The Duchess: De mooie en stijlvolle Engelse Georgiana Spencer, verre familie van Prinses Diana, is de meest fascinerende vrouw van de 18de eeuw. Op haar 17de trouwt zij met de rijke en machtige Hertog van Devonshire. Met haar oogverblindende schoonheid, haar scherpzinnigheid en charisma groeit Georgiana uit tot een beroemdheid, een mode-icoon, geliefd bij het gewone volk en vereerd door prinsen en ministers. Ze komt in aanraking met de politiek en wordt het boegbeeld van de liberale partij The Whigs. Maar achter haar vurige imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. De Hertog, de enige man die ongevoelig is voor haar charme, heeft meer een oogje op haar beste vriendin Elizabeth Foster. Wanneer hij een affaire met haar begint, begint Georgiana een gepassioneerde verhouding met de jonge graaf Charles Grey, de grote liefde van haar leven.
×
The Duchess
De mooie en stijlvolle Engelse Georgiana Spencer, verre familie van Prinses Diana, is de meest fascinerende vrouw van de 18de eeuw. Op haar 17de trouwt zij met de rijke en machtige Hertog van Devonshire. Met haar oogverblindende schoonheid, haar scherpzinnigheid en charisma groeit Georgiana uit tot een beroemdheid, een mode-icoon, geliefd bij het gewone volk en vereerd door prinsen en ministers. Ze komt in aanraking met de politiek en wordt het boegbeeld van de liberale partij The Whigs. Maar achter haar vurige imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. De Hertog, de enige man die ongevoelig is voor haar charme, heeft meer een oogje op haar beste vriendin Elizabeth Foster. Wanneer hij een affaire met haar begint, begint Georgiana een gepassioneerde verhouding met de jonge graaf Charles Grey, de grote liefde van haar leven.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (6)The Duchess
Geschreven door: Vicky
   02-04-2015
Aangrijpend en prachtig acteerwerk / kostuum ,decor , setting , alles is in 1 woord TOP ! De taken van een vrouw , de rechten van een vrouw en die van de man. Wat als dit nog alles zou tellen voor de tijd van nu ? zou je dan een vrouw willen zijn ? zou je dan een man willen zijn ? en wat met royalty ? Droom of nachtmerrie ? Droom die uitmondt in nachtmerrie , of nachtmerrie die uitmondt in sprookjesleven ? Deze film vertelt het beiden . Voor sommigen misschien wat aftands , voor mij aan absolute topper, genoten , een 9 !
Geschreven door: hannah
   04-10-2014
Ik heb van deze film genoten. In tegenstelling tot andere kostuum drama, slaagt ze erin een mooie balans te vinden tussen het stijve en het emotionele. Voor mij kwam het alles behalve surrealistisch over, maar eerder herkenbaar in hoe alles toch minder eenvoudige is dan het lijkt en in het moeten nemen van hartverscheurende keuzes. Het is een biografische dramafilm over het leven van Georgiana Cavendish. De film heeft meerdere nominaties en prijzen weggekaapt.
Geschreven door: Anoniem
   29-05-2014
Op z'n tijd gaat er bij mij wel een kostuumdrama in, dus deze eens geprobeerd. De film deed me qua verhaal een beetje aan The Other Boleyn Girl denken. The Duchess vond ik ook de moeite om te bekijken, al vond ik The Other Boleyn Girl misschien toch wat meeslepender. Nu, de film wist me ook een kleine twee uur aan het scherm gekluisterd te houden. Leefde ook wel mee met het hoofdpersonage, dus de cast deed het erg goed. Qua kostuums, muziek en decors was de film ook af. Misschien bekijk je deze eerst en dan The Other Boleyn Girl, al zou 'k beide zeker een kans geven. De moeite om te bekijken.
Geschreven door: Martha
   27-05-2014
Hiermee wordt een bijzonder, heel sterke, abnormaal sterke vrouw gezien.... Wie kan dit allemaal aan? Vanaf de leeftijd jonger dan 17? En toch een dame blijven. Niemand, geen enkele vrouw kan dit aan. Als je ertoe gedwongen wordt, zoals in vroeger tijden....dan zou zo'n vrouw gek worden. Het is dus een SURREALISTISCHE film, in mijn opinie. Niet natuurlijk, niet gezond. Ja natuurlijk, de leuke filmaankleding moet het doen, maar nadenken hierbij moet je niet doen.
Geschreven door: Sander
   10-02-2014
Een alleraardigste historische film die me zeker boeide en je mee terugneemt naar die mooie vervlogen tijden van vroeger. De acteurs zijn bekend en spelen hun rollen zeer goed. Een heerlijke film om eens lekker op de bank te zitten. De oude klederdracht, de paleizen, de sfeer echt heel erg mooi en je zult er zeker van genieten als het je cup of tea is. Dus ik wens je erg veel plezier bij het kijken van deze film.
Geschreven door: Anoniem
   03-11-2009
prachtige film, mooi verhaal. Ik heb er erg van genoten. Voor iedereen dei van kostuum drama's houdt een aanrader.
Schrijf zelf een review
loading