Oorlogswinter: Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen.
×
Oorlogswinter
Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (13)Oorlogswinter
Geschreven door: Stefan
   04-12-2014
Hele goede film. Voor Nederlandse begrippen een topfilm! Spannend, meeslepend, goed geacteerd en redelijk realistisch weggezet. Ja, ik kan deze film van harte aanraden. Ik geef de film een 8.
Geschreven door: Anoniem
   01-06-2014
Absoluut een grote aanrader. Je krijgt een goed beeld van hoe het er in de oorlog met Duitsland aan toe ging. Een erg spannend verhaal. Deze film laat zien dat niet alleen volwassenen in verzet kwamen maar ook de kinderen, maar niet zonder gevaar. Een nadeel is dat je kan zien dat de acteurs niet gespecialiseerd zijn bij de vechtscènes, want je ziet dat ze niet echt slaan. Het boek van de film was ook prachtig maar de film zelf nog zo veel mooier. Zeker de moeite waard om te kijken.
Geschreven door: Anoniem
   30-12-2013
Ontzettend goede film om te kijken als je het boek ook hebt gelezen. Af en toe niet erg realistisch maar heel indrukwekkend
Geschreven door: Leonie
   12-11-2013
Goede film! Je kunt je goed inleven in de hoofdpersoon. Ik ken het boek niet maar vond het zeker de moeite waard om deze film te kijken!

De film gaat over een jongen die eerst gewoon nog speelt op straat maar later in de problemen komt omdat hij iemand leert kennen die de Duitsers zoeken. Hij probeert deze persoon te helpen, maar hierdoor zet hij het leven van z'n hele gezin op het spel.

Erg spannend en erg goed gespeeld!
Geschreven door: Joyce
   17-07-2012
Goede film, alles mooi in beeld gebracht en je kunt je goed inleven in Michiel. Enige jammere aan de film is dat ze teveel van het boek afwijken. Hele stukken en personages zijn weggelaten. Beetje een misser dus. Maar voor degenen die het boek niet gelezen hebben: aanrader!
Geschreven door: Anoniem
   15-05-2012
Mooie film met een goede cast (vooral de jonge hoofdrolspeler steelt de show). Daarnaast zijn de makers er in geslaagd om een prachtig winterlandschap neer te zetten. Het geheel oogt daardoor zeer authentiek.
Geschreven door: Anoniem
   19-04-2012
Mooie film, ijzige kleuren voor een ijzige tijd. Soms wel ongeloofwaardige details, zoals een slecht gecamoufleerde plek in het bos waar een Engelse piloot zich schuil houdt. Waar komt oom Ben eigenlijk vandaan? Waarom woont hij opeens bij de hoofdrolspeler in huis? Waarom wordt het paard van Michiel niet gevorderd door de Duitsers?
Maar de film is spannend tot op het einde.
Geschreven door: Carien
   18-04-2012
Mooie oorlogsfilm over held zijn en verraders. Honger en dood. Zorg voor anderen of egoïsme. Dilemma's die in oorlogstijd naar boven en buiten komen.
Geschreven door: Ralf
   16-04-2012
Wat een goede film. De sfeer is goed neergezet. De shots zijn geweldig, de acteurs komen geloofwaardig over. Je zit 100% in het verhaal. Topper van Nederlandse bodem 10/10!
Geschreven door: Anoniem
   16-04-2012
Een absolute aanrader. Geeft een ontzettend goed beeld hoe het er aan toeging in 1944. Ik zat helemaal in het verhaal terwijl ik normaal niet van dit 'soort' films houd. Acteerprestaties vond ik op z'n tijd niet helemaal top, maar dit is tijdens het verhaal niet storend. Indrukwekkende film, heel indrukwekkend.
Geschreven door: Mafalda
   07-03-2012
Een mooi een spannend verhaal met goede verhaallijn waardoor je echt blijft kijken. Normaal houd ik niet zo van Nederlandstalige film maar deze viel echt in de smaak. Het enige wat ik jammer vond is toen er geknokt werd, dan zie je toch wel dat de acteurs nauwelijks echt slaan. Verder veel spannende en onverwachte wendingen in het verhaal. Een echte aanrader!
Geschreven door: Mathilde
   27-02-2012
Mooie en goed geregiseerde film van Nederlandse bodem! Geeft goed weer hoe het was in Nederland in 1944. Aanrader voor kinderen ook van rond groep 7/8, aansluitend ook het boek lezen! :-)
Geschreven door: Lenny
   11-09-2011
Gewoon een hele goede en ook spannende Nederlandse oorlogsfilm, waaruit blijkt dat niet alleen volwassenen maar ook kinderen streden tegen het onrecht dat hen door de bezetter werd aangedaan. Goed geacteerd! Aanrader!
Schrijf zelf een review
loading