Veelgestelde vragen over films downloaden / kijken - klantenservice | meJane.com | 1. Meld je GRATIS aan 2. Kies een film uit en reken hem af 3. Bekijk hem direct op je pc of tv!
Nachtclub Trailers Thuisbios Online films kijken op meJane.comWatch Smart
AanmeldenAanmelden
SysteemcheckControleer direct of dit systeem voldoet aan de vereiste configuratie voor het gebruik van de filmdienst(en).
E-mailIndien het probleem niet is op te lossen met behulp van de suggesties in deze rubriek, neem dan contact op met de klantenservice via e-mail.

Hulp bij problemen

Raadpleeg voor algemene vragen de veelgestelde vragen rubriek.

Algemeen

https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/58/?faqsid=338#338
Ik heb geen e-mail met een bevestigingslink voor aanmelding ontvangen.
Soms komt de e-mail met de bevestigingslink voor aanmelding in de SPAM map van de e-mail inbox terecht. Controleer de SPAM map.

Zit de e-mail niet in de SPAM map, neem dan contact met ons op via Klantenservice -> Contact. Soms worden onze e-mails geweigerd door een provider. Wij activeren het account dan handmatig.
https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/58/?faqsid=25#25
Ik heb mijn rekening betaald maar kan nog steeds geen films huren
Het duurt over het algemeen 2 ŗ 3 werkdagen voordat een betaling verwerkt is.
https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/58/?faqsid=109#109
Ik kan meJane.com niet meer vinden in de online spotlight van MCE
Als je meJane.com niet meer kunt vinden in de Online Spotlight van MCE dan staat de taal van je browser niet meer op Nederlands. Dit kun je aanpassen door de volgende stappen uit te voeren:

Open Internet Explorer Ga naar 'Extra' (Tools) en klik 'Internet Opties' (Internet Options) Klik op het tabblad 'Algemeen' (General) en dan op 'Talen' (Languages) Zorg ervoor dat 'Nederlands' (Dutch) bovenaan het lijstje met talen staat Start nu het programma Media Center opnieuw
https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/58/?faqsid=24#24
Ik kan niet inloggen.
Lukt het niet om in te loggen, controleer dan onderstaande punten:

  • Inloggen gebeurt aan de hand van een e-mailadres en toegangscode. Deze zijn tijdens de registratie opgegeven. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je dan eerst even aan op de website via de link 'Aanmelden' bovenaan de pagina.
  • Ben je je toegangscode kwijt? De toegangscode kan opgevraagd worden op de website via Klantenservice -> Toegangscode vergeten. Vul het e-mailadres in dat is opgegeven bij registratie, de toegangscode wordt dan direct via e-mail toegezonden.
  • Rekening niet betaald? Wij maken gebruik van doorlopende machtigingen voor de incasso van de abonnementsgelden en overige verbruikskosten. De bedragen worden aan het begin van de maand afgeschreven. Indien de betaling niet goed is verlopen, wordt een account automatisch geblokkeerd tot de betaling alsnog is ontvangen. Betalingsherinneringen worden per e-mail verstuurd.
  • Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van de filmdienst met een breedbandverbinding in Nederland of BelgiŽ. Bevind je je daarbuiten dan kun je helaas geen gebruik maken van onze filmdienst.
Toon alle problemen in deze categorie

Problemen met afspelen

https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/40/?faqsid=135#135
Problemen met afspelen: Ik heb een film besteld maar kan hem niet starten.
Komt er een foutmelding in beeld? Controleer dan eerst of de foutmelding in een van de andere vragen wordt behandeld. Staat hij er niet bij of is er geen sprake van een foutmelding, probeer dan onderstaande suggesties.

1) Doe de systeemcheck om te controleren of de instellingen van de computer en de benodigde media players in orde zijn om gebruik te kunnen maken van de thuisbios: Klantenservice -> Systeemcheck.

Heeft dit het probleem niet verholpen, probeer dan de volgende suggestie.

2) Het gebruik van sommige firewalls kan ervoor zorgen dat het streamen van content, zoals films, wordt geblokkeerd. Controleer de instellingen van de firewall.

Heeft dit het probleem niet verholpen, neem dan contact op met de klantenservice..
https://www.mejane.com/klantenservice/problemen/115/40/?faqsid=504#504
Problemen met beeld: Het beeld is hakkelend bij fullscreen.
Het kost aanzienlijk meer rekenvermogen om een groter bewegend beeld op te bouwen dan een kleiner beeld. Indien het beeld in fullscreen gaat hakkelen, achterloopt of storingen vertoond, terwijl het in oorspronkelijk formaat wel goed is, dan is hoogstwaarschijnlijk de grafische kaart in de computer te langzaam. Probeer de film te bekijken met een lagere voorkeurssnelheid.
Toon alle problemen in deze categorie

meJane.com accelerator

Op een willekeurige website wordt een film, acteur of genre genoemd -> selecteer de tekst en gebruik de meJane.com accelerator* om direct te zien of het geselecteerde item op meJane.com te vinden is!

*Voor Internet Explorer 8 en hoger

meJane.com Chrome extension

Bekijk direct het nieuwste of populairste Video On Demand aanbod op meJane.com met deze extension voor Google Chrome!