Rogue: In het ruige landschap van Noord-Australie neemt de Amerikaanse journalist Pete een riviercruise met een groep toeristen. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Kate, de mooie tourgids. Maar wanneer de boot wordt geraakt door iets onder water, verandert de pleziertocht in een nachtmerrie. De groep komt vast te zitten op een klein eilandje. De zon gaat onder en het wordt vloed, waardoor het eiland langzaam maar zeker onder water komt te staan. Wachtend op hulp realiseren Pete, Kate en de anderen zich dat iets hen in de gaten houdt. Onder de kalme oppervlakte van het water wacht een reusachtige krokodil zijn kans af..
×
Rogue
In het ruige landschap van Noord-Australie neemt de Amerikaanse journalist Pete een riviercruise met een groep toeristen. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Kate, de mooie tourgids. Maar wanneer de boot wordt geraakt door iets onder water, verandert de pleziertocht in een nachtmerrie. De groep komt vast te zitten op een klein eilandje. De zon gaat onder en het wordt vloed, waardoor het eiland langzaam maar zeker onder water komt te staan. Wachtend op hulp realiseren Pete, Kate en de anderen zich dat iets hen in de gaten houdt. Onder de kalme oppervlakte van het water wacht een reusachtige krokodil zijn kans af..
Details
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (2)Rogue
Geschreven door: Alexander
   19-02-2012
De Australische regisseur Greg Mclean heeft in 2007 met "Rogue" een oerdegelijk gemaakte, horrorachtige avonturenfilm afgeleverd. Het spannende verhaal speelt zich af in het Kakadu National Park in het Australische Northern Territory. Het is dan ook genieten van de prachtige landschappen en de mooie beelden van de natuur. Alhoewel dit soort films uiteraard erg voorspelbaar is (= een stelletje slachtoffers vallen onvermijdelijk ten prooi aan een lelijk monsterachtig wezen) en meestal krioelen van de clichés , slaagt deze regisseur er wonderwel in het verhaal boeiend te houden en de spanning systematisch op te bouwen. Alhoewel de gruwelen niet allemaal expliciet getoond worden en er eigenlijk veel louter wordt gesuggereerd, bevat deze prent toch enkele lugubere scènes en situaties. Nergens is er dan ook sprake van langdradigheid of vervelendheid. Er wordt overtuigend geacteerd, het decor is prachtig, de krokodil ziet er goed uit en het verhaal loopt als een trein. Dikke aanrader binnen zijn genre!!!
Geschreven door: Anoniem
   21-01-2012
Een mooie film: in het begin zie je prachtige beelden van het landschap. Daarna krijg je te zien hoe wreed de natuur eigenlijk is en vervolgens begint het verhaal. Het eerste half uur is dan wel een beetje traag maar dan wordt het ook echt spannend dus ik geef er toch een 8 voor.
Schrijf zelf een review