dda04f9d634145a9c68d5dfe53b21272
Veelgestelde vragen - klantenservice | meJane.com | 1. Meld je GRATIS aan 2. Kies een film uit en reken hem af 3. Bekijk hem direct op je pc of tv!
Nachtclub Trailers Thuisbios Online films kijken op meJane.comWatch Smart
AanmeldenAanmelden
SysteemcheckControleer direct of dit systeem voldoet aan de vereiste configuratie voor het gebruik van de filmdienst(en).
E-mailIndien de benodigde informatie niet in deze rubriek te vinden is, neem dan contact op met de klantenservice via e-mail.

Veelgestelde vragen

Raadpleeg bij problemen de problemen rubriek.

Films

https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=69#69
Als ik een stukje van een film heb bekeken, kan ik de film dan later verder kijken?
Een film die gedownload en dus lokaal opgeslagen is kun je onbeperkt kijken. Je kunt de film dus hervatten wanneer je wil. Een huurfilm kun je net zo vaak als wenselijk bekijken binnen de huurperiode.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=57#57
Hoe vaak komen er nieuwe films bij?
Er worden dagelijks nieuwe films toegevoegd. De nieuwste films kun je terugvinden onder 'Nieuw' in het menu.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=75#75
Kan ik films bekijken vanuit het buitenland?
Het is alleen mogelijk films te bekijken vanuit Nederland en BelgiŽ. Klik in het betaalscherm op de Belgische vlag indien je uit BelgiŽ komt. De voor BelgiŽ geschikte betaalmethodes worden dan getoond.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=76#76
Hebben de films ondertiteling?
De meeste films wel. Informatie hierover vind je op de informatiepagina die geopend wordt als je een film selecteert. Staat er bijvoorbeeld 'Taal: Engels (Nederlands Ondertiteld)' dan heeft de film Nederlandse ondertiteling.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=54#54
Hoe kan ik een film bekijken?
Kies een film uit onze catalogus. Films kunnen bijvoorbeeld worden uitgezocht op genre. Door op een film te klikken komt er informatie over deze film in beeld, zoals een omschrijving, de duur, de prijs, etc. Je kunt de film gedurende 24 of 48 uur huren door op de link 'huur deze film' te klikken. Sommige films kunnen ook gedownload worden. Klik dan op de link 'koop deze film'. Staat deze link er niet bij, dan is de film niet te downloaden. Nadat je op 1 van deze links hebt geklikt, kun je kiezen of je de film wel of niet via een account wil bestellen:

Wil je de film bestellen zonder account? Klik dan op de link 'Klik hier om te bestellen zonder account'. Kies vervolgens een betaalmethode, reken de film af en start of download hem direct!

Je kunt ook films bestellen via een (gratis) account. Het voordeel van films bestellen via een account is dat je films kunt afrekenen via automatische incasso, abonnementsdiensten kunt afsluiten (dit geldt ook voor eventuele andere aangeboden diensten) en wij je beter van dienst kunnen zijn indien er een probleem optreedt. Om een account aan te maken hoef je je alleen maar eenmalig gratis aan te melden.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=67#67
Hoe lang blijft een gehuurde film beschikbaar?
Wanneer een film besteld is, blijft deze gedurende de huurperiode onbeperkt en ongelimiteerd beschikbaar. De huurperiode staat bij iedere film aangegeven en gaat in zodra de film gehuurd wordt.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=83#83
Ik heb een erotische film gehuurd maar deze staat niet bij 'Mijn films'.
Omdat ook minderjarigen van de website gebruik kunnen maken, moet er eerst op het genre 18+ of de nachtclub en vervolgens 'THUISBIOS 18 +' geklikt worden om erotische films onder het kopje 'Mijn films' in beeld te krijgen.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=78#78
Ik wil een erotische film zien maar ik ben jonger dan 18 jaar, kan dat?
Iedereen die een erotische film wil zien dient meerderjarig te zijn. Wij hebben een extra tussenscherm ingesteld met de mededeling dat de films niet geschikt zijn voor kijkers onder de 18 jaar. Meer beveiliging is niet mogelijk, omdat wij niet kunnen zien wie er achter de computer zit.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=73#73
Is de kwaliteit van de films gelijk aan die van een DVD?
Voor huurfilms hangt dat af van de snelheid van je internetverbinding. Standaard is 2.500 Kbps, dit is al beter dan DVD. Als de internetverbinding minder snel is wordt gestreamd in 1.850 Kbps, dit is DVD kwaliteit. Surround sound is niet beschikbaar, al onze films zijn voorzien van stereo geluid.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=68#68
Is het mogelijk om een film later nog eens te bekijken?
Een huurfilm kunt u binnen de huurperiode zo vaak kijken als u wilt. De huurperiode wordt op de detailpagina vermeld en gaat in zodra de film gehuurd is.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=86#86
Kan ik de films die in het trailerarchief staan ook huren?
De films die getoond worden in het trailerarchief zijn films die op dit moment in de bioscoop draaien. Deze films kunnen wij helaas over het algemeen (nog) niet aanbieden op de website.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=9#9
Kan ik de thuisbios ook op mijn tv gebruiken?
Ja, er zijn diverse manieren om de films en trailers op je tv te bekijken. Meer informatie hierover vind je op de website via Klantenservice -> meJane.com op je TV.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=79#79
Kan ik een veiligheidsslot instellen zodat mijn kinderen geen 18 films kunnen bekijken?
Wij hebben een extra tussenscherm ingesteld met de mededeling dat de films niet geschikt zijn voor kijkers onder de 18 jaar.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=62#62
Kan ik films bekijken die momenteel in de bioscoop draaien?
Wij proberen films zo vroeg mogelijk te licenseren. We zijn hierbij afhankelijk van filmdistributeurs. Soms kunnen wij films aanbieden die op hetzelfde moment in de bioscoop draaien. Meestal zullen films echter pas een aantal maanden na de bioscooprelease beschikbaar worden gesteld voor verhuur.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=63#63
Kan ik films downloaden?
Wij bieden geen download films aan. Al onze films zijn huurfilms.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=64#64
Kan ik films op DVD branden?
Dit is helaas niet mogelijk.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=74#74
Kan ik films op mijn tv bekijken?
Ja, er zijn diverse manieren om de films die je gehuurd/gekocht hebt op deze site op je tv te bekijken. Ga op de website naar Klantenservice -> Apparaten voor meer informatie.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=7#7
Kan ik meerdere films tegelijk bekijken in mijn huis?
Wij stellen†geen beperkingen aan het aantal films dat tegelijk geopend wordt. In het geval van streaming films (direct kijken) kan het in de praktijk lastig zijn, omdat de grote hoeveelheid informatie niet snel genoeg getransporteerd kan worden door de gemiddelde internetverbinding.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=65#65
Krijg je films thuis gestuurd?
Nee, de films zijn online te bekijken gedurende de huurperiode of direct te downloaden naar je computer. Deze laatste optie is overigens niet voor alle films beschikbaar.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=70#70
Waar kan ik de door mij gehuurde films terug vinden?
Door jou gehuurde films zijn gedurende de huurperiode terug te vinden onder 'Mijn films' op de film pagina. Erotiekfilms worden pas zichtbaar nadat de filmpagina via de nachtclub/18+ sectie geopend is. Dit geldt echter alleen als je de films besteld hebt via een account! Als je de films zonder account bestelt dien je zelf te onthouden welke je gehuurd hebt.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=80#80
Wat betekenen de iconen van de kijkwijzer?
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Alle Leeftijden Alle Leeftijden Geweld Geweld
Tot 6 jaar Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Angst
Tot 9 jaar Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Seks Seks
Tot 12 jaar Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Discriminatie
Tot 16 jaar Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Drugs Drugs- en/of alcoholmisbruik
Grof Taalgebruik Grof Taalgebruik

Kijkwijzer informeert niet over geschiktheid of kwaliteit
De leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer betekent niet dat een film ook zonder meer geschikt is voor kinderen vanaf die leeftijd. Daarover doet Kijkwijzer geen uitspraak. Een voorbeeld: een serieuze documentaire heeft het advies Alle Leeftijden, omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter toch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is.

Ouders zijn zelf verantwoordelijk
Kijkwijzer oordeelt niet over de inhoud of kwaliteit van televisieprogrammaís of films. Daartoe verschillen de voorkeuren en normen van ouders te veel. Kijkwijzer waarschuwt alleen voor mogelijke schadelijke beelden in televisieprogrammaís of films. Uiteindelijk zijn ouders zelf verantwoordelijk voor wat hun kinderen mogen zien. Er is echter door de overheid een wettelijke bepaling verbonden aan de verschillende leeftijdsgrenzen.

Kijkwijzer informatie op alle audiovisuele producten?
Op bijna alle audiovisuele producten die in Nederland worden aangeboden wordt Kijkwijzer toegepast, van televisieprogrammaís en bioscoopfilms tot films op dvd en Video On Demand.

Kijk voor meer informatie over kijkwijzer op www.kijkwijzer.nl
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=87#87
Wat is het verschil tussen de trailers in het trailerarchief en die op de filmpagina's?
De trailers die getoond worden in het trailerarchief zijn van films die op dit moment in de bioscoop draaien. De trailers op de filmpagina's zijn trailers van films die op meJane.com gehuurd kunnen worden.
https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=27#27
Wat kost een film?

De huurprijs van de films variŽert van Ä 0,50 tot Ä 5,99 per film. Alle prijzen op de website staan vermeld inclusief BTW.

De prijs van elke film wordt vermeld in het filminformatieoverzicht dat in beeld komt nadat er op een film is geklikt. Ook wordt de prijs nogmaals getoond op de betaalpagina nadat er op bestellen is geklikt.

https://www.mejane.com/klantenservice/informatie/110/8/?faqsid=77#77
Zijn er ook erotische films?
Ja, deze staan onder het genre Nachtclub of Erotiek 18+. Deze films zijn niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar.

meJane.com accelerator

Op een willekeurige website wordt een film, acteur of genre genoemd -> selecteer de tekst en gebruik de meJane.com accelerator* om direct te zien of het geselecteerde item op meJane.com te vinden is!

*Voor Internet Explorer 8 en hoger

meJane.com Chrome extension

Bekijk direct het nieuwste of populairste Video On Demand aanbod op meJane.com met deze extension voor Google Chrome!