012
Dat eilandbewoners soms aardig gestoord kunnen zijn blijkt wel uit deze film. Word jij net zo gek als zij? Of ben je het al? Deze film laat je aan alles twijfelen. Goed script, geweldig verhaal, competente acteurs en een waanzinnige locatie maken dit tot een must see! Blijft spannend tot op het eind. Heb 'm twee keer gezien. Ondanks dat je de plot al kent, blijft 't een goede film. De eerste keer zie je alles vanuit Teddy's standpunt, de tweede keer dat je kijkt ben je meer toeschouwer. Ik denk dat deze film zelfs een derde keer meekan. Blijft goed. Topper!
Geschreven door: Anoniem
   24-08-2011
Niet slecht, maar wel erg voorspelbaar. DiCaprio geeft wel een sterk staaltje acteertalent weg in deze film. Een beetje psychologische thriller en een beetje de stijl van oude filmklassiekers maken van deze film toch wel een boeiende 2 uur kijkgenot.
Geschreven door: Ewald
   18-08-2011
De Leo in deze film lijkt in niets meer op Jack uit de film Titanic. Mijn voorkeur? Shutter Island! Spannende, donkere film waar je echt even voor moet gaan zitten.
Geschreven door: Marc
   19-06-2011
Goeie film. Je leeft met deze man mee en je bent benieuwd waar het verhaal naar toe gaat. De uiteindelijke plot is heel verrassend. De film eindigt met een goed gevoel. Aanrader.
Geschreven door: Marloes
   07-06-2011
Deze film had ik al een keer in de bioscoop gezien. Ik kon mij herinneren dat ik het een super goede film vond :). Daarom kocht ik deze film via deze website om te gaan kijken met mijn ouders. En het is inderdaad een goede film :) Een psychische triller die je eigenlijk maar 1 keer kan kijken omdat je daarna de clou van het verhaal al weet. Hij is wel ietwat langdradig, maar het is het wachten waard! Top bedacht.
Geschreven door: Anoniem
   04-06-2011
Ongelooflijk spannende film. En inderdaad; ook na het eind blijf je met allerlei vragen zitten. Steengoed geacteerd en je gaat helemaal in film op...
Geschreven door: Anoniem
   28-04-2011
Een film die je laat twijfelen tussen wat echt is en wat niet. Ben jij net zo gek als de personages? Of is het wel allemaal waar wat er gebeurd. Een film waar je bij moet blijven nadenken en die je ook nog erover na laat denken na het bekijken van de film. Dit maakt Shutter Island een perfect in elkaar gezetten film met ook nog eens prachtig acteerwerk!
Geschreven door: Anoniem
   01-02-2011
Shutter Island is een absolute aanrader met een zeer verrassend einde. Kijken dus!
Geschreven door: Anoniem
   04-01-2011
Spannende, gelaagde film met mooie shots, super acteerwerk en een verrassend slot. Kijken!
Geschreven door: Anoniem
   01-12-2010
Coole a la Hitchcock movie, goed acteerwerk, geloofwaardig (geen nieuw idee) goed verfilmd en spannend tot het eind. Aanrader
Geschreven door: Anoniem
   14-11-2010
De film speelt zich af op een eiland vol psychiatrische patiŽnten. Dit geeft nogal een beklemmend gevoel. Federaal agent Teddy Daniels doet onderzoek op het eiland. Leonardo Dicrapio zet de rol van Teddy Daniels steengoed neer. Je moet gedurende film goed opletten, want de film heeft veel wendingen. Maar hij is goed te volgen. Shutter Island is een spannende film met een mysterieus en eng sfeertje. Persoonlijk hou ik daar wel van.
Geschreven door: Fred
   11-11-2010
Mooie film. Alleen bij het verrassende einde blijf je met allerlei vragen zitten.
Geschreven door: hayat
   10-11-2010
Deze film is zeker de moeite waard hij was in het begin moeilijk te doorgronden maar een super einde
Geschreven door: Anoniem
   08-09-2010
Vond het een lastige film, je weet niet of het fictie is of echt, en ook het eind is niet bevredigend
Geschreven door: Anoniem
   07-09-2010
ik snap de film niet helemaal. Heeft die zijn vrouw nou wel ofniet vermoord?:S:S Verder wel mooie film
Geschreven door: sjoerd
   03-08-2010
Mooie film, je weet niet echt wat je moet verwachten en het is ook een mooi einde. Goed verhaal. De film is goed te volgen, goede kwaliteit.
Schrijf zelf een review