War Requiem (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het Gelders Orkest wordt in deze uitvoering van Britten's War Requiem geleid door Martin Sieghart. "My...
War Requiem

War Requiem

Muziek
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 1 u 29 min

Het Gelders Orkest wordt in deze uitvoering van Britten's War Requiem geleid door Martin Sieghart. "My subject is war and the pity of war. The poetry is in the pity. All a poet van do is warn." Dit zijn de woorden van de Britse oorlogsdichter Wilfred Owen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog op 25-jarige leeftijd sneuvelde. Zijn landgenoot Benjamin Britten vond in deze gedichten de inspiratie voor zijn ontroerende War Requiem, geschreven voor de inwijding van de nieuwe kathedraal van Coventry, een gebouw grotendeels door de bombardementen van de nazi's verwoest. Het requiem, uitgevoerd door Het Gelders Orkest onder leiding van Martin Sieghart, staat centraal tijdens de 65e herdenking van Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om War Requiem aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading