Tropa de Elite: Rio de Janeiro, 1997. Neto en Matias zijn twee groentjes die uit idealisme bij de politie zijn gegaan. Maar na hun training zien ze niets anders dan corruptie en bureaucratie. Uit frustratie melden ze zich aan bij een eliteteam dat de drugscriminaliteit in de sloppenwijken bestrijdt. Deze mannen gaan niet alleen hard en genadeloos te werk, ze plaatsen zichzelf buiten de wet. Aan de vooravond van het pauselijk bezoek aan de stad krijgt het eliteteam de opdracht om de straten schoon te vegen van drugscriminelen. Vanaf dat moment raken Neto en Matias betrokken bij een bloederige oorlog die zijn weerga niet kent.
×
Tropa de Elite
Rio de Janeiro, 1997. Neto en Matias zijn twee groentjes die uit idealisme bij de politie zijn gegaan. Maar na hun training zien ze niets anders dan corruptie en bureaucratie. Uit frustratie melden ze zich aan bij een eliteteam dat de drugscriminaliteit in de sloppenwijken bestrijdt. Deze mannen gaan niet alleen hard en genadeloos te werk, ze plaatsen zichzelf buiten de wet. Aan de vooravond van het pauselijk bezoek aan de stad krijgt het eliteteam de opdracht om de straten schoon te vegen van drugscriminelen. Vanaf dat moment raken Neto en Matias betrokken bij een bloederige oorlog die zijn weerga niet kent.
Details
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (11)Tropa de Elite
Geschreven door: Anoniem
   05-01-2014
Wat een steengoede film is dit. Absolute aanrader! Als je de echte toppers op meJane.com wil zoeken, kies dan bij het sorteren van de film voor "Sorteren op IMDb-rating". De films die er via deze selectie hoog uitspringen, zijn altijd goed!
Geschreven door: Kris
   24-03-2013
Het verhaal speelt zich af in de sloppenwijken van Rio. Al snel wordt het duidelijk dat er binnen de politie overal corruptie heerst. Twee jonge agenten die samen opgroeiden en dus hele goede vrienden zijn proberen er het beste van te maken, maar worden steeds tegengewerkt. Dan ontdekken ze een elite eenheid die de corruptie bestrijdt, langs beide kanten van de wet. Ze willen zich dan ook koste wat kost aansluiten bij hen. Een trieste werkelijkheid die je toch even laat nadenken.
Geschreven door: Anoniem
   25-02-2013
Deze film is gebaseerd op de armoede van de sloppenwijken in Rio de Janeiro. En over de drugs deal in de sloppenwijk. De meeste jongeren worden beïnvloed door de drugsdealers. Ook is er te zien hoeveel geweld er wordt toegepast. Zo is er ook te zien hoe de meeste politieagenten mee doen aan corruptie.
Geschreven door: Eliza
   28-01-2013
Omdat je van gangster, geweldige actie, bloed, vette wapens-films houdt... Daarom moet je deze film kijken. Ben erg benieuwd naar deel 2 en wat ziek zou het zijn als dit een echte docu was geweest...
Geschreven door: Anoniem
   04-10-2012
Wat een verassing deze film. Geen docufilm, maar wel erg dicht bij de realiteit. Geen actiefilm, maar wel met veel actie. Laat veel politiek zien, maar velt daar geen oordeel over. Schokkend te realiseren dat dit een film is die erg dicht bij de dagelijkse realiteit ligt. Goed geacteerd en mooi gefilmd. Gave regisseur. Er is ook nog een deel 2, ben benieuwd of die net zo goed is. Want hoe loopt deze verhaallijn nu af? Aanrader.
Geschreven door: gerline
   14-09-2012
Ik geef de film het cijfer 6. Ik vind het een goede en mooie film om te zien hoe het leven in een andere cultuur is. Vooral om te zien hoe je er echt in komt. Dat zelfs al zit je in de cultuur (zoals de rijke studenten) dat je nog je ogen sluit of er niet naar wilt kijken. Verder is er een duidelijke lijn in het verhaal en eindigt dat ook duidelijk.
Geschreven door: Carmen
   12-09-2012
Dit is een film die je gewoon gezien moet hebben. Normaal hou ik niet van films die niet in het Engels of in het Nederlands gesproken zijn. Toch heb ik deze film een kans gegeven en in het begin dacht ik dat het een ingewikkeld verhaal zou worden, maar toen de film wat verder was zat ik er helemaal in. Wel erg om je te realiseren dat dit in Rio de realiteit is. De acteerprestaties zijn erg goed, het verhaal wordt erg goed gebracht en daarom behoort deze film echt tot mijn topfavorieten, een welverdiende 9!
Geschreven door: sjoerd
   11-09-2012
Toen ik het begin van de film zat te kijken was ik bang voor een docufilm. Liever had ik een andere film gehuurd, maar verbazend genoeg veranderde die mening naarmate ik dichter bij de helft kwam. De film is dan misschien wel als een documentaire opgezet, toch is het een echte film. En niet een actie of een drama, maar één met een verhaal, een tragisch verhaal. En dat wordt ook goed verteld met goed acteerwerk. Deze film laat daadwerkelijk zien hoe het er ongeveer aan toegaat in de echte drugswijken. Voor mij is deze film uiteindelijk het huren zeker waard geweest.
Geschreven door: Maarten
   09-09-2012
Supergoed, keigaaf en keihard!
Geschreven door: Liseth
   06-03-2012
Dit is een goeie film als je van harde actie houdt, ook zit er een verhaallijn in zodat het niet alleen mensen afknallen is.
Geschreven door: Nadine
   29-11-2011
110 minuten spannende Braziliaanse film - voor ons! Jammer genoeg dagelijkse werkelijkheid voor de sloppenbewoners van Rio De Janeiro... Mijn hoed af voor de Bobe-brigade,ze werken in afschuwelijke oorlogstoestanden - Brazilië zou geen grootmacht mogen worden zolang ze deze toestanden niet verhelpt. Na zo'n film kan men dit niet doodzwijgen...
Schrijf zelf een review